Krantenkoppen

Leuven struikelt bij Kortrijk in BNXT League

Het gepromoveerde Kortrijk heeft zondag in de BNXT League, het Belgisch-Nederlandse basketbalkampioenschap, weinig moeite gekend met de Leuven Bears. De Kortrijkzanen wonnen met 88-69. Kortrijk voegt zich zo bij Luik, Brussels en Mechelen op de vierde plaats in de voorlopige stand met veertien punten (vijf overwinningen). Leuven staat voorlopig alleen op de achtste plaats met dertien punten.

Na de beslissing van Leuven deze week om de Amerikanen Casey Benson en Chris Vogt te ontslaan reisde de Leuvense ploeg met slechts tien spelers naar de Lange Munte in Kortrijk. Teddy Allen, hun enige vervanger, was namelijk nog niet speelgerechtigd.

De mannen van Christophe Beghin namen vanaf het begin de controle over de wedstrijd en leidden met 22-9 aan het einde van het eerste kwart, dat werd gekenmerkt door een aantal turnovers van Leuven. Onder leiding van Cody Riley (19 punten, 15 rebounds, 3 assists) en Victor Bailey (16 punten) slaagden de bezoekers erin om de schade te beperken in het tweede kwart (24-22). De overwinning van de West-Vlamingen kwam echter nooit gevaar. Integendeel, ze vergrootten hun voorsprong nog verder in de tweede helft. Dit vooral met dank aan De’Vondre Perry (22 punten, 5 rebounds, 4 assists) en Brevin Pritzl (16 punten).

De competitie gaat aanstaande vrijdag verder met wedstrijden tussen Charleroi en Oostende, en Kortrijk en Mechelen.

The post Leuven struikelt bij Kortrijk in BNXT League is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Sociaal project Stappie afgeblazen wegens monsterboete leegstand
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Sociaal project Stappie afgeblazen wegens monsterboete leegstand

Ook Stappie, een centrum voor ontwikkelings- en gehoorstoornissen bij kinderen, kreeg een boete van 112.000 euro voor leegstand en verwaarlozing. Ze zijn één van de 19 personen, bedrijven en organisaties die zo’n hoge boete kregen van het stadsbestuur. Een aanpalend pand dat ze kochten met het oog op uitbreiding, mag niet gesloopt worden. De organisatie betaalde de boete en hoopt

Lees meer »
Goalgetter Isaak Davies haalt scoringsproblemen aan bij KV Kortrijk:“Als ploeg beter samenwerken”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Goalgetter Isaak Davies haalt scoringsproblemen aan bij KV Kortrijk:“Als ploeg beter samenwerken”

Welshmen Isaak Davies (21) beleeft een vruchtbaar seizoensbegin bij de Kerels, desondanks staat KV Kortrijk op de laatste plaats wat gescoorde goals betreft. Met tien goals moeten ze KV Mechelen laten voorgaan dat al dertien keer de weg naar de netten vond, toevallig de tegenstander van komend weekend.
The post Goalgetter Isaak Davies haalt scoringsproblemen aan bij KV Kortrijk:“Als ploeg

Lees meer »
Crevits wil na problemen in Ethiopië onderzoek naar adopties uit andere landen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Crevits wil na problemen in Ethiopië onderzoek naar adopties uit andere landen

Uit onderzoek naar adopties uit Ethiopië is gebleken dat de realiteit soms verschilt van de inhoud van de adoptiedossiers. Zo zijn niet alle betrokken kinderen vrijwillig afgestaan door hun oorspronkelijke ouders. Dat blijkt uit onderzoek naar 12 adoptiedossiers. Minister van Welzijn Hilde Crevits wil de zaak “niet minimaliseren” en wil nu ook adoptiegezinnen uit andere landen de mogelijkheid geven hun

Lees meer »
Sociale media: vriend of vijand? “Ga er altijd vanuit dat je baas kan meelezen, ook al is het bericht niet voor hem bedoeld”
VRT NWS
VRT NWS

