Krantenkoppen

LIVE ISRAËL. “VS, Hamas en Israël dicht bij akkoord over gevechtspauze”, aldus Washington Post

In de Israëlische stad Tel Aviv zijn zaterdag honderden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de oorlog in de Gazastrook. Het zou gaan om een eerste dergelijke manifestatie sinds het begin van de gevechten. De Israëlische regering is akkoord met het beperkt toelaten van brandstof in de Gazastrook om internationale steun voor de oorlog tegen Hamas te blijven ontvangen. Dat zei premier Benjamin Netanyahu zaterdag tijdens een persconferentie. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

De Wijkfabriek creëert bloeiende kansen met grafzorg op Oostendse begraafplaats
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De Wijkfabriek creëert bloeiende kansen met grafzorg op Oostendse begraafplaats

Stad Oostende werkt samen met SAAMO West-Vlaanderen en Perspectief voor het project ‘De Wijkfabriek’ dat inzet op haalbare jobs voor wijkbewoners met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Sinds kort zijn bewoners van de Nieuwe Stad via het project aan de slag op de begraafplaats in de Stuiverstraat voor grafzorg. Oostendenaars die niet meer in staat zijn om het graf

Lees meer »
Nieuwe vereniging Jong Ferm uit de startblokken op 1 december
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuwe vereniging Jong Ferm uit de startblokken op 1 december

Vrijdag 1 december om 20 uur organiseert de werkgroep Jong Ferm voor de eerste keer een eigen activiteit. “We gaan meteen heel leuk van start met een cocktailworkshop en eindejaarshapjes maken”, vertellen de drie initiatiefnemers, Evelien Demarest, Sofie Plaetevoet en Stefanie Van Eeghem. Ze krijgen de volle steun van het bestuur van Ferm.
The post Nieuwe vereniging Jong Ferm uit

Lees meer »
In eerste beelden ‘Boer Coppens’ steekt Mathias Coppens met bekende hulpboer de handen uit de mouwen: “Hij is een geboren schapenhoeder”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

In eerste beelden ‘Boer Coppens’ steekt Mathias Coppens met bekende hulpboer de handen uit de mouwen: “Hij is een geboren schapenhoeder”

In ‘Boer Coppens’ gooit Mathias Coppens (45) zijn carrière over een andere boeg. Samen met een bekende Vlaming duikt hij in de koeienstallen om het werk van een boer uit handen te nemen. Dieter Coppens snuift als eerste de frisse buitenlucht op, maar ook Joris Hessels, Ruth Beeckmans en Christophe zullen in de huid van de hulpboer kruipen.

Lees meer »
Geert Wilders kwam Vlaams Belang nog ondersteunen in 2018: “We mogen niet heel de wereld een Sint-Jansplein laten worden”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Geert Wilders kwam Vlaams Belang nog ondersteunen in 2018: “We mogen niet heel de wereld een Sint-Jansplein laten worden”

In 2018 had Gazet van Antwerpen een dubbelinterview met Antwerps Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter en zijn Nederlandse geestesgenoot Geert Wilders, die deze week de grote winnaar is geworden van de nationale verkiezingen in Nederland. Aanleiding was dat hij in Antwerpen de campagne van Vlaams Belang voor de lokale verkiezingen ging ondersteunen met een wandeling door de stad. Dat heeft hij

Lees meer »
Uitzonderlijk fenomeen, aalscholver eet andere vogels op bij Gavers: “Nog nooit eerder in Europa gezien of gefilmd”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Uitzonderlijk fenomeen, aalscholver eet andere vogels op bij Gavers: “Nog nooit eerder in Europa gezien of gefilmd”

Bij de Gavers in Harelbeke zijn er uitzonderlijke beelden gemaakt van een aalscholver, die een kleine vogel verslindt. “De aalscholver eet normaal alleen maar vis, maar dit exemplaar heeft het gemunt op kleine dodaars. Met de groep vogelaars zien we het de afgelopen weken steeds meer gebeuren. Dit is de eerste keer dat zo’n vreemd gedrag van de aalscholver vastgelegd

Lees meer »
De Kaai organiseert spinningmarathon ten voordele van lokaal goede doel ‘Warriors Against Cancer’
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De Kaai organiseert spinningmarathon ten voordele van lokaal goede doel ‘Warriors Against Cancer’

Op vrijdag 8 december organiseert fitnesscentrum De Kaai in Kortrijk een spinningmarathon van 12 tot 20 uur ten voordele van het lokale goede doel ‘Warriors against Cancer’ uit Marke. “Deelnemers betalen 5 euro die integraal wordt doorgestort naar het goede doel, De Kaai verdubbelt dan nog eens het ingezamelde bedrag”, zegt zaakvoerder Manu Huyzentruyt (26).
The post De Kaai organiseert

Lees meer »