Krantenkoppen

Hoed van Napoleon geveild voor recordbedrag van net geen 2 miljoen euro

Een hoed die nog van Napoleon zou zijn geweest, is zondag geveild voor 1,932 miljoen euro inclusief kosten. Volgens veilinghuis Osenat gaat het om een recordbedrag.

Meer krantenkoppen in België

Afdeling dementie van WZC Zonnelied opent weggeefwinkeltje
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Afdeling dementie van WZC Zonnelied opent weggeefwinkeltje

Woonzorgcentrum Zonnelied opende een weggeefwinkeltje voor personen met dementie. ‘t Winkeltje is een nieuw project in het kader van reminiscentie ‘naar de winkel gaan’ en om het gevoel van eigenwaarde en welzijn van de betrokken bewoners te verhogen.
The post Afdeling dementie van WZC Zonnelied opent weggeefwinkeltje appeared first on KW.be.

Lees meer »
Britt Van Marsenille ondervindt in ‘Factcheckers’ hoe zwaar werken in kindercrèche is: “Ik nodig Hilde Crevits uit om die job een week te doen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Britt Van Marsenille ondervindt in ‘Factcheckers’ hoe zwaar werken in kindercrèche is: “Ik nodig Hilde Crevits uit om die job een week te doen”

“Eerst die pamper vervangen, of toch maar eerst dat huilende kindje eten geven?” Britt Van Marsenille (43), die al tien jaar feiten en weetjes checkt, had nooit gedacht dat ze zulke keuzes zou moeten maken, tot ze een dag ging meedraaien in een crèche voor ‘Factcheckers’. “Er is geen tijd om een kindje te troosten, laat staan om ermee te

Lees meer »
Ouders en zus van verongeluk­te Lauren (20): “We vinden een béétje troost in het besef dat hij op zijn gelukkigst is gegaan”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ouders en zus van verongeluk­te Lauren (20): “We vinden een béétje troost in het besef dat hij op zijn gelukkigst is gegaan”

Diepenbeek neemt maandag afscheid van een supergeliefde jongen. Van Lauren Adamczyk (20), die vorige week zaterdag werd doodgereden op straat. Vriend van velen. Een jongen die al heel lang wist dat je het best leeft alsof elke dag je laatste is. Zijn ouders, zus en vrienden geven hem hier het mooiste eerbetoon. “We hebben hem eigenlijk nooit ongelukkig geweten.”

Lees meer »
COLUMN. De januskop van Vlaams Belang heeft maar één doel: regeren
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

COLUMN. De januskop van Vlaams Belang heeft maar één doel: regeren

“Het enige wat ze bij Vlaams Belang nog moeten doen, is fouten vermijden, de rest komt vanzelf”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent) na de overwinning van de extreemrechtse PVV in Nederland. “Hun succes is het falen van de centrumpartijen om te antwoorden op de almaar toenemende zorgen van het volk. Maar vergis u niet: de ‘verzachting’ van Vlaams Belang is

Lees meer »
Stoppen met alcohol heeft blijvende impact op Evi Hanssen: “Mijn man trekt ook steeds minder een fles open”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Stoppen met alcohol heeft blijvende impact op Evi Hanssen: “Mijn man trekt ook steeds minder een fles open”

Evi Hanssen (45) noemde zichzelf een sociaal aanvaardbare drinker. Tot ze de (tap)kraan dichtdraaide en besefte dat de impact van haar alcoholgebruik immens was. Hoe haar leven er beter op is geworden, vertelt ze met veel humor in haar voorstelling ‘Sinds ik niet meer drink’ en nu ook in ‘Dag Allemaal’, waar ze maar liefst tien impactvolle veranderingen in haar

Lees meer »
Kinderen adopteren uit Marokko, Gambia en Haïti niet meer mogelijk
VRT NWS
VRT NWS

Kinderen adopteren uit Marokko, Gambia en Haïti niet meer mogelijk

Het is niet meer mogelijk voor Vlaamse wensouders om een kind te adopteren uit Marokko, Gambia en Haïti. Dat heeft Bruno Vanobbergen van het Vlaams Agentschap Opgroeien aangekondigd tijdens de commissie Welzijn in het parlement. De crisis in de sector blijft ondertussen duren, de oppositie pleit voor een tijdelijke stop van adopties uit het buitenland.

Lees meer »