Krantenkoppen

Kerst- en hobbybeurs in De Balluchon in Koekelare

Op zondag 3 december organiseert de Koekelaarse Gezinsbond een kerst- en hobbybeurs in cultuurzaal De Balluchon. Het evenement, beter bekend als het hobbyfestival, wordt al voor de 46ste keer georganiseerd.

Frans Dedrie, organisator van het evenement, is fier dat er opnieuw meer dan veertig deelnemers uit de brede regio demonstreren wat ze in de vingers hebben. “Naast bekende gezichten zijn er ook heel wat nieuwkomers”, opent Dedrie

“Een van de nieuwe deelnemers is keramist Jan Heus uit Koekelare. Onze beurs is de ideale gelegenheid voor cadeautjesjagers om in een leuke kerstsfeer originele eindejaarsgeschenken aan te kopen. Er is een enorme variatie aan standhouders. Je kan pampercreaties en origami, verlichte buizen, glas-in-lood, handtassen uit recyclagejeans, prachtige bloemencreaties, kunstwerkjes in pallethout, pyrogravure, glasfusing, houten denkpuzzels, handpoppen, kaarsen, juwelen en sieraden, maar ook wenskaarten, polymeerklei, keramiek, gnooms en nog tal van andere zaken bewonderen. Er is ook een steenkapper, een imker, een pottenbakster en een hoedenmaakster aanwezig op de beurs.”

Drankje en hapje

Zoals elk jaar kunnen de bezoekers in de foyer genieten van een drankje en een hapje. “Er worden ter plaatse pannenkoeken gebakken en voor een zacht prijsje zijn ook streekbieren en andere drankjes te verkrijgen. Uiteraard serveren we opnieuw onze fel gesmaakte Chouffe coffee. Voor de kinderen is er een uitgedoste kerstman en ook heel wat randanimatie. We houden de inkomprijs bewust laag, want onze hobbybeurs is voor heel wat Koekelarenaren en mensen uit de streek een evenement waar ze graag bij zijn.”

“Het is eigenlijk de uitgelezen plaats om een uniek geschenk te kopen voor onder de kerstboom”, aldus organisator Frans Dedrie. Met de opbrengst van de kerst- en hobbybeurs financiert de Gezinsbond de andere evenementen die ze elk jaar organiseren.

De beurs vindt plaats op zondag 3 december van 9.30 uur tot 18 uur in De Balluchon (Moerestraat 19). De toegangsprijs bedraagt 3 euro (volwassenen). Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang.

The post Kerst- en hobbybeurs in De Balluchon in Koekelare is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jager krijgt celstraf voor belaging familie Jürgen Conings nadat hij filmpje van levenloos lichaam verspreidde
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Jager krijgt celstraf voor belaging familie Jürgen Conings nadat hij filmpje van levenloos lichaam verspreidde

Jager Leonard ‘Nard’ Houben (67) trof de voortvluchtige militair Jürgen Conings in 2021 dood aan in het Dilserbos en filmde het lichaam met zijn telefoon. De beelden kwamen in handen van de Duitse krant Bild terecht. Volgens de Tongerse rechter verstoorde hij daardoor de rust van de nabestaanden van Conings, wat hem op een celstraf van 2 maanden met uitstel

Lees meer »
Restobar Verne uit Roeselare na drie maanden al in Gault & Millau: “Aantal reservaties steeg meteen opvallend”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Restobar Verne uit Roeselare na drie maanden al in Gault & Millau: “Aantal reservaties steeg meteen opvallend”

Drie maanden is restobar Verne open in Roeselare. Drie maanden pas en de zaak van Tom Desmet en Kim Verhaeghe wordt meteen verwelkomd met een vermelding van 13/20 in de Gault & Millau restaurantgids. Van een binnenkomer gesproken.
The post Restobar Verne uit Roeselare na drie maanden al in Gault & Millau: “Aantal reservaties steeg meteen opvallend” appeared first on

Lees meer »
Celstraf voor Oostendse zeventiger die medische attesten van mentaal verzwakte partner (86) vervalste om haar uit bewindvoering te krijgen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Celstraf voor Oostendse zeventiger die medische attesten van mentaal verzwakte partner (86) vervalste om haar uit bewindvoering te krijgen

