Krantenkoppen

“Grieperig, maar nog zin om te netflixen? Dan heb je géén griep”: volgens Marc Van Ranst zijn we vergeten hoe ernstig de ziekte is

Het verkleinwoordje jaagt virologen op de kast en het is een (incorrecte) geuzennaam voor verkoudheden. Maar de griep hoor je met een hoofdletter te schrijven, zegt viroloog Marc Van Ranst. “Na corona zijn we vergeten wat voor ernstige ziekte het is.”

Meer krantenkoppen in België

Greet moet levenswerk van overleden echtgenoot afbreken: “Ze dreigen met celstraffen en boetes tot 500.000 euro”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Greet moet levenswerk van overleden echtgenoot afbreken: “Ze dreigen met celstraffen en boetes tot 500.000 euro”

Greet Crauwels uit Bonheiden is er het hart van in. Het Agentschap Natuur & Bos maant haar aan om een riant kippenhok af te breken in een stuk privébos. Een emotionele aangelegenheid, want het bouwsel is het levenswerk van haar overleden echtgenoot. Het agentschap wijst erop dat het in openbare en private bossen verboden is om constructies op te richten

Lees meer »
‘Home Alone’-reünie op Walk of Fame: Macaulay Culkin krijgt ster en kan tranen niet inhouden bij hereniging met filmmoeder
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

‘Home Alone’-reünie op Walk of Fame: Macaulay Culkin krijgt ster en kan tranen niet inhouden bij hereniging met filmmoeder

Macaulay Culkin (43) heeft vrijdag een eigen tegel onthuld op de beroemde Walk of Fame in Hollywood. De acteur, die als kind wereldberoemd werd dankzij ‘Home Alone’, werd tijdens de ceremonie herenigd met Catherine O’Hara (69). Zij speelde in de kerstfilm de rol van Kate McCallister, de moeder van het personage van Culkin. Het weerzien zoveel jaren later wekte bij

Lees meer »
Crevits bezoekt De Companie
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Crevits bezoekt De Companie

Afgelopen week bracht Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) een bezoek aan het Wervikse Groepswonen De Companie. Met haar passage wilde ze nader kennis maken met het unieke concept dat in Wervik werd gelanceerd. Het bezoek van de minister gebeurde in alle discretie, weg van de pers, waardoor het nieuws nu pas bekend raakte.
The post Crevits bezoekt De Companie appeared

Lees meer »
Madrid onderhandelt met Catalaanse separatisten in Zwitserland
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Madrid onderhandelt met Catalaanse separatisten in Zwitserland

Vertegenwoordigers van de sociaaldemocratische regeringspartij in Spanje, de PSOE, zijn zaterdag in Genève begonnen aan vertrouwelijke gesprekken met afgevaardigden van de Catalaanse separatistische partij Junts. De twee partijen hopen een oplossing te vinden voor het al lang aanslepende conflict tussen Madrid en Barcelona.

Lees meer »
Vogelgriep vastgesteld in pluimveebedrijf in Diksmuide
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vogelgriep vastgesteld in pluimveebedrijf in Diksmuide

In een pluimveebedrijf in het Diksmuide is vogelgriep vastgesteld van het type H5, een hoogpathogene variant. Dat meldt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) vrijdag.
The post Vogelgriep vastgesteld in pluimveebedrijf in Diksmuide appeared first on KW.be.

Lees meer »
Ongena: “Stem voor N-VA is stem voor opnieuw maandenlange blokkering”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Ongena: “Stem voor N-VA is stem voor opnieuw maandenlange blokkering”

Voor Open VLD-voorzitter Tom Ongena tonen de uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever aan dat een stem voor N-VA zal leiden tot “opnieuw maandenlange blokkering”. “Zoals na de vorige verkiezingen. Zijn waanidee over confederalisme zorgde toen voor meer dan een jaar politieke impasse, die ons toen 10 miljard heeft gekost. Dat kunnen we ons niet veroorloven”, zegt Ongena.

Lees meer »
“Mogelijk hoogste sneeuwdek in jaren bij start van winter”: Alpen verwacht deze week lokaal tot 1 meter sneeuw
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Mogelijk hoogste sneeuwdek in jaren bij start van winter”: Alpen verwacht deze week lokaal tot 1 meter sneeuw

December moet nog beginnen, maar in de Alpen is het al volop winterweer. Dat is goed nieuws voor de liefhebbers van wintersport. Op veel plekken ligt er al een flinke laag sneeuw, meer zelfs dan in de afgelopen jaren bij het begin van de meteorologische winter. Hierdoor hebben verschillende skigebieden hun liften al geopend. Morgen valt er in de Westelijke

Lees meer »