Krantenkoppen

Jonge vrouwelijke soldaten waarschuwden al maanden voor verdachte activiteiten aan de grens met Gaza, maar niemand luisterde

Maandenlang hebben soldaten aan de grens gewaarschuwd voor verdachte activiteiten langs de grens met Gaza. Maar de waarschuwingen werden in de wind geslagen want ze kwamen van jonge vrouwelijke soldaten. Dat zeggen verschillende bronnen.

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

#iedereenwestvlaming

De prijs van cacao bereikt recordhoogtes. Chocolade wordt duurder en dat voelt de ene nog meer dan de andere…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »
Runderen keren terug naar boerderij na overstroming in Woumen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Runderen keren terug naar boerderij na overstroming in Woumen

Twee weken na de stressvolle evacuatie keren de “dikke beesten” van Geert Leeman in alle rust terug naar de hoeve die deels onderliep bij Woumen. “De schrik is nog niet weg, maar zakt mee met het water: tergend traag.”
The post Runderen keren terug naar boerderij na overstroming in Woumen appeared first on KW.be.

Lees meer »
Vlaamse leerlingen scoorden nog nooit zo slecht op PISA-testen: niveau van ons onderwijs blijft achteruitgaan
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vlaamse leerlingen scoorden nog nooit zo slecht op PISA-testen: niveau van ons onderwijs blijft achteruitgaan

De Vlaamse vijftienjarigen scoren op het vlak van leesvaardigheid, wiskunde en wetenschappen een stuk slechter dan hun leeftijdsgenoten vier jaar geleden. Dat blijkt uit het nieuwe PISA-onderzoek. Het is het slechtste rapport ooit voor ons Vlaams onderwijs. “Niemand moet uitvluchten of excuses zoeken voor deze resultaten”, reageert minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), die de resultaten aangrijpt om door te

Lees meer »
“Atmosferische rivier kan lokaal zorgen voor 300 mm regen”: zuidoosten van Europa zet zich schrap voor wateroverlast
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Atmosferische rivier kan lokaal zorgen voor 300 mm regen”: zuidoosten van Europa zet zich schrap voor wateroverlast

Het noorden van Italië en de Balkan zetten zich schrap voor heel wat wateroverlast. Een zogenaamde ‘atmosferische rivier’ zal in de komende dagen zware regenval naar de regio aanvoeren. Lokaal kunnen er honderden liters aan neerslag vallen volgens sommige weermodellen. Men verwacht daarom ook dat er zich heel wat wateroverlast kan voordoen. De atmosferische rivier zal in de bergen dan

Lees meer »
Braderiecomité organiseert weer Ezelskerstmarkt op 16 december: “Ondanks vernieuwd marktplein”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Braderiecomité organiseert weer Ezelskerstmarkt op 16 december: “Ondanks vernieuwd marktplein”

Op zaterdag 16 december vindt van 17 tot 23 uur op het marktplein van Kuurne een nieuwe editie plaats van de Ezelskerstmarkt. Door de jaren heen groeide dit evenement uit tot een ontmoetingsplaats voor de inwoners van Kuurne en verschillende verenigingen
The post Braderiecomité organiseert weer Ezelskerstmarkt op 16 december: “Ondanks vernieuwd marktplein” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Gewezen bakker Marc Demeester (86) is overleden in Geluwe
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Gewezen bakker Marc Demeester (86) is overleden in Geluwe

In zijn woning in het begin van de Kerkstraat in Geluwe is gewezen bakker Marc Demeester (86) overleden. Eind december vorig jaar verloor hij zijn echtgenote Ivette Pattyn. Samen baatten ze maar liefst dertig jaar een bakkerij uit. Ondanks veel en hard werken zette bakker Marc zich ook in voor het verenigingsleven.
The post Gewezen bakker Marc Demeester (86) is

Lees meer »
Alle gezinsuitbreidingen, scheidingen en nieuwe liefdes op een rij: hoe gaat het met de ‘Blind getrouwd’-kandidaten uit alle acht seizoenen?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Alle gezinsuitbreidingen, scheidingen en nieuwe liefdes op een rij: hoe gaat het met de ‘Blind getrouwd’-kandidaten uit alle acht seizoenen?

‘Blind getrouwd’ gaat inmiddels al acht seizoenen mee, maar is het dé succesformule om de ware liefde te vinden? Ondertussen zijn er al 33 koppels de revue gepasseerd, maar wie is er tot vandaag de dag nog gehuwd? En hoe zit het met de deelnemers die besloten elks hun eigen weg te kiezen? Zo is een kandidate uiteindelijk gehuwd met

Lees meer »
Wordt jaagpad bij loskade afgesloten?
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Wordt jaagpad bij loskade afgesloten?

Recent werd de nieuwe laad- en losinstallatie van het Logistiek Centrum Zwevegem LCZ (firma Laebens) in gebruik genomen. Dit logistiek centrum werkt als een regionaal container- en distributiecentrum. Al tijdens de aanleg van de infrastructuur werd het verkeer op de fietssnelweg, het jaagpad langs het kanaal Bossuit-Kortrijk, regelmatig verboden door het sluiten van poorten voor
The post Wordt jaagpad bij

Lees meer »