Krantenkoppen

Drie kandidaten dingen mee voor titel van stadsprins- of prinses van Roeselare

Het carnaval in Roeselare leeft na enkele moeilijke jaren terug helemaal op. Maar liefst drie kandidaten dingen tijdens het eerste weekend van maart mee naar de titel van stadsprins(es). “Daardoor verwachten we ook veel meer volk en plaatsen we een tent aan Trax”, aldus Jan Parmentier”, secretaris van het Rodenbach Carnaval Roeselare. De stoet op zondag start een uur later doordat op diezelfde dag de wielerwedstrijd GP Jean-Pierre Monseré in Roeselare aankomt.

Er waait een nieuwe wind door het Rodenbach Carnaval Roeselare. Met Piet Delrue is er een nieuwe voorzitter. “Het belooft een mooi, uitdagend carnavalsjaar te worden”, begroette Delrue de talrijk opgekomen carnavalisten zaterdagochtend tijdens de opening van het carnavalsseizoen in café ’t Motje. Terwijl er de voorbije jaren geen strijd was voor de titel van stadsprins zijn er nu maar liefst drie kandidaten. Daarbij dit jaar ook twee dames, een uniek moment in de geschiedenis van het carnaval in Roeselare.

Sharon Verbrugghe van carnavalsvereniging De Dolle Dolfijntjes is al sinds haar jeugd een echte carnavaliste. “Ik heb ook mijn man leren kennen via het carnaval en ook ons dochtertje gaat nu al mee. 11 jaar geleden was ik Junior Prinses van West-Vlaanderen en omdat 11 een belangrijk getal is binnen carnavalmiddens vond ik het nu het goede moment om mee te dingen voor de titel van stadsprinses van Roeselare.

Anneke Vanderbruggen (57) werd in 2018 al een stadsprinses. “Ik droom er van om dat nog eens te worden. In 2018 was er geen tegenkandidaat, ik vind het wel leuk dat we nu met drie zijn”, aldus Anneke die aangesloten is bij carnavalsvereniging De Sierbuikjes.

De jongste kandidaat is Jasper ‘Jappe’ Samyn (22). Hij is in Roeselare gekend als medewerker in café ’t Motje. “Ik vind het leuk om telkens die carnavalisten hier over de vloer te krijgen. Op die manier rolde ik ook wat in het wereldje. Nastja werd vorig jaar de jongste stadsprins ooit, ik hoop het als jonge gast even goed te doen”, aldus Jasper.

Unieke familie

Afscheidnemend Nastja Vandekerckhove tekende zaterdagochtend samen met zijn broer en vader present op de opening van het Roeselaarse carnavalsjaar. “Voor ons is dit een erg speciaal jaar. Ik werd nationaal prins, Nastja stadsprins en zijn broer Nigel werd enkele weken geleden nog Junior Prins van West-Vlaanderen. Het doet me wel iets dat ik binnenkort afscheid moet nemen van mijn nationale titel”, aldus een geëmotioneerde vader Bart.

Regenboogprins

Ook dit jaar gaat men tijdens Roeselare Carnaval op zoek naar de Regenboogprins. Met Walter ‘Snoopy’ Mertens is er momenteel nog maar één kandidaat. Inschrijven kan nog tot eind dit jaar. “Ik heb al twee keer gewonnen. Toen kreeg ik de officieuze titel van Regenboogprins, maar doordat de federatie dit jaar de verkiezing van Regenboogprins in Roeselare erkent kan ik nu voor het eerst officieel die titel dragen. Ik hoop eigenlijk wel dat er nog kandidaten bijkomen.”

GP Jean-Pierre Monseré

Het carnavalsweekend gaat door van vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart. “Doordat er drie kandidaten zijn, verwachten we dit jaar ook een pak meer volk. De grote zaal van Trax wordt te klein waardoor we beslist hebben om op de site ook een tent te bouwen”, aldus Jan Parmentier, secretaris van het Rodenbach Carnaval in Roeselare.

Daarnaast moeten de organisatoren ook op zondag wat aan hun concept sleutelen. “De jaarlijkse stoet gaat door op de dag dat ook de wielerwedstrijd Jean-Pierre Monseré gereden wordt. Die komt aan in Roeselare. We hebben beslist om onze stoet een uur later te starten. De publiekskaravaan start om 15 uur 33, de eigenlijke stoet om 16 uur 11”, aldus Parmentier.

