Krantenkoppen

Lichtkunstwerk Cloisterama ingehuldigd in Beringse Mijnkathedraal

Het lichtkunstwerk "Cloisterama" van de Schotse kunstenaar David Batchelor is ingehuldigd aan de Mijnkathedraal in Beringen. 68 spitsbogen van de kathedraal werden voorzien van een lichtinstallatie om de kathedraal letterlijk in de spotlights te zetten. "We wilden echt een wow-effect bij het publiek", vertelt An Moons (VOLUIT), schepen van Cultuur en Erfgoed.

Meer krantenkoppen in België

Tim Burton rondt opnames Beetlejuice 2 af
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Tim Burton rondt opnames Beetlejuice 2 af

De opnames van de film Beetlejuice 2 zijn afgerond. Regisseur Tim Burton deelt dat nieuws op Instagram met een foto van zichzelf op de set. De film moet naar verwachting 6 september 2024 in première gaan, werd eerder al bekendgemaakt.

Lees meer »
ONZE OPINIE. “Overheid moet niet subsidiëren wat ook zonder subsidies kan. Grote uitgevers zijn krachtig genoeg om zelf krantenbedeling te organiseren”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

ONZE OPINIE. “Overheid moet niet subsidiëren wat ook zonder subsidies kan. Grote uitgevers zijn krachtig genoeg om zelf krantenbedeling te organiseren”

“Dat de federale regering eerst beslist dat er jaarlijks 125 miljoen euro subsidie naar de bedeling van kranten moet gaan, maar het roer helemaal omgooit nu bpost niet als beste verdeler uit de bus komt, lijkt op doorgestoken kaart”, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Maar dat er nu fors gesnoeid wordt in de subsidie, is wél terecht.”

Lees meer »
Unieke tentoonstelling in de Sint-Bertinuskerk in Poperinge: “Kerstbeelden uit de hele wereld”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Unieke tentoonstelling in de Sint-Bertinuskerk in Poperinge: “Kerstbeelden uit de hele wereld”

De Sint-Bertinuskerk in Poperinge wordt omgetoverd tot een grootse expo van kerstbeelden en -stallen uit de hele wereld. Michael Moyaert en Greet Van Engeland uit Gits en Joris Missiaen en Moniek Inghelbrecht uit Ichtegem stellen meer dan 500 exemplaren uit hun verzameling tentoon.
The post Unieke tentoonstelling in de Sint-Bertinuskerk in Poperinge: “Kerstbeelden uit de hele wereld” appeared first on

Lees meer »
KIJK. Rode Duivels aan het kanon: Lukaku trefzeker in Europa League, Batshuayi redt eer in ongeziene afstraffing
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Rode Duivels aan het kanon: Lukaku trefzeker in Europa League, Batshuayi redt eer in ongeziene afstraffing

Romelu Lukaku en de Europa League, het blijft een uitstekende combinatie. De vorige speeldag zag hij zijn onwaarschijnlijk record van scoren in 14 opeenvolgende Europa League-wedstrijden sneuvelen. Tegen Servette pikte ‘Big Rom’ de draad terug op met een knappe goal. Zijn collega-spits bij de Rode Duivels, Michy Batshuayi, stond ook aan het kanon. Op de andere velden in Europa kregen

Lees meer »
“Wie ben ik om te zeggen dat de Sint geen zwarte vrouw mag zijn?”: bedenker ‘Dag Sinterklaas’ Hugo Matthysen betreurt ‘gedoe’ rond sinterklaasfeest
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Wie ben ik om te zeggen dat de Sint geen zwarte vrouw mag zijn?”: bedenker ‘Dag Sinterklaas’ Hugo Matthysen betreurt ‘gedoe’ rond sinterklaasfeest

Queen Nikkolah was genoeg om het debat over Sinterklaas weer in lichterlaaie te zetten. Waarom lopen de gemoederen over een kinderfeest zo hoog op en hoe kunnen we het weer plezant maken? Hugo Matthysen, de ‘godfather’ van de legendarische VRT-reeks ‘Dag Sinterklaas’, en filosoof Patrick Loobuyck (UA) denken na over oplossingen. “Als zij zo graag een ‘echte’ Zwarte Piet willen,

Lees meer »
Restaurant Vividu zet Harelbeke op de kaart met prestigieuze vermelding in de Gault&Millau
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Restaurant Vividu zet Harelbeke op de kaart met prestigieuze vermelding in de Gault&Millau

Het prestigieuze bedrijf Gault&Millau bracht zaterdag hun 21e gastronomiegids uit. Daarin komt het horecaduo Nicky Grymonprez en Laurent Messine van restaurant Vividu uit Harelbeke nieuw binnen. In 2021 begonnen ze hun zaak, twee jaar later worden ze beloond met een 13 op 20. Ze zijn tevens het eerste Harelbeekse restaurant dat een plekje weet te bemachtigen in de Gault&Millau.
The

Lees meer »
Maakt fusiegemeente Zwijndrecht, Beveren en Kruibeke straks deel uit van Antwerpen en niet van Oost-Vlaanderen? “Hier zit een andere agenda achter”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Maakt fusiegemeente Zwijndrecht, Beveren en Kruibeke straks deel uit van Antwerpen en niet van Oost-Vlaanderen? “Hier zit een andere agenda achter”

Wordt fusiegemeente Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht straks toegevoegd aan Antwerpen en niet aan Oost-Vlaanderen? Dat is alvast de uitdrukkelijke wens van het Antwerpse provinciebestuur, dat denkt “in het belang van de haven”. Het Vlaams Parlement zal de knoop moeten doorhakken, maar de gemeente Beveren reageert verbaasd.

Lees meer »