Krantenkoppen

Een vitrine vol met kunst in Ieper

Sinds 2013 stellen Frie Hardeman en Jef Hoornaert uit Westouter eigen creatief werk tentoon in een vitrine in de Menenstraat 22.

Elke drie à vier maanden valt er iets nieuws te ontdekken. Frie volgde kunstopleidingen in de Kortrijkse academie en schildert rond thema’s zoals eenzaamheid en de opwarming van de aarde, maar ook klaprozen, landschappen, … Ook papieren decoratieve schalen horen thuis in haar oeuvre. Jef presenteert er eigenzinnige foto’s van figuratieve tot abstracte landschappen, Heuvellandse dorpskernen, Ieperse bijzonderheden, … De verkoop van hun werken gaat naar goede doelen.

(DS)

Elke dag van 9 tot 18.30 uur. Meer info: jefhoornaert-friehardeman.-123website.be

The post Een vitrine vol met kunst in Ieper is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Het spirituele kantje van Charlotte Adigéry en het quizdebuut van Petra De Sutter: dit was ‘De slimste mens’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Het spirituele kantje van Charlotte Adigéry en het quizdebuut van Petra De Sutter: dit was ‘De slimste mens’

Ze bezwoer tijdens de eerste aflevering van ‘De slimste mens ter wereld’ dat ze de show zou stelen, en Charlotte Adigéry hield woord. Maandagavond pakte de zangeres wederom uit met een opvallende outfit, ze vertelde eveneens over haar fascinatie voor het bovennatuurlijke. Verder ging Petra De Sutter gezwind met de overwinning aan de haal, en zorgden juryleden Philippe Geubels en

Lees meer »
Vlaams Belang Heuvelland voert actie: “Bewustzijn rond armoede vergroten”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vlaams Belang Heuvelland voert actie: “Bewustzijn rond armoede vergroten”

Met een actie op de vrijdagmarkt in Wijstchate vroeg Vlaams Belang Heuvelland aandacht voor het sociale woonbeleid in de gemeente. “De wachtlijst loopt op tot gemiddeld vier jaar. Dat is ronduit onaanvaardbaar. Ook hier in Heuvelland zijn er wachtlijsten en staan gezinnen in de kou,” zegt afdelingsvoorzitter Luc Deschuttere. “We willen hen graag een hart onder de riem steken met

Lees meer »
Europees Hof van Justitie: “Openbaar bestuur mag hoofddoek verbieden”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Europees Hof van Justitie: “Openbaar bestuur mag hoofddoek verbieden”

Een openbaar bestuur kan het dragen van religieuze tekens op het werk verbieden. Dat zegt het Europees Hof van Justitie dinsdag in een nieuw arrest. Volgens het Hof is het evenwel de nationale rechter die moet nagaan of de genomen maatregelen zorgen voor een afstemming tussen de vrijheid van godsdienst en de legitieme doelstellingen van dat verbod.

Lees meer »
Brussels Airlines vliegt dit jaar niet meer naar Tel Aviv
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Brussels Airlines vliegt dit jaar niet meer naar Tel Aviv

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zal zeker tot begin volgend jaar niet vliegen naar Tel Aviv, in Israël. De opschorting van de vluchten sinds de uitbraak van de oorlog tussen Israël en de extremistische Palestijnse organisatie Hamas is opnieuw verlengd, zo heeft Brussels Airlines vrijdag bevestigd.

Lees meer »
CD&VPLUS Blankenberge gaat drie zaterdagen in dialoog met de burger
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

CD&VPLUS Blankenberge gaat drie zaterdagen in dialoog met de burger

Verruimingslijst CD&VPLUS organiseert de eerstvolgende drie zaterdagen dialoogmomenten rond de nieuwe verkiezingscampagne. “Op basis van de bevraging die we in september ‘22 lanceerden, kregen we honderden antwoorden binnen. Onze conclusie daaruit was en is dat de prioriteiten anders moeten liggen en dat hebben we nu vertaald in onze drie kernbegrippen zon, zee en zuurstof, die in grote lijnen onze beleidsprioriteiten

Lees meer »