Krantenkoppen

KIJK. “Opmerkelijke keuze”: ook analisten in studio verrast door ‘surprise du chef’ Vranckx

Eén opvallende naam in de basiself van de Rode Duivels tegen Azerbeidzjan: Aster Vranckx (21). De speler van Wolfsburg krijgt van bondscoach Domenico Tedesco op het middenveld de voorkeur op Youri Tielemans en Arthur Vermeeren.

Meer krantenkoppen in België

Deze ochtend problemen met treinen tussen Kortrijk en Antwerpen door vrieskou: “Treinbestuurder raakte zelf niet met de trein in het station”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Deze ochtend problemen met treinen tussen Kortrijk en Antwerpen door vrieskou: “Treinbestuurder raakte zelf niet met de trein in het station”

Donderdagochtend waren er wat problemen met de treinen tussen Kortrijk en Antwerpen door de vrieskou. “De treinbestuurder kwam zelf met de trein naar Kortrijk vanuit Antwerpen. De bovenleidingen wisten van de vrieskou, waardoor de trein niet kon doorrijden en moest terugkeren naar Antwerpen. De bestuurder kon onmogelijk op tijd in Kortrijk raken, waardoor wij helaas de trein moesten beperken”, zegt

Lees meer »
Minister De Sutter lanceert verkeerslessen voor pakjeskoeriers
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Minister De Sutter lanceert verkeerslessen voor pakjeskoeriers

Minister van Post, Petra De Sutter (Groen), biedt samen met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) verkeerslessen aan voor pakjeskoeriers. Het gaat om een testproject. Woensdagochtend stelde minister De Sutter het project voor bij Febelco, een groothandel van farmaceutische producten, in het Oost-Vlaamse Sint-Niklaas.

Lees meer »
Opmerkelijke deal: na twee gestolen Van Goghs en informatie over grote drugsbonzen geeft maffiabaas nu eiland in Dubai aan het Italiaanse gerecht 
VRT NWS
VRT NWS

Opmerkelijke deal: na twee gestolen Van Goghs en informatie over grote drugsbonzen geeft maffiabaas nu eiland in Dubai aan het Italiaanse gerecht 

In de Italiaanse rechtbank is een opmerkelijke deal voorgesteld: in ruil voor strafvermindering heeft maffiabaas en drugsbaron Raffaele Imperiale zijn eiland in Dubai overhandigd aan de Italiaanse autoriteiten. Het is overigens niet zijn eerste deal met het gerecht. Van gestolen Van Gogh’s tot informatie over andere drugsbazen: dit is zijn verhaal.

Lees meer »
De Lijn loodst opnieuw feestvierders door de oudejaarsnacht in Limburg
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

De Lijn loodst opnieuw feestvierders door de oudejaarsnacht in Limburg

De Lijn gaat tijdens de jaarwende opnieuw feestvierders veilig naar hun bestemming brengen. Zowat 300 medewerkers staan in voor 123 lijnen. In 68 steden en gemeenten is dat aanbod tijdens oud en nieuw gratis. Elders moet de reiziger 4 euro betalen voor een oudejaarsticket, meldt de openbaarvervoermaatschappij vrijdag in een persbericht.

Lees meer »
Antwerps provinciebestuur wil Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht bij Antwerpen halen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Antwerps provinciebestuur wil Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht bij Antwerpen halen

Bij het Antwerpse provinciebestuur is een advies in de maak om de fusiegemeente Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht niet te laten opgaan in Oost-Vlaanderen, maar toe te voegen aan Antwerpen. Dat meldt ATV en wordt bevestigd door provinciaal gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA). De fusiegemeente zelf sprak zich uit voor Oost-Vlaanderen. Het Vlaams Parlement zal de knoop moeten doorhakken.

Lees meer »
Nederlandse vertaling van controversiële boek verklapt ‘per ongeluk’ wie ‘racisten’ in Britse koningshuis zijn: verkoop stopgezet
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nederlandse vertaling van controversiële boek verklapt ‘per ongeluk’ wie ‘racisten’ in Britse koningshuis zijn: verkoop stopgezet

‘Endgame’, het controversiële boek van Omid Scobie over het Britse koningshuis, is in België en Nederland tijdelijk uit de handel genomen door een fout in de Nederlandse vertaling. Dat bevestigt Xander Uitgevers, dat het boek in ons land en bij onze noorderburen uitgeeft. Volgens ‘RTL Boulevard’ komt dat omdat de Nederlandse versie ‘per ongeluk’ iets te veel prijsgaf. De namen

Lees meer »
Op weg naar school wordt meisje (11) aangereden, maar echte verrassing wacht in ziekenhuis: “Plots werd ons kind getest op drugs en alcohol”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Op weg naar school wordt meisje (11) aangereden, maar echte verrassing wacht in ziekenhuis: “Plots werd ons kind getest op drugs en alcohol”

Een 11-jarig meisje is woensdagmorgen naar het UZ Gent gevoerd nadat ze in Gentbrugge was aangereden met haar fiets op weg naar school. Opvallend: eens aangekomen op de spoedafdeling van de politie, moest de scholiere een alcohol- en drugstest ondergaan. “Wie heeft in godsnaam die wet opgesteld dat een 11-jarige op weg naar school weleens onder invloed zou kunnen zijn”,

Lees meer »