Krantenkoppen

KIJK. “Vervoer wapens met een kinderwagen”: Israëlisch leger beweert dat Hamas kinderen gebruikt als dekmantel

Op beelden die zijn vrijgegeven door het Israëlische leger is er te zien hoe troepen een verlaten kinderkamer in de Gazastrook binnengaan. De soldaten beweren dat ze onder het bed in de kamer een stapel raketten hebben gevonden. Er zouden ook munitie, explosieven en wapens verspreid liggen over het hele huis. Volgens het leger gebruikt Hamas op deze manier kinderen als dekmantel om wapens te verbergen en te verplaatsen.

Meer krantenkoppen in België

INTERVIEW. Jos Verstappen, trotse én bezorgde vader: “Voor de koers zeg ik hem nog vaak: ‘Max jongen, kijk alsjeblieft uit’”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

INTERVIEW. Jos Verstappen, trotse én bezorgde vader: “Voor de koers zeg ik hem nog vaak: ‘Max jongen, kijk alsjeblieft uit’”

Hij deelt de hotelkamer niet meer met zijn zoon. Zegt niet meer hoe hij die bocht moet nemen. “Hij weet dat intussen wel beter dan ik.” Een glimlach. HLN schoof aan bij Jos Verstappen (51), ex-F1-coureur en -coach en vandaag trotse vader van de drievoudige wereldkampioen. Een gesprek over hoe hij nog altijd in een droom leeft en zich nog

Lees meer »
NAVO-leden verhogen druk op Turkije om Zweeds lidmaatschap goed te keuren: “Er mag geen dag meer verloren gaan”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

NAVO-leden verhogen druk op Turkije om Zweeds lidmaatschap goed te keuren: “Er mag geen dag meer verloren gaan”

De vertragingsmanoeuvres om het Zweedse NAVO-lidmaatschap goed te keuren, beginnen de NAVO-leden op de zenuwen te werken. Uitstel kan zwaarwegende gevolgen hebben, meent de Franse minister van Buitenlandse Zaken Catherine Colonna. “Het gaat hier om de sterkte en geloofwaardigheid van ons bondgenootschap”, zei Colonna dinsdag bij een NAVO-bijeenkomst in Brussel. “Er mag geen dag meer verloren gaan.”

Lees meer »
Dossiers slachtoffers medische ongevallen worden sneller verwerkt: “Historische achterstand weggewerkt”
VRT NWS
VRT NWS

Dossiers slachtoffers medische ongevallen worden sneller verwerkt: “Historische achterstand weggewerkt”

De werking van het Fonds voor de Medische Ongevallen (FMO) is structureel verbeterd. Dat meldt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Het fonds werd in 2010 opgericht voor mensen die blijvende schade opliepen door bijvoorbeeld een fout bij een operatie. Drie jaar na een "Pano"-reportage over de tekortkomingen van het fonds is de historische achterstand weggewerkt en is de doorlooptijd

Lees meer »
Moeder gebruikt slim trucje om dochter ongemerkt te volgen tijdens haar eerste schoolreis: “Het gaf me veel gemoedsrust”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Moeder gebruikt slim trucje om dochter ongemerkt te volgen tijdens haar eerste schoolreis: “Het gaf me veel gemoedsrust”

Toen het dochtertje van Shaylin Martin thuiskwam met een briefje waarop stond dat ze op schoolreis zou gaan naar de zoo, sloeg de vertwijfeling toe bij de Amerikaanse mama. Ze wilde haar dochter dolgraag mee laten gaan, maar wilde haar ook heel graag in het oog houden. Shaylin kon echter geen dagje vrijaf nemen om chaperonne te spelen in de

Lees meer »
Danira Boukhriss showt voor het eerst babybuikje op première: “Nee, kleur van mijn jurk is geen hint naar geslacht”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Danira Boukhriss showt voor het eerst babybuikje op première: “Nee, kleur van mijn jurk is geen hint naar geslacht”

Strak in het knalblauw, en strálen dat ze deed. “Maar de kleur van mijn jurk verraadt niks, we houden het geslacht geheim”, sprak Danira Boukhriss Terkessidis (33) twintig weken heerlijk zwanger en aan de zijde van haar grote liefde Ward Kerremans (35) tijdens première van de Streamz-reeks ‘Alter Ego’. Voor het eerst praten ze over hun zwangerschap: “Lijst met babynamen

Lees meer »
Zuid-Koreaanse boeren komen op straat tegen verbod op hondenvlees: “Het is niet barbaars”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Zuid-Koreaanse boeren komen op straat tegen verbod op hondenvlees: “Het is niet barbaars”

Zo’n 200 Zuid-Koreaanse boeren die honden fokken voor menselijke consumptie hielden gisteren een protestactie in de buurt van het presidentiële kantoor in de hoofdstad Seoel. Ze eisten dat de regering het plan zou schrappen om de controversiële eeuwenoude praktijk te verbieden. De boeren raakten in gevecht met de politie waardoor er barricades werden opgesteld om te voorkomen dat ze dichter

Lees meer »