Krantenkoppen

Deel Kortemarkstraat Ichtegem krijgt opfrissing

De Kortemarkstraat in Ichtegem, het stuk tussen de Fazantstraat en de grens met Kortemark, wordt vernieuwd. De gemeenteraad gaf goedkeuring aan het bestek voor de herstellingswerken aan deze zogenaamde zone downhill.

“In ons beleidsplan IchtegemInspireert is een van de speerpunten het inzetten op kwalitatieve en veilige wegen, fiets- en voetpaden in de gemeente. Als prioritaire actie namen we dan ook de heraanleg van het stuk Kortemarkstraat vanaf de Fazantstraat tot en met de grens met Kortemark op, met specifieke aandacht voor de verkeersveiligheid”, kadert schepen van Openbare Werken Jan Bekaert.

“Het fietspad langs dit gedeelte van de Kortemarkstraat werd ondertussen gescheiden van de rijweg, in het kader van het functioneel bovenlokaal fietsnetwerk in samenwerking met de provincie. Als gemeente willen we hier nu bijkomend ook de weg vernieuwen.”

“De Kortemarkstraat downhill bestaat immers volledig uit betonplaten, waarvan de helft volledig stuk is”, voegt Bekaert toe. “Het zijn deze kapotte betonplaten die we vervangen door nieuwe. De weg in asfalt gieten was geen optie, want dan zou de bomenrij sneuvelen en die willen we graag intact houden.”

Veilig uitwijken

“Aangezien de bomenrij waarover Jan spreekt zeer dicht tegen de weg staat, hebben we aan de provincie toestemming gevraagd én gekregen om in de groenstrook aan de overzijde van de weg een strook in grasdallen te leggen”, weet burgemeester Lieven Cobbaert. “Op die manier zal je in de toekomst op een veilige manier kunnen uitwijken als je bijvoorbeeld een grote vrachtwagen moet kruisen.”

“De uitgave van deze herstellingswerken en het aanleggen van de grasdallen wordt geraamd op 469.000 euro.” (GC)

The post Deel Kortemarkstraat Ichtegem krijgt opfrissing is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Niémand wil dat er onschuldigen sterven”: Courtois kreeg bakken kritiek nadat hij steun voor het Israël van vrouw Mishel uitsprak
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Niémand wil dat er onschuldigen sterven”: Courtois kreeg bakken kritiek nadat hij steun voor het Israël van vrouw Mishel uitsprak

Thibaut Courtois (31) heeft nog eens van zich laten horen. In een dubbelinterview met echtgenote Mishel Gerzig (26) voor het lifestylemagazine Elle gaat de doelman van Real Madrid geen onderwerp uit de weg. Zo spreekt de keeper over de kritiek die hij kreeg nadat hij z’n steun uitte aan Israël, het land van z’n vrouw. “Ik toon mijn steun en

Lees meer »
40 kinderen ontvangen diploma tijdens Junior Techniekacademie in Anzegem
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

40 kinderen ontvangen diploma tijdens Junior Techniekacademie in Anzegem

De Techniekacademie wil jongeren laten kennismaken met technologie en wetenschap aan de hand van workshops. “Veertig kinderen van het derde en vierde leerjaar leefden zich volop uit tijdens de Junior Techniekacademie en gingen de verschillende technische uitdagingen aan in een veilige en leuke sfeer”, vertelt schepen van Onderwijs Pauline Van Marcke (Samenéén).
The post 40 kinderen ontvangen diploma tijdens Junior

Lees meer »
NMBS biedt voortaan gratis drinkwater aan in stations
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

NMBS biedt voortaan gratis drinkwater aan in stations

De NMBS heeft in zes stations watertappunten geïnstalleerd waar reizigers hun drinkbus gratis kunnen vullen met gefilterd kraantjeswater. Tegen eind volgend jaar zal de spoorwegmaatschappij die dienst in een honderdtal stations aanbieden, zo meldt ze vrijdag in een persbericht.

Lees meer »
Een jaar na gedwongen vertrek bij VRT pleit Annick Ruyts voor meer menselijkheid bij ontslag: “Bij mij werd er zout in de wonde gestrooid”
VRT NWS
VRT NWS

Een jaar na gedwongen vertrek bij VRT pleit Annick Ruyts voor meer menselijkheid bij ontslag: “Bij mij werd er zout in de wonde gestrooid”

Eén jaar nadat ze, samen met zo’n 50 andere mensen, aan de deur werd gezet bij VRT, stelt voormalig eindredacteur Annick Ruyts haar boek "Bedank voor bewezen diensten" voor. "Het is geen pleidooi tegen ontslag, wel een pleidooi voor warmte en menselijkheid als het dan toch moet gebeuren", vertelt ze in "De afspraak". "Nu werd er zout in de wonde

Lees meer »
Was dit najaar écht zo koud, grijs en nat? Dit zeggen de cijfers: “De herfst van 2023 stak er op één vlak met kop en schouders bovenuit”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Was dit najaar écht zo koud, grijs en nat? Dit zeggen de cijfers: “De herfst van 2023 stak er op één vlak met kop en schouders bovenuit”

Voor velen is het nu stilaan wel genoeg geweest: ze zijn het grijze weer beu en verlangen naar meer zon en vooral minder regen. Maar klopt dat wel? Was het echt zo’n sombere herfst met bakken regen en koude rillingen? Of was dat slechts schijn? Nu het einde nadert van de meteorologische herfst doken wij in de cijfers. En die

Lees meer »
Oplapwerken schoolomgeving Steenstraat lopen ‘enkele weken’ vertraging op
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Oplapwerken schoolomgeving Steenstraat lopen ‘enkele weken’ vertraging op

De broodnodige oplapwerken aan de Steen- en Heulsekasteelstraat zullen al zeker tot begin 2024 voor hinder zorgen in Heule. Door het regenweer van de voorbije weken konden de noodzakelijke signalisatiewerken in de Steenstraat nog niet plaatsvinden en schuift de geplande heropening met enkele weken op. Dat laat schepen van Openbare Werken Axel Weydts (Vooruit) weten.
The post Oplapwerken schoolomgeving Steenstraat

Lees meer »
Nieuwe vereniging Jong Ferm uit de startblokken op 1 december
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuwe vereniging Jong Ferm uit de startblokken op 1 december

Vrijdag 1 december om 20 uur organiseert de werkgroep Jong Ferm voor de eerste keer een eigen activiteit. “We gaan meteen heel leuk van start met een cocktailworkshop en eindejaarshapjes maken”, vertellen de drie initiatiefnemers, Evelien Demarest, Sofie Plaetevoet en Stefanie Van Eeghem. Ze krijgen de volle steun van het bestuur van Ferm.
The post Nieuwe vereniging Jong Ferm uit

Lees meer »