Krantenkoppen

LIVE CROSS (15u10). De zon schijnt in Troyes: het parcours ligt er snel bij

In het Franse Troyes wordt vandaag de vierde manche van de Wereldbeker veldrijden afgewerkt. En dat is een gloednieuwe manche. Het zal dus voor de meesten een ontdekking worden. Lars van der Haar en Thibau Nys zijn er, in tegenstelling tot gisteren in Merksplas, wel weer bij. Verzorgen zij het spektakel in Frankrijk? Volg alles hieronder op de voet!

Meer krantenkoppen in België

Mahdi hekelt “vermoeiende” N-VA-houding die “iedereen jarenlang gijzelt in communautaire loopgraven”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Mahdi hekelt “vermoeiende” N-VA-houding die “iedereen jarenlang gijzelt in communautaire loopgraven”

Cd&v-voorzitter Sammy Mahdi heeft kritische bedenkingen bij de uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever het voorbije weekend. Volgens Mahdi komt de N-VA-houding grofweg neer op: “opkomen in Wallonië om (centrum)rechtse partijen te verzwakken, iedereen jarenlang gijzelen in communautaire loopgraven en iedere federale hervorming voor de koopkracht en zorg van mensen nu al weigeren”. “Vermoeiend”, zo verzucht de cd&v-voorzitter op X,

Lees meer »
Nieuw geboortebos aan het Preshoekbos Lauwe
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuw geboortebos aan het Preshoekbos Lauwe

Een 150-tal mensen trokken, gewapend met laarzen en spaden, richting de Dronckaertstraat in Lauwe. De aanleg van een nieuw geboortebos was een feit. Vele enthousiaste ouders waren in de weer die dag om er hun bijdrage te leveren. Stad Menen, Natuurpunt, Gezinsbond en Agentschap Natuur en Bos schonken aan alle ouders een geboorteboom naar aanleiding
The post Nieuw geboortebos aan

Lees meer »
Ouders van vermoorde Gabby Hessels spreken voor het eerst na nieuws dat moordenaar gevangenis mag verlaten: “Ik noem dat geen mens meer”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ouders van vermoorde Gabby Hessels spreken voor het eerst na nieuws dat moordenaar gevangenis mag verlaten: “Ik noem dat geen mens meer”

“Dit doet zoveel pijn. Maar wat kunnen we doen?” Als we Huub Hessels (69) en zijn partner Petra Zoutenbier (60) spreken, overheerst verslagenheid. In hun appartementje in Riemst hebben we een intens gesprek over de moord op hun dochter, de talloze tegenslagen en dat ene telefoontje: Erwin Lodders – die man die hun dochter op gruwelijke wijze doodde – heeft

Lees meer »
Onthult ‘Familie’-acteur Yanni Bourguignon het einde van Cédric? “Het contract dat ik had is afgelopen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Onthult ‘Familie’-acteur Yanni Bourguignon het einde van Cédric? “Het contract dat ik had is afgelopen”

De spektakel-musical ‘14-18′ keert volgende zomer terug en er is nieuw talent in te spotten. ‘Familie’-acteur Yanni Bourguignon en zanger Jérémie Vrielynck vervoegen de cast. Zij zijn te zien wanneer Jelle Cleymans en Jonas Van Geel de hoofdrollen Jan en Fons niet kunnen vertolken. Reporter Jarne hoort het duo uit over heel het gebeuren. Yanni bekent in het gesprek dat

Lees meer »
KIJK. “Blijven wuiven”, gebiedt Hamas-strijder bij ‘hartelijk’ afscheid van gijzelaars
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. “Blijven wuiven”, gebiedt Hamas-strijder bij ‘hartelijk’ afscheid van gijzelaars

De Israëlische regering reageert scherp op beelden die de Palestijnse terreurorganisatie Hamas verspreidt van vrijgelaten gijzelaars. Hun afscheid van hun gijzelnemers verloopt vaak opvallend hartelijk, soms zelfs met high fives en omhelzingen. Maar in een van de video’s hoor je een man “blijven wuiven” zeggen tegen een vrouw en een meisje die in een Rode Kruis-voertuig stappen.

Lees meer »
Vanaf 1 april zorgcoördinator voor elke kwetsbare aanstaande moeder
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Vanaf 1 april zorgcoördinator voor elke kwetsbare aanstaande moeder

Minister Frank Vandenbroucke gaat 11,468 miljoen euro investeren om kwetsbare moeders tijdens en na hun zwangerschap beter op te sporen en te begeleiden. Daarvoor zal het RIZIV een perinataal zorgtraject uittekenen. Na screening krijgt elke kwetsbare moeder een zorgcoördinator toegewezen tijdens de cruciale eerste 1.001 dagen van een kind.

Lees meer »
Expo wordt discohal ‘Nouvelan’
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Expo wordt discohal ‘Nouvelan’

Wie met oudejaarsavond nog niet weet wat gedaan, kan op zondag 31 december terecht op Nouvelan in Waregem Expo. Robbe Himpe, Emma Baert, Arthur Wyckhuyse en Lewis Bekaert voorzien dan een groots all-in discofeest voor streekgenoten ouder dan 18 jaar. Niemand minder dan Omdat Het Kan & Average Rob tellen in de Expo af naar 2024.
The post Expo wordt

Lees meer »