Krantenkoppen

LIVE BELGIË-AZERBEIDZJAN. Tedesco brengt Openda en Tielemans tussen de lijnen, doelpuntenmachine Lukaku mag gaan rusten

De Rode Duivels kunnen zich met winst tegen Azerbeidzjan verzekeren van het statuut van reekshoofd op het EK 2024. Daarmee zouden ze al zeker toplanden als Frankrijk en Portugal ontlopen in de poulefase. Op deze pagina zit u goed om het duel tegen de Azeri’s, dat live te zien is op VTM2, op de voet te volgen! Voorlopig staat het 4-0.

Meer krantenkoppen in België

Zijn zoon is ongeneeslijk ziek, en toch is ‘J’aime La Vie’ van Mathias Sercu ode aan het leven: “De dood is heftig, maar kan ook schoonheid in zich dragen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Zijn zoon is ongeneeslijk ziek, en toch is ‘J’aime La Vie’ van Mathias Sercu ode aan het leven: “De dood is heftig, maar kan ook schoonheid in zich dragen”

Donderdagavond ging in Gent ‘J’aime La Vie’ in première, het regiedebuut van Mathias Sercu. De film gaat over een jonge moeder die kampt met kanker en dat slechte nieuws aangrijpt om familiale brokken te lijmen. Het aangrijpende verhaal krijgt een extra dimensie door de persoonlijke situatie van de regisseur: zowel broer Sam (56) als zoon Tore (25) vechten tegen kanker.

Lees meer »
Runderen keren terug naar boerderij na overstroming in Woumen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Runderen keren terug naar boerderij na overstroming in Woumen

Twee weken na de stressvolle evacuatie keren de “dikke beesten” van Geert Leeman in alle rust terug naar de hoeve die deels onderliep bij Woumen. “De schrik is nog niet weg, maar zakt mee met het water: tergend traag.”
The post Runderen keren terug naar boerderij na overstroming in Woumen appeared first on KW.be.

Lees meer »
Vermaelen mist Duivels maar bouwt bij nationale jeugd aan trainerscarrière: “Aan de verdedigers, leer maar leven met kritiek”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vermaelen mist Duivels maar bouwt bij nationale jeugd aan trainerscarrière: “Aan de verdedigers, leer maar leven met kritiek”

Terwijl de ‘Nieuwe Lichting’ zich opmaakt voor de loting van het EK, bouwt hij gestaag aan zijn trainerscarrière. Voormalig Rode Duivel Thomas Vermaelen (38), in een gesprek met onze chef voetbal, over Leven & Werk & Vrienden. “Als ik Jan Vertonghen één advies zou mogen geven: ‘Blijf zo lang mogelijk voetballen.’ Hoe moeilijk het soms ook is met die pijntjes.”

Lees meer »
Kerk publiceert overzicht van genomen initiatieven voor slachtoffers van seksueel misbruik
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Kerk publiceert overzicht van genomen initiatieven voor slachtoffers van seksueel misbruik

De katholieke Kerk heeft een overzicht gemaakt van de initiatieven en engagementen die de voorbije jaren zijn genomen voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk. Sinds de Canvas-reeks ‘Godvergeten’ komen daarover veel vragen binnen. “Ook al communiceert de Kerk daarover geregeld en staat alle informatie online, toch blijkt die informatie niet altijd even goed gekend”, klinkt het dinsdag bij

Lees meer »
Hilde Crevits stelt boek “Tussen eb en vloed” voor
VRT NWS
VRT NWS

Hilde Crevits stelt boek “Tussen eb en vloed” voor

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) heeft haar boek "Tussen eb en vloed" voorgesteld. Geen memoires of politiek boek, maar mijmeringen over haar leven en werk. Ze vertelt onder meer over de moeilijke periode, waardoor ze vorig jaar een tijd rust moest nemen. Ze stelde het boek voor in Torhout, de plek waar ze zich echt thuis voelt.

Lees meer »
Opknapwerken Heulepark duiken laatste fase in
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Opknapwerken Heulepark duiken laatste fase in

De opknapwerken in Heulepark naderen hun einde. In 2024 worden de drie bruggen in het park gerestaureerd, de wandelpaden opgesmukt en wordt er werk gemaakt van een heropwaardering van de historische oprijlaan ‘Avenue Rouge’. Het stukje park tussen de pastorie en Heulebeek werd intussen volledig opnieuw beplant en ook de paden daar werden heraangelegd. Als alles volgens plan loopt, is

Lees meer »
Stakingsdreiging van piloten Brussels Airlines nog niet van de baan
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Stakingsdreiging van piloten Brussels Airlines nog niet van de baan

De vakbonden bij Brussels Airlines voeren de druk op in aanloop naar overleg met de directie morgen/vrijdag over de werkdruk van de piloten. Ze herhalen de dreiging om vanaf 11 december te staken. De directie van de luchtvaartmaatschappij reageert dat ze nog altijd hoopt om “tot evenwichtige en langetermijnoplossingen” te komen.

Lees meer »
Marc Degryse vindt dat kwartfinale voor Rode Duivels een minimum is: “Daarna heb je drie perfecte matchen nodig”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Marc Degryse vindt dat kwartfinale voor Rode Duivels een minimum is: “Daarna heb je drie perfecte matchen nodig”

Neen, de Rode Duivels hebben niet te klagen met de EK-loting, zegt Marc Degryse. En dus kijkt onze huisanalist al verder, naar het vervolg van het schema, met een potentiële clash tegen Frankrijk. “Ik blijf denken dat De Bruyne het verschil zal maken tussen een goed EK en een zeer goed EK.” Wie ziet Degryse overigens als dé grote toernooifavorieten?

Lees meer »
Edgard Vileyn, kasteelheer van kasteel Sint-Flora in De Moeren, overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Edgard Vileyn, kasteelheer van kasteel Sint-Flora in De Moeren, overleden

Oostendenaar Edgard Vileyn is in Oostende overleden op 74-jarige leeftijd. Maar heel wat mensen zullen zich Edgard herinneren als de gedreven nieuwe kasteelheer van kasteel Sint-Flora in De Moeren. Hij kocht het in 2017 en redde het kasteel en het domein met de boeiende geschiedenis van een roemloze ondergang. Hij maakte er zijn laatste levenswerk van en investeerde in een

Lees meer »
Sterke toename in aantal klachten over uitvallende omvormers bij zonnepanelen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Sterke toename in aantal klachten over uitvallende omvormers bij zonnepanelen

Netbeheerder Fluvius heeft dit jaar al 4.878 klachten ontvangen over uitvallende zonnepanelen. Dat zijn er nu al 1.887 of 63 procent meer dan in heel vorig jaar. Vooral de piek in juni 2023 valt op. Die maand ontving Fluvius maar liefst 1.470 klachten, ongeveer vier keer meer dan in juni 2022. Dat blijkt uit cijfers die cd&v-fractieleider Peter Van Rompuy heeft opgevraagd.

Lees meer »