Krantenkoppen

Keramiek, kerststukken, kaarsen en goede doelen in Klerken

De jaarlijkse kerstmarkt in De Vleugels wordt dit jaar georganiseerd op vrijdag 8 en zaterdag 9 december. Dit jaar vindt de kerstmarkt voor de laatste keer plaats in de Grote Zaal van De Vleugels, ingang Stokstraat. Na het bouwverlof wordt de zaal immers afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe zaal.

De kerstmarkt wordt georganiseerd ten voordele van de bewoners van De Vleugels. “Dit jaar zal de kerstmarkt zeker al een dertigtal standhouders kunnen ontvangen. Keramiek, kerststukken, kaarsen en alle traditionele ingrediënten voor een geslaagde kerstmarkt zullen aanwezig zijn. Daarnaast zullen ook een aantal standen van goede doelen te bezoeken zijn, zoals een stand van Kom op Tegen Kanker.

Het hele weekend door zijn er tal van lekkere dingen te verkrijgen, zoals aperitiefbordjes, verwenkoffie, picon, cava, taart, pannenkoeken… Als extraatje komt ook op 8 december het kinderkoor van Heuvelzicht driemaal optreden, zij brengen kerstliedjes”, vertelt Frank De Smet, stafmedewerker communicatie en fondsenwerving en evenementen bij De Vleugels.

Sharing is caring

“Om de twee jaar wordt ook een goed doel verbonden aan deze kerstmarkt. Dit jaar is dat Sharing is Caring, een organisatie waar Ismaël Faes van de dienst zingeving vrijwilliger is en die hem heel na aan het hart ligt. Daarom willen we Ismaël een hart onder de riem steken en dit goede doel steunen dit jaar.

Sharing is Caring is een organisatie die zich inzet om de mensen in het vluchtelingenkamp – de jungle – van Duinkerke, die hopen op een veilige oversteek naar Engeland, schoenen, kleding, voedsel of gewoon een kop warme thee te kunnen bezorgen. Wat wij daarvoor doen is op vrijdag pittabroodjes verkopen. De broodjes zijn te bestellen via de website van De Vleugels www.devleugels.be.”

(AC)

De kerstmarkt is geopend op vrijdag 8 december van 10 tot 18 uur en op zaterdag 9 december van 13 tot 18 uur.

The post Keramiek, kerststukken, kaarsen en goede doelen in Klerken is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Karl schrijft een brief naar Sonja Tankrey, de mama van West-Vlaams Ambassadeur Emma Meesseman: “Laat dat standbeeld en museum maar komen voor Emma”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Karl schrijft een brief naar Sonja Tankrey, de mama van West-Vlaams Ambassadeur Emma Meesseman: “Laat dat standbeeld en museum maar komen voor Emma”

Karl Vannieuwkerke schrijft deze week een brief naar Sonja Tankrey, de mama van onze nationale baskettrots Emma Meesseman. De mama van onze kersverse West-Vlaams Ambassadeur mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar Sonja Tankrey, de mama van West-Vlaams Ambassadeur Emma Meesseman: “Laat dat standbeeld en museum maar komen voor Emma” appeared first on KW.be.

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Nederlander na 54 dagen vrijgelaten door Hamas, familie reageert “heel blij en enthousiast”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Nederlander na 54 dagen vrijgelaten door Hamas, familie reageert “heel blij en enthousiast”

De Nederlandse Israëliër Ofir Engel (18) is na 54 dagen vrijgelaten. Engel maakte deel uit van een groep van tien Israëlische en vier Thaise gijzelaars die Hamas liet gaan. “We zijn heel blij en enthousiast. Het was een moeilijke tijd. We hebben 54 dagen lang niets van hem gehoord”, reageerde zijn grootvader Jucha. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »
Hoe (lang) kan je een geopende fles wijn bewaren? “Varieert van 2 dagen tot 2 weken, rode wijn is grootste uitdaging”
VRT NWS
VRT NWS

Hoe (lang) kan je een geopende fles wijn bewaren? “Varieert van 2 dagen tot 2 weken, rode wijn is grootste uitdaging”

Wil je een geopende fles wijn goed bewaren, dan moet je rekening houden met de temperatuur en de blootstelling van de wijn aan de lucht. "De bewaartermijn van rode, witte, rosé, mousserende en dessertwijn verschilt uiteraard. Van 2 dagen tot 2 weken", zegt Alexander De Beck, sommelier bij Winetist. Hij overloopt per wijnsoort hoe je je wijn het best kan

Lees meer »
Methodeschool Blink haalt 525 euro op voor Warmste Week
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Methodeschool Blink haalt 525 euro op voor Warmste Week

Methodeschool Blink verkocht op de wekelijkse markt soep ten voordele van De Warmste Week. “Het thema van De Warmste Week, opgroeien zonder zorgen, is een thema waar elke school zich bij betrokken voelt”, legt directeur Lysbeth Snauwaert uit. “In elke klas zitten wel leerlingen die wat extra steun kunnen gebruiken. Als methodeschool, waar we samen
The post Methodeschool Blink haalt

Lees meer »
Alleen peperdure operatie kan verlamming voorkomen, maar Wendy krijgt niets terugbetaald: “Zelfs zitten is bijna onmogelijk”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Alleen peperdure operatie kan verlamming voorkomen, maar Wendy krijgt niets terugbetaald: “Zelfs zitten is bijna onmogelijk”

Wendy Devriese (49) lijdt aan endometriose in stadium 4. Ze heeft al twintig operaties achter de rug, maar niets helpt. De enige oplossing is een operatie in Zürich, alleen kost die behandeling 38.000 euro en wordt die niet terugbetaald. Gelukkig springen haar goede vrienden in de bres. “Het is mijn enige kans op een menswaardig leven.”

Lees meer »
Jonge ouders planten bomen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jonge ouders planten bomen

Al sinds 2003 krijgen jonge ouders de gelegenheid om een boom te planten in Bergelen. Dit jaar werden de ouders van 295 kinderen geboren tussen 1 september 2022 en 31 augustus 2023 uitgenodigd. Bergelen is sinds vorige zondag opnieuw 240 bomen rijker.
The post Jonge ouders planten bomen appeared first on KW.be.

Lees meer »