Krantenkoppen

Jan Jambon kandidaat voor tweede termijn als minister-president

Minister-president Jan Jambon is kandidaat om zichzelf op te volgen als hoofd van de Vlaamse regering. Dat heeft hij zondag verklaard in De Zevende Dag op VRT 1.

Meer krantenkoppen in België

Slachtoffers van Brugse autokrasser blijven in de kou staan
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Slachtoffers van Brugse autokrasser blijven in de kou staan

Liefst 76 inwoners van de Prins Albertstraat en de Altebijstaat in Sint-Kruis wachten al drie jaar op de uitbetaling van de schade die ze leden nadat een drugverslaafde man hun auto’s bekraste. De familiale verzekeraar hult zich achter het feit dat de dader wilsonbekwaam is om de slachtoffers te vergoeden… Al drie rechters hebben hun tanden stukgebeten op dit dossier,

Lees meer »
Dak- en thuislozen opnieuw opgevangen in Oostendse Overvloedstraat: “Met leefruimte die 4 keer zo groot is”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dak- en thuislozen opnieuw opgevangen in Oostendse Overvloedstraat: “Met leefruimte die 4 keer zo groot is”

Na een grondige renovatie opent het Doorgroeihuis in Oostende, waar dak- en thuislozen terechtkunnen, opnieuw de deuren in de Overvloedstraat. Er is zoals vroeger plaats voor 20 mensen en tijdens de winter is er noodcapaciteit mogelijk tot 26 plaatsen. Bij vriesweer wordt dat zelfs uitgebreid tot 35 slaapplaatsen. “En dat is voldoende”, vindt het stadsbestuur.
The post Dak- en thuislozen

Lees meer »
“Ik mocht zelfs niet beslissen welke kleren ik droeg”: Kate Ryan, Silvy De Bie en Jessy De Smet over wantoestanden in dancewereld
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Ik mocht zelfs niet beslissen welke kleren ik droeg”: Kate Ryan, Silvy De Bie en Jessy De Smet over wantoestanden in dancewereld

Jessy De Smet (47), Silvy De Bie (42), Annemie Coenen (45) en Kate Ryan (43). In de jaren 2000 scheerden deze Belgische dancezangeressen hoge toppen. Maar achter hun monstersucces schuilt een zeer donkere kant. In ‘Belpop’, de documentairereeks over Belgische muziek op VRT Canvas, getuigen ze over de zware uitbuiting, die jarenlang verborgen bleef voor het publiek. “Het was een

Lees meer »
Derde generatie migranten verschillen minder van Vlamingen met Belgische afkomst
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Derde generatie migranten verschillen minder van Vlamingen met Belgische afkomst

Vlamingen met een migratieachtergrond van wie beide ouders in België geboren zijn, verschillen steeds minder van Vlamingen met Belgische wortels. Dat blijkt uit een vijfjaarlijkse bevraging bij verschillende herkomstgroepen in Vlaanderen in opdracht van Vlaams minister van Gelijke Kansen, Integratie en Inburgering Gwendolyn Rutten (Open VLD). Een groep inwoners van Belgische, Marokkaanse, Turkse, Poolse, Roemeense, Congolese en Afghaanse herkomst werd

Lees meer »
Cruisebedrijf dat driejarige wereldreis organiseert, annuleert noodgedwongen trip: ze misten iets essentieels om te kunnen uitvaren
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Cruisebedrijf dat driejarige wereldreis organiseert, annuleert noodgedwongen trip: ze misten iets essentieels om te kunnen uitvaren

Drie jaar op een cruiseschip wonen en de wereld rondreizen: het klinkt voor velen waarschijnlijk als muziek in de oren. Zo ook voor enkele honderden mensen die een ticket hadden gekocht voor de drie jaar durende reis van Life at Sea Cruises. Maar slechts twee weken voor vertrek werd de trip van hun leven geannuleerd. Het bedrijf beschikte namelijk niet

Lees meer »
Schimmel en water in kelders van nieuwe sociale woningen in Gent: “Elektriciteit en deurbellen in gemeenschappelijke ruimtes werken niet meer”
VRT NWS
VRT NWS

Schimmel en water in kelders van nieuwe sociale woningen in Gent: “Elektriciteit en deurbellen in gemeenschappelijke ruimtes werken niet meer”

De bewoners van nieuwe sociale woningen in Sint-Amandsberg, bij Gent, vragen een structurele oplossing voor schimmel- en waterproblemen in de kelders van hun gebouw. Woonmaatschappij Thuispunt belooft het water weg te pompen en verwijst door naar de aannemer. "Het kan me niet schelen wie het oplost, maar onze spullen gaan nu gewoon kapot", zegt bewoonster Sien Van Overloop.

Lees meer »
Betalen we binnenkort een prijs per kilometer door de explosie aan elektrische wagens op onze wegen?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Betalen we binnenkort een prijs per kilometer door de explosie aan elektrische wagens op onze wegen?

“Hoe meer elektrische wagens op onze wegen, hoe sneller rekeningrijden ingevoerd dreigt te worden.” Zo stellen verkeersexperten steeds luider. Door de toenemende elektrificatie zou onze overheid tegen 2030 al 1,5 miljard euro aan brandstofaccijnzen zien wegvallen. En zo’n bedrag moet dan natuurlijk elders worden gezocht. Maar is de Belgische chauffeur wel klaar om per kilometer te betalen? En bestaan er

Lees meer »
“Een eerredder dringt zich op voor Antwerp, om niet tot dat ‘0 op 18-clubje’ te behoren waar Club en Anderlecht destijds in zijn beland”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Een eerredder dringt zich op voor Antwerp, om niet tot dat ‘0 op 18-clubje’ te behoren waar Club en Anderlecht destijds in zijn beland”

Antwerp – en zeker coach Mark van Bommel – blijft zich optrekken aan het positieve in aanloop naar het Champions Leagueduel tegen Shakhtar Donetsk. “Ook al is het in Europa eigenlijk toch al voorbij”, stelt onze chef voetbal Niels Poissonnier, die vindt dat het tijd is voor een eerredder. “Al is het maar om van die saillante nul vanaf te

Lees meer »