Krantenkoppen

Grootschalige rampoefening met neergestorte helikopter op Brussels Airport goed verlopen

Op de luchthaven van Zaventem is zaterdag een grootschalige rampoefening gehouden. Er werd een incident nagebootst waarbij een helikopter neerstortte op een taxiënd vliegtuig. De oefening is "positief" verlopen, evalueren Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport, en Vlaams-Brabants gouverneur Jan Spooren achteraf.

Meer krantenkoppen in België

“Israël wist al meer dan een jaar van aanvalsplan Hamas”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

“Israël wist al meer dan een jaar van aanvalsplan Hamas”

De Israëlische veiligheidsdiensten wisten al meer dan een jaar van de aanvalsplannen van de Palestijnse militante groep Hamas. Dat schrijft de Amerikaanse krant The New York Times. Israëlische functionarissen zouden de aanval die op 7 oktober werd uitgevoerd van de hand hebben gewezen als “te hoog gegrepen” voor Hamas.

Lees meer »
Leerlingen Mariagaard in Wetteren krijgen EHBO-lessen met VR-brillen
VRT NWS
VRT NWS

Leerlingen Mariagaard in Wetteren krijgen EHBO-lessen met VR-brillen

Leerlingen van de middelbare school Mariagaard in Wetteren hebben EHBO-lessen gekregen aan de hand van een virtualrealitybril. Ze moesten verschillende wonden verzorgen bij een virtuele persoon in een omgeving die levensecht aanvoelt. Op die manier hoopt de school dat de theorie beter blijft hangen. De leerlingen zelf waren alvast enthousiast over de leermethode.

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Twee gegijzelden vrijgelaten uit Gaza – Onderhandelaars hopen bestand met nog twee dagen te verlengen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Twee gegijzelden vrijgelaten uit Gaza – Onderhandelaars hopen bestand met nog twee dagen te verlengen

De gevechtspauze tussen terreurbeweging Hamas en Israël wordt met minstens een dag verlengd. Dat hebben de strijdende partijen bevestigd. Om 6 uur Belgische tijd zou het bestand aflopen, maar beide kampen hebben tot op het laatste moment onderhandeld. Twistpunt was de lijst met gijzelaars die Hamas zou vrijlaten. Israël was niet tevreden en waarschuwde een “veranderde” lijst te willen. “Anders

Lees meer »
Bestelling van Fnac-klanten geweigerd door “vergissing” in prijs, onaanvaardbaar volgens Testaankoop
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Bestelling van Fnac-klanten geweigerd door “vergissing” in prijs, onaanvaardbaar volgens Testaankoop

Enkele Fnac-klanten zagen hun bestelling geweigerd omdat er een foute prijs op de website stond. Een speaker werd er aangeboden voor 39 euro. Dat is een forse korting, want normaal kost de speaker 119 euro. Fnac annuleerde de bestelling een paar dagen later, maar dat vindt Testaankoop onterecht. De consumentenorganisatie klopt nu aan bij de Economische Inspectie om de zaak

Lees meer »
Nieuwe zoekactie in buurt woning vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen levert niets op: nog steeds geen spoor van dader of moordwapen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nieuwe zoekactie in buurt woning vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen levert niets op: nog steeds geen spoor van dader of moordwapen

Een nieuwe zoekactie in de buurt van de woning van de vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen (58) heeft geen resultaat opgeleverd. Dat bevestig het parket Oost-Vlaanderen. Donderdagochtend kamden speurders van de Cel Vermiste Personen en het technisch steunteam van de scheepvaartpolitie de omgeving opnieuw uit in de hoop het moordwapen of andere sporen te vinden. Rond de middag werd

Lees meer »
KIJK. ‘Experts’ op Russische staats-tv ontkennen grijnzend dat Rusland achter vergiftiging vrouw Oekraïense inlichtingenchef zit
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. ‘Experts’ op Russische staats-tv ontkennen grijnzend dat Rusland achter vergiftiging vrouw Oekraïense inlichtingenchef zit

Een panel van ‘experts’ heeft op de Russische staatszender Rusland-1 grijnzend ontkend dat Moskou iets te maken heeft met de vergiftiging van Marianna Boedanova, de echtgenote van het hoofd van de militaire inlichtingendienst van Oekraïne, Kyril Boedanov. ‘Experts’ is hier letterlijk te nemen, want aan het woord was onder meer Andrej Loegovoj, de man die door de Britse politie gezocht

Lees meer »
“Dom, irrelevant, racistisch”: moeder van Beyoncé furieus na opmerkingen over witte huidskleur van dochter
VRT NWS
VRT NWS

“Dom, irrelevant, racistisch”: moeder van Beyoncé furieus na opmerkingen over witte huidskleur van dochter

Tina Knowles, de moeder van zangeres Beyoncé, heeft zwaar uitgehaald naar mensen die commentaar hadden op de verschijning van Beyoncé afgelopen weekend. Mensen vonden dat Beyoncé met haar kledij en haar platinablonde haar "per sé wit" wilde zijn. Dat schoot in het verkeerde keelgat. "Jaloezie en racisme, seksisme, dubbele standaarden… In plaats van dat jullie haar vieren of haar negeren.

Lees meer »
Oppositie vraagt bijeenkomst deontologische commissie in Knokke-Heist na Pano-reportage
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Oppositie vraagt bijeenkomst deontologische commissie in Knokke-Heist na Pano-reportage

De oppositiepartij #voorKH wil dat de deontologische commissie van Knokke-Heist zo snel mogelijk bijeen komt. Die vraag komt er donderdag naar aanleiding van de Pano-reportage van woensdagavond op VRT1. Ook minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) vroeg al om extra onderzoek.
The post Oppositie vraagt bijeenkomst deontologische commissie in Knokke-Heist na Pano-reportage appeared first on KW.be.

Lees meer »
Al sinds haar 11de confronteert ze Israëlische soldaten: opgepakte Ahed Tamimi staat nu op lijst voor vrijlating
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Al sinds haar 11de confronteert ze Israëlische soldaten: opgepakte Ahed Tamimi staat nu op lijst voor vrijlating

De Palestijnse activiste Ahed Tamimi (22), die begin november op de Westelijke Jordaanoever werd opgepakt door het Israëlische leger, staat volgens Israëlische media op de lijst van Palestijnse gevangenen die dinsdag vrijgelaten zullen worden in ruil voor Israëlische gijzelaars. Tamimi duikt al sinds haar 11de op in protestvideo’s en groeide uit tot een icoon van het Palestijnse verzet.

Lees meer »
LIVE GROEP C. Rodrygo maakt al gelijk nadat net de zoon van Atlético-trainer Diego Simeone Napoli deed vieren bij Real
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE GROEP C. Rodrygo maakt al gelijk nadat net de zoon van Atlético-trainer Diego Simeone Napoli deed vieren bij Real

In groep C van de Champions League is Real Madrid al zeker van een plaats in de volgende ronde. Kan de Koninklijke zich tegen Napoli ook verzekeren van groepswinst? De Italianen kunnen dan weer hún ticket voor de knock-outfase veiligstellen, al zijn ze daarvoor ook afhankelijk van het resultaat van Braga tegen Union Berlin. Volg de wedstrijden in onze liveblog!

Lees meer »