Krantenkoppen

KIJK. Pijnlijke blunder: Zweeds volkslied weerklinkt in plaats van het Azerbeidzjaanse, Lukaku meldt de fout

De verwarde blikken bij de Azeri’s spraken boekdelen. Toen hun nationaal volkslied door de boxen van het Koning Boudewijnstadion moest galmen, was tot ieders verbazing plots het Zweedse volkslied te horen. Romelu Lukaku ging de mensen van de bond even op hun fout wijzen.

Meer krantenkoppen in België

Het kraakt in Kiev: Zelensky in clinch met legerchef, zijn populariteit daalt drastisch en Oekraïne lijdt grote verliezen. Kolonel Housen analyseert
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Het kraakt in Kiev: Zelensky in clinch met legerchef, zijn populariteit daalt drastisch en Oekraïne lijdt grote verliezen. Kolonel Housen analyseert

Oekraïense president Zelensky ligt op ramkoers met legerstafchef Valerij Zaloezjnyj. De verwijten vliegen heen en weer en in een peiling is Zaloezjny zelfs dubbel zo populair als Zelensky. Nu de oorlog stilaan vastloopt, barst de interne strijd helemaal los. Wat betekent dit voor de oorlog? En waarover gaat de ruzie? “Deze boodschap kan Zelensky zijn job kosten”, zegt oud-kolonel Roger

Lees meer »
TSC Ladies voetballen voor De Warmste Week
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

TSC Ladies voetballen voor De Warmste Week

De damesploeg van voetbalclub TSC Proven zet zich in voor het goede doel. Met een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tegen Sparta Dikkebus op maandag 11 december zamelen ze geld in voor het goede doel, namelijk De Warmste Week. Dat doen ze door hamburgers te verkopen tijdens en na de match.
The post TSC Ladies voetballen voor De Warmste Week appeared first on

Lees meer »
“Plots was het spekglad en lagen er overal kapotte wagens en brokstukken”: hoe hagelbui een kettingbotsing veroorzaakte op de A11
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

“Plots was het spekglad en lagen er overal kapotte wagens en brokstukken”: hoe hagelbui een kettingbotsing veroorzaakte op de A11

Dat er ‘slechts’ drie slachtoffers zijn gevallen en iedereen bij bewustzijn was, is voor iedereen een grote opluchting. Maar de materiële schade na de kettingbotsing op de A11 in Knokke-Heist is wel zéér groot. Tien wagens en twee vrachtwagens deelden in de brokken. “Ik begon te slingeren bij het afremmen en plots reden twee andere wagens me aan.”
The post

Lees meer »
Zijn zoon is ongeneeslijk ziek, en toch is ‘J’aime La Vie’ van Mathias Sercu ode aan het leven: “Het is géén film over kanker, maar over verbinding”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Zijn zoon is ongeneeslijk ziek, en toch is ‘J’aime La Vie’ van Mathias Sercu ode aan het leven: “Het is géén film over kanker, maar over verbinding”

Donderdagavond ging in Gent ‘J’aime La Vie’ in première, het regiedebuut van Mathias Sercu. De film gaat over een jonge moeder die kampt met kanker en dat slechte nieuws aangrijpt om familiale brokken te lijmen. Het aangrijpende verhaal krijgt een extra dimensie door de persoonlijke situatie van de regisseur: zowel broer Sam (56) als zoon Tore (25) vechten tegen kanker.

Lees meer »
Nina Derwael, die al verder kijkt dan Parijs, over ontslag coaches: “Ik was wat in shock, maar ik kon me er snel bij neerleggen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nina Derwael, die al verder kijkt dan Parijs, over ontslag coaches: “Ik was wat in shock, maar ik kon me er snel bij neerleggen”

Uitstel, geen afstel. Nina Derwael (23) zou normaal vorige maand de pers te woord staan, maar net toen raakte het ontslag van haar coaches Marjorie Heuls en Yves Kieffer bekend. Ondertussen staat ze weer wat verder in haar revalidatie na een schouderoperatie en traint ze opnieuw met een nieuwe coach, de Duitse Ulla Koch. “Ik was toch wel wat in

Lees meer »
Mathias Mus is een supertalent bij titelpretendent SV Loppem (3B)
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Mathias Mus is een supertalent bij titelpretendent SV Loppem (3B)

