Krantenkoppen

Expeditie Geluk in OLVA-Steenbrugge

Minister Hilde Crevits was present in basisschool OLVA Steenbrugge voor het startschot van de tweede editie van Expeditie Geluk. Na de succesvolle editie van 2021 waar meer dan 50.000 leerlingen aan deelnamen, presenteert het Vlaams Instituut Gezond Leven met de steun van het Departement Zorg een nieuwe editie van deze virtuele ontdekkingstocht voor leerlingen en leerkrachten van de lagere school.

Expeditie Geluk zit vol leuke opdrachten waardoor kinderen vaardigheden ontwikkelen om hun mentaal welbevinden te versterken. Ook acteur en presentator Thomas De Smet (Ketnet) kwam langs om samen met de minister en de leerlingen het spel Expeditie Geluk te spelen. (PDC/foto PDC)

The post Expeditie Geluk in OLVA-Steenbrugge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Sikudhani blikt terug op overwinning ‘The Voice Kids’: “Je kan alles doen zolang je in jezelf gelooft”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Sikudhani blikt terug op overwinning ‘The Voice Kids’: “Je kan alles doen zolang je in jezelf gelooft”

Na een spannende finale die overvloeide van talent, kent ‘The Voice Kids 2023′ zijn winnaar. Het is de 13-jarige Sikudhani uit Antwerpen – een onbetwiste favoriet uit team Pommelien – die de kroon binnensleept in het zevende seizoen. En dat is nog maar het begin voor de zangeres, want sinds middernacht kan je haar allereerste single: ‘Who You Are’, een

Lees meer »
Moord op Belgische missionarissen na 40 jaar voor assisen, zonder ook maar één aanwezige beschuldigde: “In alle opzichten bizar”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Moord op Belgische missionarissen na 40 jaar voor assisen, zonder ook maar één aanwezige beschuldigde: “In alle opzichten bizar”

Een zestienkoppige mix van mannen en vrouwen is geloot voor het assisenproces rond de moord en foltering van Turnhoutenaar Walter Voordeckers en twee andere Belgische missionarissen in Guatemala in de jaren tachtig. Opmerkelijk: de beschuldigdenbank bleef leeg, met zelfs geen advocaat om iemand te vertegenwoordigen. “Makkelijk wordt het niet.”

Lees meer »
Bart Deprez uit Kortrijk is kampioen Theeproeven van Benelux
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bart Deprez uit Kortrijk is kampioen Theeproeven van Benelux

Bart Deprez (49) van Viva Sara werd op de Horecabeurs in Gent op maandag 20 november uitgeroepen tot de eerste ESTA kampioen in Theeproeven in de Benelux. “Het is een bevestiging dat mijn smaakpalet nog klopt.”
The post Bart Deprez uit Kortrijk is kampioen Theeproeven van Benelux appeared first on KW.be.

Lees meer »
Nieuw uitstel dreigt voor proces in groot Encrochat-/SKY-drugsdossier
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Nieuw uitstel dreigt voor proces in groot Encrochat-/SKY-drugsdossier

De Brusselse correctionele rechtbank zal aanstaande maandag naar alle waarschijnlijkheid nog niet kunnen aanvatten met het proces over een groot drugsdossier dat aan het licht was gekomen na de ontcijfering van de versleutelde netwerken Encrochat en SKY ECC. Het wrakingsverzoek dat door de advocaat van één van de verdachten was ingediend, is door het hof van beroep verworpen, maar de

Lees meer »
Hoe liep KAA Gent-doelman open beenbreuk op, zónder contact met andere speler?
VRT NWS
VRT NWS

Hoe liep KAA Gent-doelman open beenbreuk op, zónder contact met andere speler?

Een open beenbreuk oplopen, zonder dat je in contact komt met een andere speler: hoe kan dat? Het overkwam gisteren KAA Gent-doelman Paul Nardi en was live te zien tijdens de wedstrijd – gruwelijke beelden overigens. “Zo’n blessure is zeldzaam, maar ik heb het nog gezien”, vertelt Bruno Vanhecke, sportarts bij Club Brugge, in “Goeiemorgen morgen!” op Radio2.

