Krantenkoppen

“Drone die op weg was naar Moskou neergehaald”: geen schade en geen gewonden

De burgemeester van Moskou meldt dat Russisch afweergeschut een drone heeft neergehaald die onderweg was naar de hoofdstad. Sergej Sobjanin laat op Telegram weten dat het puin van de neergehaalde drone volgens eerste waarnemingen geen schade en geen gewonden heeft veroorzaakt.

Meer krantenkoppen in België

Danira Boukhriss voor het eerst met zwanger buikje op rode loper naast lief Ward Kerremans: “We zijn dolgelukkig”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Danira Boukhriss voor het eerst met zwanger buikje op rode loper naast lief Ward Kerremans: “We zijn dolgelukkig”

Deze week brachten Danira Boukhriss Terkessidis (33) en Ward Kerremans (35) het heuglijke nieuws naar buiten dat ze in blijde verwachting zijn van hun eerste kindje samen. Op de rode loper van de première van ‘Alter Ego’ – de nieuwe fictiereeks op Streamz waarin Kerremans de hoofdrol heeft – verscheen Danira voor het eerst in het openbaar sinds het nieuws

Lees meer »
Hannes Pylyser kijkt uit naar BK strandrace
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Hannes Pylyser kijkt uit naar BK strandrace

Hannes Pylyser toonde in de eerste strandraces al dat het met de conditie wel snor zit. De 18-jarige Westendenaar moet nu even afrekenen met een stevige verkoudheid, maar hoopt tegen het BK in Bredene zijn beste benen terug te vinden.
The post Hannes Pylyser kijkt uit naar BK strandrace appeared first on KW.be.

Lees meer »
Nog maar 4 spaarformules, een calculator om te vergelijken en makkelijker overstappen: dit moet u straks meer rente op uw spaarcenten opleveren
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nog maar 4 spaarformules, een calculator om te vergelijken en makkelijker overstappen: dit moet u straks meer rente op uw spaarcenten opleveren

De bank moet u voortaan wijzen op spaarrekeningen met een hoger rendement. Dat is de belangrijkste ingreep in een protocol met de sector dat vandaag is ondertekend. “De concurrentie moet meer spelen”, zegt staatssecretaris voor Consumentenzaken Alexia Bertrand. Dit is hoe de overheid de banken (zachtjes) wil dwingen om ons spaargeld weer wat meer te laten opbrengen.

Lees meer »
Mobiliteitsminister Peeters belooft beterschap voor busvervoer buitengewoon onderwijs: “Maar we botsen op de regels van het onderwijs”
VRT NWS
VRT NWS

Mobiliteitsminister Peeters belooft beterschap voor busvervoer buitengewoon onderwijs: “Maar we botsen op de regels van het onderwijs”

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) zegt dat er aan oplossingen gewerkt wordt voor de lange reistijden voor leerlingen uit het buitengewoon onderwijs. Al zegt ze dat dit niet gemakkelijk is. De minister dat er structureel iets schort aan de onderwijsregels, waardoor De Lijn op zijn limieten botst. "De hele regelgeving zit bij Onderwijs en die kan ik

Lees meer »
De U9 van SK Reningelst
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De U9 van SK Reningelst

SK Reningelst en FC Westouter hebben ook dit jaar weer een samenwerkingsverband voor de jeugdwerking. De U9-ploeg treedt aan onder de vlag van SK Reningelst. Boven v.l.n.r. hulptrainer Stijn Rassalle, Staf Rassalle, Zana Devilder, Sep Swaels, Pauline Vanexem en trainer Pedro Swaels. Onder v.l.n.r. Ebe Rodenbach, Leon Masschelin, Daan Fonteyne en Remco Lahoutte. (foto EF)
The post De U9 van

Lees meer »
De U9 B van Scor Oostrozebeke
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De U9 B van Scor Oostrozebeke

Op de foto zien we de de U9 B van Scor Oostrozebeke. Staand herkennen we van links naar rechts: Jaydan Galand De Bruycker, Mauro Daels, Xander Edebouw, Marvin Desmet, trainer Emiliano Lambrecht, Maxim Verstraet, Wietse Pannecoucke en Lou Van De Weghe. (WV/foto WV)
The post De U9 B van Scor Oostrozebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »
Nieuw asielcentrum in Gent voor 135 mensen
VRT NWS
VRT NWS

Nieuw asielcentrum in Gent voor 135 mensen

In Gent wordt een voormalig opvangcentrum voor Oekraïense vluchtelingen omgevormd tot een asielcentrum voor 135 mensen. In het centrum zullen gezinnen met kinderen en alleenstaanden opgevangen worden. De eerste bewoners arriveren binnenkort. In Gent is er nu ook al asielopvang op de Reno-boot aan de haven. Daar verblijven 220 mensen.

Lees meer »
Leerlingen krijgen diploma Techniekacademie
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Leerlingen krijgen diploma Techniekacademie

In de Middenschool Sint-Pieter werden diploma’s van de Junior Techniekacademie uitgereikt. Van oktober tot november konden in Oostkamp 39 enthousiaste kinderen uit het 3de en 4de leerjaar proeven van verschillende technieken. Dit ging van hout, mechanica, elektriciteit tot het programmeren van een robotje. ze ontwierpen zelf een kleerhanger en leerden werken met een zaag en
The post Leerlingen krijgen diploma

Lees meer »
L’Envie heeft ‘De beste wijnkaart van België!’ volgens Gault&Millau: “Werk van vele jaren”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

L’Envie heeft ‘De beste wijnkaart van België!’ volgens Gault&Millau: “Werk van vele jaren”

‘De beste wijnkaart van België!’ De nieuwe Gault&Millau werd deze week gepubliceerd en daarin vielen heel wat streekgenoten in de prijzen. Ook het Zwevegemse l’Envie kon rekenen op een niet onaardige score. Meer nog: ze kregen meteen ook het label van beste wijnkaart van het land. “We gaan nu wel niet naast onze schoenen beginnen lopen maar nog steeds keihard

Lees meer »