Het parcours van de stoet ondergaat een lichte wijziging. Er worden shuttlebussen ingezet van op de parking van de Expo Hallen zodat bezoekers aan de carnavalsstoet het stadscentrum op een gemakkelijke en veilige manier kunnen bereiken.

The post Drie kandidaten dingen mee voor titel van stadsprins- of prinses van Roeselare is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ondernemer niet te spreken over hoge leegstandstaks: “Ondernemers worden totaal niet gesteund in Ieper”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Ondernemer niet te spreken over hoge leegstandstaks: “Ondernemers worden totaal niet gesteund in Ieper”

Voor het derde jaar op rij moet Bram Saelens van kledingwinkel Cavallino in de Menenstraat leegstandstaks betalen omdat de bovenverdieping van zijn winkel niet erkend is als stockageruimte. Het bedrag loopt ondertussen op tot 5.200 euro. “In Ieper werken ze het ondernemen tegen”, zegt een boze Bram Saelens.
The post Ondernemer niet te spreken over hoge leegstandstaks: “Ondernemers worden totaal

Lees meer »
“Dit is een zware diagnose, maar ik ben strijdvaardig en hoopvol”: kanker vastgesteld bij Beringse burgemeester Thomas Vints (36)
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Dit is een zware diagnose, maar ik ben strijdvaardig en hoopvol”: kanker vastgesteld bij Beringse burgemeester Thomas Vints (36)

“Het leven kan soms een onverwachte wending nemen.” Met die boodschap deelt de Beringse burgemeester Thomas Vints (CD&V) via sociale media mee dat er bij hem endeldarmkanker werd vastgesteld. Vints blijft werken tot en met donderdag 7 december en hoopt na een operatie weer tegen eind januari aan de slag te zijn. Tot dan neemt schepen Jean Vanhees (CD&V) zijn

Lees meer »
Brad Pitt zoekt toenadering tot vervreemde kinderen: “Hij schreef hen brieven en nodigde hen uit voor verzoeningsgesprek”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Brad Pitt zoekt toenadering tot vervreemde kinderen: “Hij schreef hen brieven en nodigde hen uit voor verzoeningsgesprek”

De Amerikaanse acteur Brad Pitt (59) wil de band met zijn kinderen verbeteren. De acteur was het mikpunt van spot nadat zijn zoon Pax Thien (20) zich via sociale media uitliet over zijn vader: “Wat een f*cking slechte vader en world class a**hole”, klonk het. Toch wil Brad hem nu vergeven en de spanningen in het gezin Jolie-Pitt oplossen.

Lees meer »
Na al officieel 2 jaar ‘de blonde van K3′ te zijn, verklapt Julia haar ultieme hoogtepunt: “Dat was echt niet normaal”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Na al officieel 2 jaar ‘de blonde van K3′ te zijn, verklapt Julia haar ultieme hoogtepunt: “Dat was echt niet normaal”

Van relaxen is bij Hanne, Marthe en Julia dit weekend geen sprake. Met de eerste ‘SingAlong Party’ vrijdagavond, plus alle ‘De Grote Sinterklaas Shows’ opgeteld staan ze maar liefst 5 keer in het grote Sportpaleis. Voor het eerst ziet de goed heilig man deze K3-formatie live aan het werk. De eerste Sint-show met Julia kon niet door gaan wegens corona

Lees meer »
“Ik begrijp dat niet”: waarom het zeker nu héél bizar is dat Engeland én Schotland in groep Red Flames zitten
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Ik begrijp dat niet”: waarom het zeker nu héél bizar is dat Engeland én Schotland in groep Red Flames zitten

De Red Flames staan voor een cruciaal tweeluik in de Nations League. Als ze beide wedstrijden – vandaag thuis tegen Schotland en volgende week woensdag 5 december in Nederland – winnen, zijn ze zeker van groepswinst. Die groepswinst levert een ticket voor de Final Four op, waar dan weer twee tickets te verdienen zijn voor de Olympische Spelen van volgend

