Krantenkoppen

Israëlisch leger zegt dat het tunnel van 55 meter vond onder Al-Shifa-ziekenhuis: “Toegang lag onder geparkeerd voertuig”

Het Israëlische leger (IDF) heeft naar eigen zeggen een tunnel van 55 meter lang gevonden op een diepte van 10 meter onder het Al-Shifa-ziekenhuis in Gaza-Stad. In de tunnel zaten onder meer explosieveilige deuren.

Meer krantenkoppen in België

Servische regeringspartij beschuldigd van kopen van stemmen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Servische regeringspartij beschuldigd van kopen van stemmen

De Servische Progressieve Partij (SNS) van de nationalistische president Aleksander Vucic organiseert de aankoop van stemmen via een callcenter. Dat blijkt woensdag uit onderzoek van het Centrum voor Onderzoeksjournalistiek in Servië. Medewerkers van een callcenter in dienst van de partij kunnen hun loon verdrievoudigen als ze kunnen bewijzen dat ze voor SNS-kandidaten stemmen. In Servië staan op 17 december vervroegde

Lees meer »
Ex-vrouw van seriedoder Michel Fourniret opnieuw voor assisen voor drie moorden: zal ze weer onverwachte onthullingen doen?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ex-vrouw van seriedoder Michel Fourniret opnieuw voor assisen voor drie moorden: zal ze weer onverwachte onthullingen doen?

Monique Olivier (75) – de ex-vrouw van de in 2021 overleden seriedoder Michel Fourniret (79) – staat vanaf vandaag voor assisen in het Franse departement Hauts-de-Seine, ten westen van Parijs. Ze wordt beschuldigd van medeplichtigheid aan het ontvoeren en doden van Estelle Mouzin in 2003, Joanna Parrish in 1990 en Marie-Angèle Domèce in 1988. Families van de slachtoffers hopen dat

Lees meer »
Johan en Katia zagen hun woning uitbranden: “Schoorsteen pas gereinigd en nu ontstaat daar de brand”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Johan en Katia zagen hun woning uitbranden: “Schoorsteen pas gereinigd en nu ontstaat daar de brand”

Johan en Katia likken de wonden een dag nadat hun woning bijna volledig in vlammen is opgegaan. We treffen ze voor hun huis. Ze kunnen nog steeds niet geloven wat zich hier maandagavond heeft afgespeeld. “Verschrikkelijk, maar we kunnen niet bij de pakken blijven zitten”, zegt Katia.
The post Johan en Katia zagen hun woning uitbranden: “Schoorsteen pas gereinigd en

Lees meer »
Verplichte gemeenschapsdienst is in Oostende wel een succes
VRT NWS
VRT NWS

Verplichte gemeenschapsdienst is in Oostende wel een succes

De verplichte gemeenschapsdienst blijkt in Oostende goed te werken. Deze week moest minister van Werk Jo Brouns (CD&V) toegeven dat het systeem niet naar behoren werkt, want er zijn tot nu toe maar vijf deelnemers. Drie van die vijf mensen zijn aan de slag in Oostende. Dat is volgens de stad te danken aan een sterk ondersteuningssysteem.

Lees meer »
Onrust over asbest in de voormalige centrale garage van Brugge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Onrust over asbest in de voormalige centrale garage van Brugge

Personeelsleden van de voormalige centrale garage van de Stad Brugge contacteerden anoniem de partij Groen om hun ongerustheid uit te drukken over mogelijke gezondheidsproblemen door de aanwezigheid van asbest in dat gebouw, gelegen in de Peter Benoitlaan in Sint-Andries. Gemeenteraadslid Andries Neirynck (Groen) legde hierover het stadsbestuur het vuur aan de schenen tijdens de gemeenteraad van dinsdagavond. Milieuschepen Minou Esquenet

Lees meer »
Okra huldigt haar kampioenen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Okra huldigt haar kampioenen

Okra Oostrozebeke mag gerust gezien worden als een voorbeeld voor de vele Okra verenigingen in de regio. De vereniging staat er bijzonder sterk voor met zijn 370 leden. Dirk De Keyzer is samen met Rosette Vullers de drijvende kracht achter Okra Sport. Na een druk seizoen was het tijd om samen te genieten van het
The post Okra huldigt haar

Lees meer »
Schaduwrapport klaagt “verzwegen mensenrechtenschendingen” van personen met handicap aan
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Schaduwrapport klaagt “verzwegen mensenrechtenschendingen” van personen met handicap aan

Mensenrechtenorganisatie GRIP heeft een eerste deel van een schaduwrapport gepubliceerd voor het VN-comité dat waakt over de rechten van personen met een handicap, met “tal van verzwegen mensenrechtenschendingen”. Volgens de vzw die zich inzet voor gelijke rechten voor iedere persoon met een handicap, moeten de klassieke recepten van institutionele zorg, buitengewoon onderwijs, maatwerkbedrijven en vrijwilligerswerk worden herdacht.

Lees meer »