Krantenkoppen

Experts na wateroverlast in Westhoek: “Onteigening voor milieureden? Dat lijkt me best mogelijk”

De wateroverlast in de Westhoek moet structureel aangepakt worden met mogelijks onteigeningen tot gevolg, dat zeggen enkele waterexperts. Maar ook bevoegd minister Lydia Peeters (Open Vld) sluit dergelijke drastische maatregelen niet uit. Kan je zo maar onteigend worden? En waar heb je dan recht op?

Meer krantenkoppen in België

Tonnagebeperking schrikt vrachtwagens niet af
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Tonnagebeperking schrikt vrachtwagens niet af

Er zijn weinig gemeenten waar zoveel verkeerstekens met tonnagebeperking staan dan in Ruiselede. Vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton zijn daar niet welkom, ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’. Toch valt het op dat nogal wat tientonners in Ruiselede rondrijden, die daar helemaal niet moeten zijn. “Wij krijgen die meldingen ook”, geven ze in de politiezone Tielt toe.
The post Tonnagebeperking schrikt vrachtwagens niet

Lees meer »
Vlaming eet gemiddeld één keer per week vis, week- en schaaldieren
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Vlaming eet gemiddeld één keer per week vis, week- en schaaldieren

De Vlaming eet gemiddeld één keer per week vis, week- en schaaldieren. Dat blijkt uit een onderzoek van IVox in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). De resultaten van het onderzoek werden woensdag voorgesteld in Torhout. Minister van Visserij Hilde Crevits (CD&V) lanceerde daarbij ook een campagne om lokale vis populairder te maken bij de Vlamingen.

Lees meer »
CHECK – Wordt deze vrouw uitgewezen naar Gaza door onlinesteun voor Hamas?
VRT NWS
VRT NWS

CHECK – Wordt deze vrouw uitgewezen naar Gaza door onlinesteun voor Hamas?

Op sociale media gaat een video viraal van een interventie van Israëlische politieagenten aan de woning van een Arabisch-Israëlische vrouw. Het verhaal luidt dat de vrouw het bericht krijgt dat ze Israël moet verlaten en gedeporteerd wordt naar de Gazastrook, omdat ze online haar steun zou hebben uitgesproken voor Hamas. In werkelijkheid zien we in de video enkel een arrestatie,

Lees meer »
Vrouw riskeert haar leven op 30 meter hoogte voor… propere ramen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Vrouw riskeert haar leven op 30 meter hoogte voor… propere ramen

Een vrouw uit het Chinese Panjin is vrijdag gefilmd toen ze op een erg gevaarlijke manier haar ramen lapte. Op de beelden is te zien hoe de vrouw zonder enige vorm van beveiliging op de zevende verdieping (zo’n 30 meter hoog) haar ramen langs de buitenkant wast. Een buurvrouw maakte het filmpje omdat ze haar ogen niet kon geloven. “Ik

Lees meer »
Gouverneur houdt twee infosessies over de wateroverlast voor de getroffen bevolking van het IJzerbekken en van de vallei van de Heulebeek
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Gouverneur houdt twee infosessies over de wateroverlast voor de getroffen bevolking van het IJzerbekken en van de vallei van de Heulebeek

Om de bewoners die getroffen zijn door de wateroverlast in het Ijzerbekken en in de vallei van de Heulebeek te informeren, houdt de gouverneur twee infosessie. Hij neemt dit initiatief samen met de burgemeesters van de betrokken gemeentebesturen.
The post Gouverneur houdt twee infosessies over de wateroverlast voor de getroffen bevolking van het IJzerbekken en van de vallei van de

Lees meer »
Guga Baùl mist z’n start niet in ‘De slimste mens’ met stortvloed aan imitaties: “Veel stemmetjes in m’n kop”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Guga Baùl mist z’n start niet in ‘De slimste mens’ met stortvloed aan imitaties: “Veel stemmetjes in m’n kop”

Dinsdagavond zorgde de komst van Guga Baùl voor een overvloed aan stemmetjes in de studio van ‘De slimste mens ter wereld’ . Sam Gooris, Steven Van Gucht, Willy Naessens… : dankzij de Oostendenaar leek het alsof ze er eveneens bij waren. Tot grote hilariteit van z’n medekandidaten, de juryleden én Erik Van Looy. Die laatste zorgde voor hét WTF-moment van

Lees meer »
Uitspraken van Udo over waterlek tijdens optreden schieten in verkeerde keelgat: “Van een oud-leerling verwacht je meer dankbaarheid”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Uitspraken van Udo over waterlek tijdens optreden schieten in verkeerde keelgat: “Van een oud-leerling verwacht je meer dankbaarheid”

Er zit een haar in de boter tussen zanger Udo en zijn oude basisschooltje in Nossegem. Aanleiding is een optreden afgelopen weekend waarbij duidelijk werd dat er in het turnzaaltje water binnensijpelt. De directie is er niet over te spreken dat Udo zich nogal in verregaande terminologie uitsprak over het lek. “Er wordt van een mug een olifant gemaakt.”

Lees meer »