Krantenkoppen

Hij stond bekend als dé expert van chique Franse Louis XV- en XVI-meubels, maar nu blijkt dat hij ze gewoon zelf liet maken

Na acht jaar onderzoek mag de Franse kunstexpert Bill Pallot, wereldautoriteit op het gebied van Frans meubilair uit de 18e eeuw, het samen met enkele kompanen gaan uitleggen bij de rechter in een zaak van kunstvervalsing. Sommige stukken werden zelfs gekocht door het Kasteel van Versailles, zo écht leken ze.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Niels Destadsbader kust ‘Amika’-collega Moora Vander Veken vol op de mond tijdens ‘Studio 100 SingAlong’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Niels Destadsbader kust ‘Amika’-collega Moora Vander Veken vol op de mond tijdens ‘Studio 100 SingAlong’

Een volledig uitverkocht Sportpaleis bouwde vrijdagavond een uitzinnig feestje samen met hun jeugdidolen. Ceremoniemeesters Gert Verhulst en James Cooke hadden er duidelijk zin in! Het werd een groot feest, een spetterend weerzien met de cast van ‘Het Huis Anubis’, die voor het eerst in bijna 20 jaar opnieuw samen op een podium stonden. Moora Vander Veken en Niels Destadsbader brachten

Lees meer »
Mathias Mus is een supertalent bij titelpretendent SV Loppem (3B)
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Mathias Mus is een supertalent bij titelpretendent SV Loppem (3B)

Mathias Mus is bezig aan zijn eerste jaar rechtspraktijk aan de hogeschool. De blokvakken heeft hij binnen de kortste tijd onder de knie. Toch neemt hij ruim de tijd voor zijn voetbalpassie. Zelden mist de tiener een oefensessie. Tijdens de wedstrijden blink hij uit door zijn snelheid en zijn traptechniek.
The post Mathias Mus is een supertalent bij titelpretendent SV

Lees meer »
Vrouw (20) die kind (3) betastte in Waasland Shopping weigert te praten: “Zoiets heb ik als advocaat nog nooit gezien”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Vrouw (20) die kind (3) betastte in Waasland Shopping weigert te praten: “Zoiets heb ik als advocaat nog nooit gezien”

De vrouw die maandag in Waasland Shopping een 3-jarig kind aanrandde, blijft aangehouden. Dat heeft de Dendermondse raadkamer vrijdag beslist. “Mijn cliënte betwist de feiten niet, maar reageert apathisch. Dit heb ik nog nooit gezien in mijn carrière”, zegt haar advocaat Ann Van de Steen. “Er werd dan ook een gerechtspsychiater aangesteld.”

Lees meer »
Europese Commissie stelt versterkte rechten pakketreizigers voor
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Europese Commissie stelt versterkte rechten pakketreizigers voor

De Europese Commissie heeft woensdag een aantal voorstellen op tafel gelegd om de rechten van passagiers en reizigers te versterken. Daarbij heeft ze bijzondere aandacht voor mensen die een pakketreis kopen, na de pijnlijke ervaringen die tal van deze reizigers hebben meegemaakt tijdens de coronapandemie.

Lees meer »
Belgische economie groeit minder snel dan verwacht in derde kwartaal
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Belgische economie groeit minder snel dan verwacht in derde kwartaal

De Belgische economie heeft in het derde kwartaal een groei opgetekend van 0,4 procent, zo meldt de Nationale Bank donderdag. Bij een eerste snelle raming was eind oktober nog sprake van 0,5 procent groei van het bruto binnenlands product (bbp) tegenover het voorgaande kwartaal. Ten opzichte van het derde kwartaal van 2022 is nu sprake van 1,4 procent groei.

Lees meer »
Pientere suggesties tijdens kindergemeenteraad: van verplichte fietshelm tot workshop graffiti
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Pientere suggesties tijdens kindergemeenteraad: van verplichte fietshelm tot workshop graffiti

Op vrijdag 24 november kwam de kindergemeenteraad samen in het gemeentehuis. Zestien zestien 11- en 12-jarigen uit de basisscholen van Alveringem, Stavele en Leisele namen eraan deel. Er werden enkele pientere suggesties gedaan, de ene al meer realistisch dan de andere. Twee grote thema’s kwamen naar voren: verkeersveiligheid enerzijds – de fietshelm verplichten, automobilisten sensibiliseren
The post Pientere suggesties tijdens

Lees meer »
Pieter en Aurélie nemen keurslagerij van zijn ouders over: “Wat verjongd en uitgebreid”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Pieter en Aurélie nemen keurslagerij van zijn ouders over: “Wat verjongd en uitgebreid”

Pieter Lampaert (36) en zijn partner Aurélie Depuydt (32) hebben de keurslagerij van Pieters ouders in de Ieperstraat overgenomen. Ignace en Liliane vonden na 39 jaar dat het tijd was om te genieten van hun pensioen. De nieuwe uitbaters zijn erin gevlogen en presenteren volgend weekend hun eindejaarsassortiment.
The post Pieter en Aurélie nemen keurslagerij van zijn ouders over: “Wat

Lees meer »