Sociale media: vriend of vijand? “Ga er altijd vanuit dat je baas kan meelezen, ook al is het bericht niet voor hem bedoeld”

In een tijd vol met digitale verbindingen vormen sociale media een belangrijk onderdeel van ons dagelijkse leven. Platformen zoals Facebook, Instagram en TikTok worden druk gebruikt om informatie en beelden te delen met familie, vrienden en de wereld. Voor sommigen is het een zegen, voor anderen een vloek. Chris Demeyere is social media expert bij Punchline en geeft tips over

Lees meer »
Burenduel tussen Balti en Mardavo: “Meer stress dan in andere matchen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Burenduel tussen Balti en Mardavo: “Meer stress dan in andere matchen”

Dit weekend wordt op sportcampus Lange Munte het burenduel in Promo 2 tussen Balti Kortrijk Spurs A en Mardavo Marke A gespeeld. Een van de smaakmakers bij Mardavo is de amper 16-jarige Marie-Julie Lammertijn. De Markse kijkt alvast uit naar deze derby. “Dit is een duel waar toch meer stress aanwezig is dan in een
The post Burenduel tussen Balti

Lees meer »
“Gedaan met 10 uur per dag werken om 40 euro te verdienen”: zelfstandige koeriers hebben vanaf volgend jaar recht op minstens 32 euro per uur
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Gedaan met 10 uur per dag werken om 40 euro te verdienen”: zelfstandige koeriers hebben vanaf volgend jaar recht op minstens 32 euro per uur

Om sociale uitbuiting tegen te gaan, zullen pakjeskoeriers vanaf volgend jaar bij wet minstens 32,77 euro bruto per uur verdienen. De FOD Economie rekende voor dat dit een billijk uurtarief is voor wie als zelfstandige met de wagen zendingen rondbrengt. “De minimumvergoeding is uniek in Europa”, zegt minister van Post Petra De Sutter (Groen).

Lees meer »
“Wanneer je plots geld hebt, komen de gevaren”: is vader-dochterrelatie tussen Miley en Billy Ray Cyrus nog te redden?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Wanneer je plots geld hebt, komen de gevaren”: is vader-dochterrelatie tussen Miley en Billy Ray Cyrus nog te redden?

Samen schrijven ze geschiedenis: Miley Cyrus (30) en Billy Ray Cyrus (62) zijn het eerste vader-dochterduo dat bij de Grammy’s voor ‘Hit van het Jaar’ genomineerd zijn met individuele nummers. Iets om te vieren aan de familietafel, ware het niet dat er al jaren een flink haar in de boter zit tussen vader en dochter. De twee verbraken een tijd

Lees meer »
Alleenstaande ouders hebben het moeilijk en hebben nood aan meer ondersteuning
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Alleenstaande ouders hebben het moeilijk en hebben nood aan meer ondersteuning

Alleenstaande ouders hebben het vaak moeilijk en hebben nood aan ondersteuning, zo luidt de conclusie van het nieuwste rapport van de gezinsenquête die in 2021 werd afgenomen. Het Vlaamse departement Zorg wou met de enquête in kaart brengen hoe Vlamingen het gezinsleven ervaren, wat ze moeilijk vinden, wat ze nodig hebben en wat ze belangrijk vinden in een goed gezinsbeleid.

Lees meer »
Vlaams Belang Heuvelland voert actie: “Bewustzijn rond armoede vergroten”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vlaams Belang Heuvelland voert actie: “Bewustzijn rond armoede vergroten”

Met een actie op de vrijdagmarkt in Wijstchate vroeg Vlaams Belang Heuvelland aandacht voor het sociale woonbeleid in de gemeente. “De wachtlijst loopt op tot gemiddeld vier jaar. Dat is ronduit onaanvaardbaar. Ook hier in Heuvelland zijn er wachtlijsten en staan gezinnen in de kou,” zegt afdelingsvoorzitter Luc Deschuttere. “We willen hen graag een hart onder de riem steken met

Lees meer »