Krantenkoppen

Hannah De Keyser uit Adinkerke moet rusten na coronabesmetting

Eerstejaarsjunior Hannah De Keyser moet door covid-19 de fiets enkele weken op stal laten. De 16-jarige Adinkerkse was een sterke start van het seizoen bezig toen de motor plots begon te sputteren.

“Ik heb de eerste keer iets gemerkt op 14 oktober in Deinze”, weet Hannah nog. “Mijn adem wilde precies niet breken. De volgende crossen bleef ik last hebben van pijn in de longen, vermoeidheid en rugpijn. Ik wist niet wat er scheelde, maar dacht dat ik gewoon moe was omdat het druk was op school.”

Uiteindelijk wezen antistoffen uit dat de renster van Cyclocross Team MJ Wood eerder een coronabesmetting moet opgelopen hebben. “We waren al een paar weken zonder resultaat aan het zoeken naar de oorzaak, maar dan was het plots duidelijk. Nochtans heb ik eigenlijk geen symptomen gehad. Het is de bedoeling om nu nog ongeveer twee weken te rusten. Daarna zal ik eerst een training of twee doen om te kijken hoe het gaat.”

Goede conditie

Met een overwinning bij de nevenbond LRC in Zele had De Keyser begin oktober al blijk gegeven van een goede conditie. “De dag ervoor had ik daar ook al goed gereden, maar was ik tweede. Het was een redelijk bochtig parcours op een grasplein. Een klein beetje vuil ook, maar dat heb ik graag.” Na een rustige start won de polyvalente Adinkerkse uiteindelijk met ruim een minuut voorsprong. “Ik blaas me soms op in de eerste ronde.”

“Daarom had ik me eerst een beetje in het wiel gezet, maar daarna ben ik dan gewoon weggereden.” Een derde plaats in Veurne leverde een week later ook de Vlaamse titel bij de LRC op. In het grotere werk moet de eerstejaarsjunior steeds opboksen tegen de beloften én de elites. “In Ruddervoorde had ik al last van corona, maar het was wel leuk om zo’n A-cross eens te doen tussen de profs. Door de 80%-regel werd ik wel heel rap uit koers gehaald, maar ik heb er toch veel van bijgeleerd.”

Pk in Beernem

Als alles volgens plan verloopt, hervat Hannah op 2 en 3 december in Lichtervelde en Houthulst. “Daarna kijk ik uit naar de cross die op 16 december door mijn ploeg wordt georganiseerd in Diksmuide. Ook het PK in Beernem is belangrijk. Daar zou ik graag de top tien of zelfs de top vijf halen”, aldus nog Hannah De Keyser. (AC)

The post Hannah De Keyser uit Adinkerke moet rusten na coronabesmetting is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vrienden van het Tabaksmuseum houden het na 43 jaar voor bekeken
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vrienden van het Tabaksmuseum houden het na 43 jaar voor bekeken

Door enerzijds de leeftijd van verschillende leden en anderzijds de administratieve rompslomp als vzw houden de Vrienden van het Tabaksmuseum het na 43 jaar voor bekeken. Hun maar liefst 12.000 (!) stukken in eigendom zullen worden geschonken aan de stad Wervik. Wat ter goedkeuring wordt voorgelegd op de gemeenteraad in december. Er komt een nieuwe feitelijke vereniging.
The post Vrienden

Lees meer »
Spoorwegpolitie heeft sinds begin vorig jaar 220 ‘zichtbaarheidsacties’ uitgevoerd
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Spoorwegpolitie heeft sinds begin vorig jaar 220 ‘zichtbaarheidsacties’ uitgevoerd

De Federale Spoorwegpolitie (SPC) heeft sinds maart vorig jaar 220 zichtbaarheidsacties uitgevoerd. Donderdag werden de resultaten van het veiligheidsinitiatief voorgesteld. Door de aanwezigheid van agenten in treinen en metro’s en in de stations wil de Spoorwegpolitie de zichtbaarheid verhogen, treinbegeleiders bijstaan en het veiligheidsgevoel van reizigers verbeteren. “Iedereen die de trein neemt, zal merken dat deze acties resultaat opleveren”, zegt

Lees meer »
Auto ontploft op brug tussen Canada en VS: “twee inzittenden omgekomen”, grensovergang gesloten
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Auto ontploft op brug tussen Canada en VS: “twee inzittenden omgekomen”, grensovergang gesloten

De Niagara Falls International Rainbow Bridge is afgesloten na de ontploffing van een voertuig dat de VS vanuit Canada wilde binnenkomen. Twee inzittenden kwamen bij de explosie om het leven en er zou een agent voor verzorging zijn overgebracht naar het ziekenhuis, meldt Fox News, de zender maakt ook gewag van een onderzoek naar een poging tot terreuraanslag. De hulpdiensten

Lees meer »
HLN ONDERZOEK. Eva adopteerde Alex (10) vorig jaar uit Colombia, maar doet nu schokkende ontdekking: “Waarom zweeg iedereen hierover?”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

HLN ONDERZOEK. Eva adopteerde Alex (10) vorig jaar uit Colombia, maar doet nu schokkende ontdekking: “Waarom zweeg iedereen hierover?”

Een jaar geleden landde Eva met een Colombiaans jongetje in Zaventem. Dolgelukkig reed ze met Alex (10) naar huis en sindsdien verzorgt ze haar adoptiezoon met veel liefde. Vandaag staat de wereld van het gezin op zijn kop, want Eva deed een schokkende ontdekking over de geschiedenis van Alex. “Ik heb gehuild toen ik het las”, getuigt ze. “Mijn grootste

Lees meer »
Nog drie geëvacueerde woningen in de Westhoek ontoegankelijk
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nog drie geëvacueerde woningen in de Westhoek ontoegankelijk

Na de aanhoudende wateroverlast in de Westhoek zijn drie geëvacueerde woningen momenteel nog steeds niet bereikbaar. Alle andere woningen zijn na controles door Brandweer Westhoek en Fluvius wel al opnieuw veilig verklaard. De provinciale fase van het rampenplan blijft voorlopig aangehouden tot en met vrijdag.
The post Nog drie geëvacueerde woningen in de Westhoek ontoegankelijk appeared first on KW.be.

Lees meer »
Elke week kregen elf mensen in België in 2022 een hiv-diagnose
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Elke week kregen elf mensen in België in 2022 een hiv-diagnose

In 2022 kregen 597 personen een nieuwe hiv-diagnose in België, of zowat 11 per week. Dat is een stijging met 14 procent ten opzichte van 2021, zo meldt gezondheidsinstituut Sciensano dinsdag. De stijging moet volgens Sciensano wel met de nodige voorzichtigheid geïnterpreteerd worden, omdat de jaarlijkse trends sinds de coronapandemie meer schommelen. De globale trend inzake nieuwe hiv-diagnoses in België

Lees meer »
Rechter wil moeder verbieden om nog foto’s van haar zoon en zijn dochter op Facebook te zetten: “Ik ben jouw eigendom niet”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Rechter wil moeder verbieden om nog foto’s van haar zoon en zijn dochter op Facebook te zetten: “Ik ben jouw eigendom niet”

Krijgt een 52-jarige grootmoeder uit Ieper een verbod om foto’s van haar eigen kleindochter op Facebook te plaatsen? Dat is mogelijk een voorwaarde die de strafrechter uit Veurne de vrouw zal opleggen. K.C. werd voor de rechter gesleept door haar eigen zoon nadat hij door de vrouw belaagd werd. De relatie tussen de twee verzuurde compleet.

Lees meer »