Krantenkoppen

Herinrichting dorpskern Wijtschate bijna afgerond

Met het plaatsen van zitbanken aan de kiosk van Wijtschate zullen de werken die bijna zes jaar geleden opgestart werden eindelijk af zijn. Aanvankelijk zou enkel het rioleringsnet aangepakt worden, maar de gemeente nam van de gelegenheid gebruik om verschillende plaatsen te herinrichten.

Het plaatsen van de zitbanken in Wijtschate moet het einde van de werken betekenen. Het is nog wachten op de regieaannemer vooraleer dat daadwerkelijk kan gebeuren. “De banken hebben we al, maar de aannemer moet nog gaten boren in het uitgewassen beton”, verduidelijkt schepen Dirk Baekelandt (Gemeentebelangen). “Ook zal er een zitbank voorzien worden aan de nieuwe bushalte met fietsstalling en fietspomp, met aan de andere kant nog een bankje.”

Het vernieuwingsproject van de dorspkern van Wijtschate is hoe dan ook een mooi geheel, met meer fleurige plantvakken en veiligere omgevingen bij de twee scholen en in de rest van de kern. “Met het plaatsen van de zitbanken aan de kiosk en ook het beschermen van de hoeken aan de markt zijn we nu echt wel in de allerlaatste fase. Zo vermijden we dat de bloembakken daar beschadigd worden.”

Vandalisme

Recent werd Wijtschate wel nog opgeschrikt door vandalisme aan de sportzone. “Je kan helaas niet alles voorkomen”, zucht de schepen. “Er is een kleine minderheid die geen respect heeft voor andermans eigendom en dat is helaas een beetje een algemene trend in de hele wereld. In de sportzone is er al gewerkt met camera’s, waardoor er ook al zaken zijn opgelost.”

“Er is eveneens een samenwerking met de politie voor toezicht, zelf doe ik er ook regelmatig mijn ronde. Op de problemen van het vandalisme na is de sportzone ondertussen uitgegroeid tot een mooie recreatieve zone. De ligbank is echt een topper, net onder het wilgenkunstwerk. Hier komt de bezoeker tot rust met een prachtig vergezicht erbovenop. Vorig jaar werden er trouwens ook nieuwe zitbanken geplaatst in de boomgaard bij de kerk, evenals een picknickbank waar ook rolstoelgebruikers gebruik van kunnen maken.” (MDN)

The post Herinrichting dorpskern Wijtschate bijna afgerond is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Israëlische gijzelaar (85) confronteerde Hamasleider tijdens gevangenschap: “‘Ben je niet beschaamd?’, vroeg ik hem”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Israëlische gijzelaar (85) confronteerde Hamasleider tijdens gevangenschap: “‘Ben je niet beschaamd?’, vroeg ik hem”

De 85-jarige Yocheved Lifshitz, een van de eerste Israëlische gijzelaars die door Hamas werd vrijgelaten, heeft in een interview onthuld dat ze de leider van de terreurgroep Yahya Sinwar ontmoette tijdens haar gevangenschap in Gaza. Sterker nog: Lifshitz was niet bang om Sinwar te confronteren met zijn rol bij de verrassingsaanval van 7 oktober. “Ik vroeg hem of hij niet

Lees meer »
LIVE FIORENTINA-GENK (21u). Vrancken: “Deze week veel met spelers gepraat”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE FIORENTINA-GENK (21u). Vrancken: “Deze week veel met spelers gepraat”

Na de opdoffer van afgelopen weekend tegen Standard, trekt Genk naar Firenze voor de voorlaatste groepswedstrijd in de Conference League. Tegenstander is Fiorentina, de leider in groep F. Genk deelt voorlopig de tweede plaats met het Hongaarse Ferencvaros. Het treffen in Italië is cruciaal voor Europese overwintering. Volg alles live in onderstaande liveblog.

Lees meer »
België opvallend kwetsbaar voor vergrijzingskost
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

België opvallend kwetsbaar voor vergrijzingskost

België is, meer dan de meeste andere geïndustrialiseerde landen, kwetsbaar voor de kosten die gepaard gaan met de vergrijzing. In een groep van achttien geïndustrialiseerde landen is enkel Italië nog kwetsbaarder voor die kost. Dat blijkt uit onderzoek dat de bank BNP Paribas Fortis uitvoerde, en dat aan bod kwam tijdens de macro-economische vooruitzichten voor 2024 die de bank voorstelde.

Lees meer »
Zaakvoerder van ABC Carnaval in Menen is overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Zaakvoerder van ABC Carnaval in Menen is overleden

Derdeprovincialer FC Aalbeke Sport is in diepe rouw na het overlijden van ex-speler en sponsor Karim Delahousse (34). Enkele weken geleden verhuisde hij van Menen naar Aalbeke waar hij opgroeide. Karim was de zaakvoerder van ABC Carnaval in de Moeskroenstraat op de Barakken in Menen. In juni 2019 nam hij deze speciaalzaak over. Karim lag al enkele weken in de

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Hamas en Israël verlengen wapenstilstand met minstens één dag
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Hamas en Israël verlengen wapenstilstand met minstens één dag

De gevechtspauze tussen terreurbeweging Hamas en Israël wordt met minstens een dag verlengd. Dat hebben de strijdende partijen bevestigd. Om 6 uur Belgische tijd zou het bestand aflopen, maar beide kampen hebben tot op het laatste moment onderhandeld. Twistpunt was de lijst met gijzelaars die Hamas zou vrijlaten. Israël was niet tevreden en waarschuwde een “veranderde” lijst te willen. “Anders

Lees meer »
Transformatie moet Belgisch leger “voorbereiden op conflicten in komende jaren”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Transformatie moet Belgisch leger “voorbereiden op conflicten in komende jaren”

De transformatie die het Belgische leger aan het ondernemen is, moet Defensie klaar maken “voor een eventueel conflict in de komende jaren”. Dat heeft woensdag de “patron” van het leger, admiraal Michel Hofman, gezegd tijdens een ontmoeting met enkele journalisten op de generale staf in Brussel. De Chef Defensie (CHOD) maakt zich wel zorgen over de verslechtering van de algemene

Lees meer »
Alle 41 bouwvakkers na 17 dagen gered uit ingestorte tunnel in India
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Alle 41 bouwvakkers na 17 dagen gered uit ingestorte tunnel in India

Reddingswerkers zijn erin geslaagd om alle 41 bouwvakkers te redden uit een deels ingestorte tunnel in de Indiase staat Uttarakhand in de Himalaya. Dat meldt de Indiase nieuwszender NDTV. De groep kwam daar op 12 november vast te zitten na een aardverschuiving. De mannen werden op brancards naar buiten gedragen, zo laten beelden van lokale televisiezenders zien.

Lees meer »