Krantenkoppen

LIVE ISRAËL. Washington Post: akkoord over gevechtspauze Hamas en Israël, Witte Huis ontkent deal

De Verenigde Staten werken hard aan een overeenkomst voor een tijdelijk staakt-het-vuren in de Gazastrook, maar een akkoord tussen Israël en Hamas is er nog niet. Dat zegt een woordvoerster van het Witte Huis zaterdagavond (lokale tijd) na berichtgeving van ‘The Washington Post’ dat een voorlopig akkoord zou zijn bereikt. Volgens de Amerikaanse krant zouden de partijen een vijfdaagse gevechtspauze hebben afgesproken in ruil voor het vrijlaten van een vijftigtal gijzelaars. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

“Macaber spelletje zeeslag”: Israëlische leger komt met online kaart en QR-code om burgers van Gaza te waarschuwen voor bommen
VRT NWS
VRT NWS

“Macaber spelletje zeeslag”: Israëlische leger komt met online kaart en QR-code om burgers van Gaza te waarschuwen voor bommen

Het Israëlische leger heeft een nieuw systeem geïntroduceerd waarmee het burgers in Gaza waarschuwt voor bombardementen. Een online kaart toont welke gebieden zullen worden getroffen. Waarheen burgers moeten vluchten, geeft de kaart niet aan. Bovendien is er vaak geen internet om de kaart te consulteren. "Deze kaarten veroorzaken nog meer paniek en verwarring", klagen hulporganisaties aan.

Lees meer »
70-jarige Oegandese zet tweeling op de wereld
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

70-jarige Oegandese zet tweeling op de wereld

Een 70-jarige Oegandese vrouw heeft woensdag een tweeling op de wereld gezet. Haar dokter heeft het tegenover het Franse persagentschap AFP over een “buitengewone prestatie”. De moeder omschrijft de geboorte van haar zoon en dochter zelf als een “mirakel”.

Lees meer »
“Dit is een zware diagnose, maar ik ben strijdvaardig en hoopvol”: kanker vastgesteld bij Beringse burgemeester Thomas Vints (36)
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Dit is een zware diagnose, maar ik ben strijdvaardig en hoopvol”: kanker vastgesteld bij Beringse burgemeester Thomas Vints (36)

“Het leven kan soms een onverwachte wending nemen.” Met die boodschap deelt de Beringse burgemeester Thomas Vints (CD&V) via sociale media mee dat er bij hem endeldarmkanker werd vastgesteld. Vints blijft werken tot en met donderdag 7 december en hoopt na een operatie weer tegen eind januari aan de slag te zijn. Tot dan neemt schepen Jean Vanhees (CD&V) zijn

Lees meer »
Champagne onder de kerstboom in Nieuwpoort
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Champagne onder de kerstboom in Nieuwpoort

De vzw Champagne aan Zee met drijvende kracht Marc Hantson pakt ook dit jaar uit met een driedaagse proeverij en belevenis rond champagne. Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 december wordt de bovenzaal van de Vismijn omgetoverd in een kerstsfeer, overgoten met de beste champagne van negen fraaie champagnehuizen om en rond Epernay en de Aube.
The post

Lees meer »
Ooit deelnemer in ‘X Factor’, nu op het grote podium als George Michael: Ivann Vermeer brengt ‘Freedom Forever’ naar Lotto Arena
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ooit deelnemer in ‘X Factor’, nu op het grote podium als George Michael: Ivann Vermeer brengt ‘Freedom Forever’ naar Lotto Arena

Ooit nam hij deel aan ‘X-Factor’, maar Ivann Vermeer vond zijn echte roeping als lookalike van George Michael. Met de George Michael tribute show ‘The Edge of Heaven Tour’ trad hij al in heel wat concertzalen in binnen- en buitenland op, maar met de nieuwe show ‘Freedom Forever’ betreedt hij het grote podium van de Lotto Arena.

Lees meer »
Nieuw hoofdstuk in openbaar vervoer in regio Brugge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuw hoofdstuk in openbaar vervoer in regio Brugge

Op 6 januari 2024 begint een nieuw hoofdstuk voor het openbaar vervoer in vervoerregio Brugge, met de introductie van de tweede fase van Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie. Hiermee zet de Vlaamse overheid in op een modal shift via efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer.
The post Nieuw hoofdstuk in openbaar vervoer in regio Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »
Voor de 21ste keer Gitsbergtoertocht in Hooglede
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Voor de 21ste keer Gitsbergtoertocht in Hooglede

Op vrijdag 29 december en zaterdag 30 december organiseert WTC De IJzerzonen voor de 21ste keer de Gitsbergtoertocht Classic. Deelnemers kiezen uit afstanden van 32, 42 of 52 kilometer. Er is ook een extra cyclorit van 65 kilometer. De start gebeurt aan de sporthal van Dominiek Savio tussen 8.30 uur en 13 uur. “Op het
The post Voor de 21ste

Lees meer »
Hoofdredacteur Sporza verlaat de VRT
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Hoofdredacteur Sporza verlaat de VRT

Pieter De Windt, de hoofdredacteur van Sporza, ruilt na achttien jaar de VRT voor de Pro League, de organisator van het profvoetbal in ons land. De overstap komt op een moment waarop de openbare omroep steeds meer grote sportcontracten verliest.

Lees meer »