Lees meer »
Minister Rutten en het ACV raken het eens over ambtenarenstatuut: sluizen opnieuw open
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Minister Rutten en het ACV raken het eens over ambtenarenstatuut: sluizen opnieuw open

Na twee dagen vakbondsacties bij verschillende sluizen zijn Vlaams minister van Binnenlands Bestuur en Bestuurszaken Gwendolyn Rutten (Open VLD) en ACV Openbare Diensten het eens geraakt over de hervorming van het ambtenarenstatuut, zo meldt het kabinet van Rutten. Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag kwam er uiteindelijk witte rook, of toch wat het ACV betreft. De Vlaamse regering roept

Lees meer »
Paul Gheysens bedreigde bewoners die zich verzetten tegen zijn golfproject: “Ik weet hoe ik u kan hebben”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Paul Gheysens bedreigde bewoners die zich verzetten tegen zijn golfproject: “Ik weet hoe ik u kan hebben”

“Ik weet hoe ik u kan hebben”, zei vastgoedontwikkelaar Paul Gheysens tegen de vrouw van een van de tegenstanders van zijn golfproject in Knokke-Heist, waarop hij naar haar kindjes keek. Al jaren gaan er geruchten de ronde over bedreigingen door de Ghelamcobaas aan wie hem voor de voeten loopt. Nu praatten betrokkenen voor het eerst openlijk voor de camera’s

Lees meer »
Auto gaat in vlammen op in Zeebrugge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Auto gaat in vlammen op in Zeebrugge

Afgelopen nacht heeft in de Wandelaarstraat in Zeebrugge een auto vuur gevat. Het voertuig brandde volledig uit.
The post Auto gaat in vlammen op in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »
De U12 van Bobcat Wielsbeke
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De U12 van Bobcat Wielsbeke

De U12 van Bobcat Wielsbeke poseerde graag even voor onze fotograaf. We zien rechtstaand v.l.n.r. Artuur Vanluchene, Maxim Maes, Robin Goethals, Emiel Driessens en coach Lorenzo Lannoo. Gehurkt v.l.n.r. Tiziano Putman, Tibo Dekeyster, Mauro Lombaert, Eden Vangaever en Briek Lamont. (ELD/foto ELD)
The post De U12 van Bobcat Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Leger Israël: “Wapenstilstand wordt verlengd”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Leger Israël: “Wapenstilstand wordt verlengd”

De gevechtspauze tussen terreurbeweging Hamas en Israël wordt verlengd. Dat meldt althans het Israëlische leger vanochtend in een bericht op X (voorheen Twitter). Om 6 uur Belgische tijd zou het bestand aflopen, maar de strijdende partijen hebben tot op het laatste moment onderhandeld over de verlenging. Twistpunt was een lijst met namen van gijzelaars die Hamas zou vrijlaten. Israël was

Lees meer »
Cercle Brugge verliest met 2-1 van Union
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Cercle Brugge verliest met 2-1 van Union

Union Sint-Gillis heeft zondagavond zijn twaalfde zege van het seizoen geboekt. De Brusselaars haalden het in de laatste wedstrijd van de zestiende speeldag in eigen huis met 2-1 van Cercle Brugge. Union blijft door de zege alleen leider in de stand. Met 38 punten blijft het runner-up Anderlecht op vier lengtes afstand houden.
The post Cercle Brugge verliest met 2-1

Lees meer »
“In geen 100 jaar zou ik echte flik kunnen zijn”: Jits Van Belle maakt na ‘Familie’ comeback in ‘De buurtpolitie’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“In geen 100 jaar zou ik echte flik kunnen zijn”: Jits Van Belle maakt na ‘Familie’ comeback in ‘De buurtpolitie’

“Ik kan mij nog altijd moeilijker concentreren.” Actrice Jits Van Belle (47) geeft een update van haar gezondheidsproblemen na haar zware fietsongeval. Sinds kort kennen we haar als de babbelzieke dispatcher Becky Bosmans in de VTM-reeks ‘De buurtpolitie’. “Maar de rol van mijn leven? Die komt er wanneer ik een bomma ben”, voorspelt de actrice verrassend in ‘Primo’. En nog

Lees meer »