Lees meer »
Woning van zestiger die verdacht werd van kindermisbruik bestookt met brandbommen: “Ik voel me hier niet meer veilig”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Woning van zestiger die verdacht werd van kindermisbruik bestookt met brandbommen: “Ik voel me hier niet meer veilig”

Het huis van de 63-jarige B. in de Prins Philiplaan in Sint-Pauwels is in de nacht van maandag op dinsdag bekogeld met twee brandbommen. Toevallig gebeurde dat net op de dag toen een aanklacht van kindermisbruik tegen hem werd geseponeerd. “Ik slaap niet meer gerust in mijn huis”, zegt B. Ondertussen werden al twee personen aangehouden en voor de onderzoeksrechter

Lees meer »
Onderwijssector komt op straat in Duitsland voor meer loon
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Onderwijssector komt op straat in Duitsland voor meer loon

In Duitsland zijn dinsdag zo’n 20.000 werknemers uit de onderwijssector op straat gekomen om meer loon te eisen. Zonder opslag dreigen de personeelstekorten alleen maar toe te nemen, zegt vakbond GEW. In heel wat scholen, universiteiten en kinderdagverblijven werd er dinsdag ook gestaakt. Alleen al in Leipzig, in het oosten van Duitsland, kwamen 7.000 mensen op straat. 

Lees meer »
Barbara De Jonge (Frieda Kroket) werd 20 jaar geleden uit ‘Samson & Gert’ geschreven wegens ‘te weinig opvoedkundige waarde’, hoe vergaat het de actrice nu?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Barbara De Jonge (Frieda Kroket) werd 20 jaar geleden uit ‘Samson & Gert’ geschreven wegens ‘te weinig opvoedkundige waarde’, hoe vergaat het de actrice nu?

In een dierenwinkel maakten muizen ‘Wizzy en Woppy’ het elke avond bont. Samen met hun vriendjes maken ze de vreemdste dingen na sluitingstijd mee. Wat veel mensen niet weten is dat Wizzy gespeeld werd door Barbara De Jonge (48), de vrouw die ook jarenlang de rol van Frieda Kroket op zich nam bij ‘Samson & Gert’. Aan die rol kwam

Lees meer »
Bijna 60 paletten bedrijfsarchief van voormalige Drukkerij Strobbe verhuizen en geeft al eerste belangrijke informatie prijs: “Nog maar topje van de ijsberg”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bijna 60 paletten bedrijfsarchief van voormalige Drukkerij Strobbe verhuizen en geeft al eerste belangrijke informatie prijs: “Nog maar topje van de ijsberg”

De stad Izegem is volop bezig met het verhuizen van het bedrijfsarchief van de voormalige Drukkerij Strobbe. “Een huzarenwerk, want het gaat om niet minder dan bijna zestig paletten waardevolle stukken”, zegt schepen van Archief Kurt Himpe.
The post Bijna 60 paletten bedrijfsarchief van voormalige Drukkerij Strobbe verhuizen en geeft al eerste belangrijke informatie prijs: “Nog maar topje van de

Lees meer »
Dan toch niet met pensioen? Radja Nainggolan aangekondigd bij Indonesische eersteklasser die gelinkt is aan Nationale Politie
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Dan toch niet met pensioen? Radja Nainggolan aangekondigd bij Indonesische eersteklasser die gelinkt is aan Nationale Politie

Radja Nainggolan (35) stopt dan toch niet met voetballen. Volgens Indonesische media heeft de ex-Rode Duivel een nieuwe club gevonden, nadat hij al enkele maanden zonder werkgever zat. Nainggolan tekent volgens verschillende bronnen een contract bij Bhayangkara Presisi Indonesia FC, een club die gelinkt is aan de Indonesische Nationale Politie.

Lees meer »
Al sinds haar 11de confronteert ze Israëlische soldaten: opgepakte Ahed Tamimi staat nu op lijst voor vrijlating in gevangenenruil tussen Israël en Hamas
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Al sinds haar 11de confronteert ze Israëlische soldaten: opgepakte Ahed Tamimi staat nu op lijst voor vrijlating in gevangenenruil tussen Israël en Hamas

De Palestijnse activiste Ahed Tamimi (22), die begin november op de Westelijke Jordaanoever werd opgepakt door het Israëlische leger, staat volgens Israëlische media op de lijst van Palestijnse gevangenen die dinsdag vrijgelaten zullen worden in ruil voor Israëlische gijzelaars. Tamimi duikt al sinds haar 11de op in protestvideo’s en groeide uit tot een icoon van het Palestijnse verzet.

Lees meer »