Een 74-jarige Oostendenaar vervalste de scores op medische attesten van zijn 86-jarige handelingsonbekwame vrouw. Zo wou H.A. haar uit de bewindvoering krijgen. “Enkel en alleen om aan haar geld te kunnen”, aldus de bewindvoerder. Nu krijgt de man 25 maanden cel, waarvan tien effectief.
The post Celstraf voor Oostendse zeventiger die medische attesten van mentaal verzwakte partner (86) vervalste om

Lees meer »
Schurft in College van Melle bij leerlingen uit middelbaar
VRT NWS
VRT NWS

Schurft in College van Melle bij leerlingen uit middelbaar

In het College van Melle zijn zeker al twee leerlingen uit het middelbaar besmet met schurft. Dat is een huidaandoening waarbij rode bultjes op je lichaam verschijnen. Het jeukt enorm en het is besmettelijk, maar gevaarlijk is de infectie niet. Het CLB en de ouders van de leerlingen van de school zijn intussen op de hoogte gebracht. De school nam

Lees meer »
Hilde Crevits stelt boek “Tussen eb en vloed” voor
VRT NWS
VRT NWS

Hilde Crevits stelt boek “Tussen eb en vloed” voor

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) heeft haar boek "Tussen eb en vloed" voorgesteld. Geen memoires of politiek boek, maar mijmeringen over haar leven en werk. Ze vertelt onder meer over de moeilijke periode, waardoor ze vorig jaar een tijd rust moest nemen. Ze stelde het boek voor in Torhout, de plek waar ze zich echt thuis voelt.

Lees meer »
Deontologische commissie Haaltert: “Binnenkort alleen nog vergaderingen voor klachten die beter gemotiveerd zijn”
VRT NWS
VRT NWS

Deontologische commissie Haaltert: “Binnenkort alleen nog vergaderingen voor klachten die beter gemotiveerd zijn”

Gemeenteraadsleden in Haaltert zullen beter moeten uitleggen waarom ze een klacht tegen een collega indienen over een inbreuk op de deontologische code. Dat was een voorstel van gemeenteraadslid Jan Schelfhout van oppositiepartij Vlaams Belang, en het is goedgekeurd. Sinds de start van de deontologische commissie in mei dit jaar, heeft de commissie drie keer zitting gehouden. "Telkens voor een klacht

Lees meer »
Verenigde Arabische Emiraten lanceren nieuw klimaatfonds ter waarde van 30 miljard dollar
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Verenigde Arabische Emiraten lanceren nieuw klimaatfonds ter waarde van 30 miljard dollar

De Verenigde Arabische Emiraten hebben vrijdag een nieuw klimaatfonds aangekondigd. Het fonds, dat de naam Altérra meekreeg en zal worden voorgezeten door COP28-president Sultan al-Jaber, wordt in eerste instantie gespekt met een cheque ter waarde van 30 miljard dollar (27,5 miljard euro). De doelstelling is om, mede door de inbreng van privébedrijven, tegen 2030 250 miljard dollar te mobiliseren.

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Hamas en Israël nog oneens over vrij te laten gijzelaars: “Als lijst van Hamas niet verandert, hervatten we gevechten”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Hamas en Israël nog oneens over vrij te laten gijzelaars: “Als lijst van Hamas niet verandert, hervatten we gevechten”

De gevechtspauze tussen terreurbeweging Hamas en Israël loopt deze morgen om 6 uur Belgische tijd af. De strijdende partijen onderhandelen over een verlenging. Die lijkt grotendeels afhankelijk van de lijst met gijzelaars die Hamas bereid zou zijn vrij te laten. Israël wil volgens lokale media vóór het verstrijken van het bestand een “veranderde” lijst van de terreurbeweging krijgen. “Anders worden

Lees meer »
Vrouw riskeert haar leven op 30 meter hoogte voor… propere ramen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Vrouw riskeert haar leven op 30 meter hoogte voor… propere ramen

Een vrouw uit het Chinese Panjin is vrijdag gefilmd toen ze op een erg gevaarlijke manier haar ramen lapte. Op de beelden is te zien hoe de vrouw zonder enige vorm van beveiliging op de zevende verdieping (zo’n 30 meter hoog) haar ramen langs de buitenkant wast. Een buurvrouw maakte het filmpje omdat ze haar ogen niet kon geloven. “Ik

Lees meer »