Mathias Mus is bezig aan zijn eerste jaar rechtspraktijk aan de hogeschool. De blokvakken heeft hij binnen de kortste tijd onder de knie. Toch neemt hij ruim de tijd voor zijn voetbalpassie. Zelden mist de tiener een oefensessie. Tijdens de wedstrijden blink hij uit door zijn snelheid en zijn traptechniek.
The post Mathias Mus is een supertalent bij titelpretendent SV

Lees meer »
“Nafi zal me de Gouden Spike wel gunnen. Ze won ‘m zelf al negen keer”: Cynthia Bolingo glundert als beste Belgische atlete van het jaar
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Nafi zal me de Gouden Spike wel gunnen. Ze won ‘m zelf al negen keer”: Cynthia Bolingo glundert als beste Belgische atlete van het jaar

Toch wel een kleine sensatie bij de uitreiking van de Gouden Spikes vandaag in Mechelen: voor het eerst sinds 2013 stond er een andere atlete dan Nafi Thiam met de trofee te blinken. Cynthia Bolingo kreeg net wat meer stemmen achter haar naam. “Maar ik weet zeker dat Nafi het me gunt.” Bij de mannen mocht Bashir Abdi al z’n

Lees meer »
Red Flames spelen gelijk tegen Schotland, zege tegen Nederland én puntenverlies Engeland nodig voor groepswinst
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Red Flames spelen gelijk tegen Schotland, zege tegen Nederland én puntenverlies Engeland nodig voor groepswinst

De Red Flames blijven ongeslagen aan Den Dreef. De Belgische voetbalvrouwen speelden gelijk tegen Schotland en blijven in de running voor groepswinst in de Nations League. Daarvoor moeten ze vooral Engeland danken. De Engelse vrouwen haalden een 0-2 achterstand op tegen Nederland en wonnen zelfs met 3-2. Eén goal te veel, want de Flames kunnen enkel nog groepswinnaar worden als

Lees meer »
VTI Zeebrugge bouwt elektrische racewagen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

VTI Zeebrugge bouwt elektrische racewagen

De leerlingen van het derde en vierde jaar Elektro Mechanische Technieken en het vijfde en zesde jaar Autotechnieken van het VTI Zeebrugge nemen onder het motto Design-Build-Race deel aan Greenpower Challenge endurance racing.
The post VTI Zeebrugge bouwt elektrische racewagen appeared first on KW.be.

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Hamas en Israël nog oneens over vrij te laten gijzelaars: “Als lijst van Hamas niet verandert, hervatten we gevechten”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Hamas en Israël nog oneens over vrij te laten gijzelaars: “Als lijst van Hamas niet verandert, hervatten we gevechten”

De gevechtspauze tussen terreurbeweging Hamas en Israël loopt deze morgen om 6 uur Belgische tijd af. De strijdende partijen onderhandelen over een verlenging. Die lijkt grotendeels afhankelijk van de lijst met gijzelaars die Hamas bereid zou zijn vrij te laten. Israël wil volgens lokale media vóór het verstrijken van het bestand een “veranderde” lijst van de terreurbeweging krijgen. “Anders worden

Lees meer »
Bijna 60 paletten bedrijfsarchief van voormalige Drukkerij Strobbe verhuizen en geeft al eerste belangrijke informatie prijs: “Nog maar topje van de ijsberg”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bijna 60 paletten bedrijfsarchief van voormalige Drukkerij Strobbe verhuizen en geeft al eerste belangrijke informatie prijs: “Nog maar topje van de ijsberg”

De stad Izegem is volop bezig met het verhuizen van het bedrijfsarchief van de voormalige Drukkerij Strobbe. “Een huzarenwerk, want het gaat om niet minder dan bijna zestig paletten waardevolle stukken”, zegt schepen van Archief Kurt Himpe.
The post Bijna 60 paletten bedrijfsarchief van voormalige Drukkerij Strobbe verhuizen en geeft al eerste belangrijke informatie prijs: “Nog maar topje van de

Lees meer »
Raadslid uit zorgen om kapotte fietsstallingen in Harelbeke: “Allesbehalve ideale locaties”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Raadslid uit zorgen om kapotte fietsstallingen in Harelbeke: “Allesbehalve ideale locaties”

Op de gemeenteraadszitting uitte raadslid Brecht Vandeburie (N-VA) zijn ongenoegen over de huidige toestand van de fietsstallingen ter hoogte van diverse bushaltes. “Ze lijken als sneeuw voor de zon te smelten: weinig exemplaren zijn nog volledig.”
The post Raadslid uit zorgen om kapotte fietsstallingen in Harelbeke: “Allesbehalve ideale locaties” appeared first on KW.be.

Lees meer »