Krantenkoppen

Hoed van Napoleon geveild voor recordbedrag van net geen 2 miljoen euro

Een hoed die nog van Napoleon zou zijn geweest, is zondag geveild voor 1,932 miljoen euro inclusief kosten. Volgens veilinghuis Osenat gaat het om een recordbedrag.

Meer krantenkoppen in België

Wekenlang onder de grond en bezoek van Hamas-topman: familieleden delen verhalen van Israëlische gijzelaars
VRT NWS
VRT NWS

Wekenlang onder de grond en bezoek van Hamas-topman: familieleden delen verhalen van Israëlische gijzelaars

Terwijl een groot deel van de vrijgelaten Israëlische gijzelaars nog in ziekenhuizen ligt (en ver weggehouden wordt van de media), sijpelen via hun familieleden de eerste getuigenissen door. De families vertellen dat het voor veel gijzelaars geen eenvoudige periode was. "Toch zeggen de meesten onder hen dat Hamas hen goed behandeld heeft", vertelt VRT NWS-buitenlandjournalist Jens Franssen.

Lees meer »
Nu is het definitief: kerncentrales blijven langer open. Wat is er beslist? En wat kost het aan de schatkist?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nu is het definitief: kerncentrales blijven langer open. Wat is er beslist? En wat kost het aan de schatkist?

Engie en de regeringstop zijn er definitief over uit wat nodig is om de kerncentrales tien jaar langer open te houden. Wat kwamen minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) en de uitbater precies overeen? En zal dit u en mij werkelijk niks extra kosten, zoals de minister beweert? Energie-expert Joannes Laveyne (UGent) legt uit. De gevreesde black-out in

Lees meer »
Niet alleen Niels Destadsbader, maar ook Free Souffriau verrast toeschouwers ‘Studio 100 Singalong’
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Niet alleen Niels Destadsbader, maar ook Free Souffriau verrast toeschouwers ‘Studio 100 Singalong’

Er was een tijd dat Niels Destadsbader uit Deerlijk nog geen Zomerhits presenteerde aan onze kust en al evenmin Sportpaleizen liet vollopen om mee te ‘Oh-oh-oh-oh-oh-oho-o’-en, maar nog volop aan zijn weg richting de showbizz timmerde. Eerst was er zijn rol als Pim in ‘Familie’, maar quasi meteen daarna mocht hij op Ketnet zijn acteerdebuut voor de jeugd maken als

Lees meer »
Agent die George Floyd doodde werd ruim twintig keer gestoken in gevangenis
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Agent die George Floyd doodde werd ruim twintig keer gestoken in gevangenis

De Amerikaanse ex-agent die veroordeeld is voor de moord op George Floyd in 2020, is vorige week meer dan twintig keer gestoken door een medegevangene. Dat gebeurde met een geïmproviseerd mes in de bibliotheek van een gevangenis in de Amerikaanse staat Arizona. Derek Chauvin werd door medegevangene John Turscak neergestoken “om de Black Lives Matter-beweging nieuw leven in te blazen”,

Lees meer »
Uniek dubbelconcert onder de noemer ‘Formidabele Kerstmis’: “We kiezen voor herkenbare muziek”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Uniek dubbelconcert onder de noemer ‘Formidabele Kerstmis’: “We kiezen voor herkenbare muziek”

Onder de noemer ‘Formidabele Kerstmis’ serveren het Koninklijk koor Amuzang uit Tielt, het Koninklijk koor Crescendo uit Meulebeke en de Meulebeekse Koninklijke harmonie Vreugd in Deugd een dubbelconcert. Op zaterdag 9 december treden ze om 19.30 uur op in de Sint-Amanduskerk in Meulebeke, en op zondag 10 december om 16 uur in de Sint-Jozefskerk in Tielt.
The post Uniek dubbelconcert

Lees meer »
Meteen HiB-label voor nieuwe zaak De Draperie in Poperinge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Meteen HiB-label voor nieuwe zaak De Draperie in Poperinge

In de Gasthuisstraat 12 in Poperinge, tegenover de Gasthuiskapel, openden Dries Dewulf (35) en Steffie Regheere (31) hun nieuwe zaak De Draperie. Men kan er terecht voor alle raamdecoratie in het algemeen: gordijnen, rolgordijnen, overgordijnen, Luxaflex en dergelijke meer, van het opmeten, plaatsen tot dienst na verkoop.
The post Meteen HiB-label voor nieuwe zaak De Draperie in Poperinge appeared first

Lees meer »
Opknapwerken Heulepark duiken laatste fase in
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Opknapwerken Heulepark duiken laatste fase in

De opknapwerken in Heulepark naderen hun einde. In 2024 worden de drie bruggen in het park gerestaureerd, de wandelpaden opgesmukt en wordt er werk gemaakt van een heropwaardering van de historische oprijlaan ‘Avenue Rouge’. Het stukje park tussen de pastorie en Heulebeek werd intussen volledig opnieuw beplant en ook de paden daar werden heraangelegd. Als alles volgens plan loopt, is

Lees meer »