Krantenkoppen

LIVE CROSS (15u10). “Desnoods start ik niet op het WK”: Thibau Nys bijt van zich af na dreigement UCI-voorzitter

In het Franse Troyes wordt vandaag de vierde manche van de Wereldbeker veldrijden afgewerkt. En dat is een gloednieuwe manche. Het zal dus voor de meesten een ontdekking worden. Lars van der Haar en Thibau Nys zijn er, in tegenstelling tot gisteren in Merksplas, wel weer bij. Verzorgen zij het spektakel in Frankrijk? Volg alles hieronder op de voet!

Meer krantenkoppen in België

Schoenenwinkels mogen niet zomaar Birkenstock verkopen: “We gaven precies een presentatie in een Louis Vuitton-kantoor”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Schoenenwinkels mogen niet zomaar Birkenstock verkopen: “We gaven precies een presentatie in een Louis Vuitton-kantoor”

Alsof ze een examen moeten afleggen, ondanks 40 jaar geleden al geslaagd. Zo voelt het voor heel wat Belgische schoenenwinkels nu ze plots geen Birkenstocks meer mogen verkopen. Wie het merk nog wil aanbieden, moet zijn imago verdedigen bij het hoofdkantoor in Amsterdam. Maar hoe ervaren Belgische schoenenwinkels die wending? “Dit is broodroof”, zegt Olivier Schatteman van Sandra in Knokke.

Lees meer »
‘Desperate Housewives’-actrice Felicity Huffman reageert voor het eerst op studiefraude: “Enige manier om mijn dochter toekomst te geven”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

‘Desperate Housewives’-actrice Felicity Huffman reageert voor het eerst op studiefraude: “Enige manier om mijn dochter toekomst te geven”

‘Desperate Housewives’-actrice Felicity Huffman (60) reageert voor het eerst sinds ze in 2019 schuld bekende voor haar rol in grootschalige studiefraude. De actrice gaf destijds toe dat ze $ 15.000 (ongeveer € 14.000) had betaald om de scores van het examen van haar dochter op te krikken. Als gevolg daarvan bracht Felicity uiteindelijk elf dagen in de cel door.

Lees meer »
Marie Hubrecht denkt dat leider Holstra nog beter kan
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Marie Hubrecht denkt dat leider Holstra nog beter kan

In eerste provinciale van het damesbasketbal won Holstra Wings Wevelgem-Moorsele One met sprekend gemak van House Of Talents Kortrijk Spurs Four. Voor Holstra was het al de achtste zege op rij. Het staat na negen speeldagen aan de leiding. Een van de smaakmakers is de 18-jarige Marie Hubrecht. De Meense vindt vlot de weg naar
The post Marie Hubrecht denkt

Lees meer »

Vzw’s in vizier van fiscus

01:00 De fiscus voert de controles op vzw’s op om te zien of ze voldoende belastingen betalen. Bovendien zien sommige vzw’s volgend jaar de patrimoniumtaks, die ze betalen op hun bezittingen, verdrievoudige…

Lees meer »
Europarlementslid Marc Tarabella ondergaat hartoperatie
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Europarlementslid Marc Tarabella ondergaat hartoperatie

Europees Parlementslid Marc Tarabella, die geviseerd wordt in het gerechtelijk onderzoek rond Qatargate, heeft vrijdag een hartoperatie ondergaan. De operatie is succesvol verlopen, hij zou het ziekenhuis Sint-Lukas in Brussel binnenkort mogen verlaten. Dat meldt Tarabella zelf op X.

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Hamas: “240 doden na einde van staakt-het-vuren”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Hamas: “240 doden na einde van staakt-het-vuren”

Er is een einde gekomen aan het staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas. Het Israëlische leger zegt dat het de strijd in de Gazastrook heeft hervat, minuten nadat het staakt-het-vuren om 7 uur (6 uur Belgische tijd) afliep. Volgens Israël houdt terreurbeweging Hamas nog altijd 137 mensen gegijzeld in de Gazastrook. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »
“Nafi zal me de Gouden Spike wel gunnen. Ze won ‘m zelf al negen keer”: Cynthia Bolingo glundert als beste Belgische atlete van het jaar
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Nafi zal me de Gouden Spike wel gunnen. Ze won ‘m zelf al negen keer”: Cynthia Bolingo glundert als beste Belgische atlete van het jaar

Toch wel een kleine sensatie bij de uitreiking van de Gouden Spikes vandaag in Mechelen: voor het eerst sinds 2013 stond er een andere atlete dan Nafi Thiam met de trofee te blinken. Cynthia Bolingo kreeg net wat meer stemmen achter haar naam. “Maar ik weet zeker dat Nafi het me gunt.” Bij de mannen mocht Bashir Abdi al z’n

Lees meer »
Boer Ronny (66) is de luis in de pels van Paul Gheysens: “Nog voor geen miljoen verkoop ik aan die dikke nekken”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Boer Ronny (66) is de luis in de pels van Paul Gheysens: “Nog voor geen miljoen verkoop ik aan die dikke nekken”

Wie aan Knokke-Heist denkt, denkt aan hippe beachbars, roze polo’s en dikke bakken door de straten. Dat Paul Gheysens net in de kustgemeente een golfterrein met alles erop en eraan wil aanleggen, hoeft dan ook niet te verbazen. De ganse discussie rond de aanleg werd al de ‘Golfoorlog’ gedoopt. En in al dat juridisch geweld zit ook één opvallende figuur

Lees meer »
Vrouw riskeert haar leven op 30 meter hoogte voor… propere ramen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Vrouw riskeert haar leven op 30 meter hoogte voor… propere ramen

Een vrouw uit het Chinese Panjin is vrijdag gefilmd toen ze op een erg gevaarlijke manier haar ramen lapte. Op de beelden is te zien hoe de vrouw zonder enige vorm van beveiliging op de zevende verdieping (zo’n 30 meter hoog) haar ramen langs de buitenkant wast. Een buurvrouw maakte het filmpje omdat ze haar ogen niet kon geloven. “Ik

Lees meer »

Amazon lanceert AI-chatbot Q

20:33 De Amerikaanse e-commercereus Amazon mengt zich in de AI-strijd met een slimme chatbot die kan programmeren en teksten schrijven. Q moet de concurrentie aangaan met Microsoft en Google, die al eigen d…

Lees meer »
Kortrijks Symfonisch Orkest viert 95 jaar met jubileumconcert in Sint-Maartenskerk op 2 december
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Kortrijks Symfonisch Orkest viert 95 jaar met jubileumconcert in Sint-Maartenskerk op 2 december

Het Kortrijks Symfonisch Orkest, een orkest voor geschoolde, niet-professionele muzikanten, bestaat 95 jaar. Dat wordt gevierd met een spetterend jubileumconcert ‘KSO 95’ op zaterdag 2 december om 20 uur in de Sint-Maartenskerk in Kortrijk.
The post Kortrijks Symfonisch Orkest viert 95 jaar met jubileumconcert in Sint-Maartenskerk op 2 december appeared first on KW.be.

Lees meer »