Krantenkoppen

LIVE ISRAËL. Washington Post: Hamas en Israël akkoord met gevechtspauze, Witte Huis ontkent deal

De Verenigde Staten werken hard aan een overeenkomst voor een tijdelijk staakt-het-vuren in de Gazastrook, maar een akkoord tussen Israël en Hamas is er nog niet. Dat zegt een woordvoerster van het Witte Huis zaterdagavond (lokale tijd) na berichtgeving van ‘The Washington Post’ dat een voorlopig akkoord zou zijn bereikt. Volgens de Amerikaanse krant zouden de partijen een vijfdaagse gevechtspauze hebben afgesproken in ruil voor het vrijlaten van een vijftigtal gijzelaars. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Greet moet levenswerk van overleden echtgenoot afbreken: “Ze dreigen met celstraffen en boetes tot 500.000 euro”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Greet moet levenswerk van overleden echtgenoot afbreken: “Ze dreigen met celstraffen en boetes tot 500.000 euro”

Greet Crauwels uit Bonheiden is er het hart van in. Het Agentschap Natuur & Bos maant haar aan om een riant kippenhok af te breken in een stuk privébos. Een emotionele aangelegenheid, want het bouwsel is het levenswerk van haar overleden echtgenoot. Het agentschap wijst erop dat het in openbare en private bossen verboden is om constructies op te richten

Lees meer »
#iedereenwestvlaming
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

#iedereenwestvlaming

De prijs van cacao bereikt recordhoogtes. Chocolade wordt duurder en dat voelt de ene nog meer dan de andere…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »
Jeugdbewegingen en middelbare school wijzen op belang van fietsverlichting
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jeugdbewegingen en middelbare school wijzen op belang van fietsverlichting

Zowel KSA Grensvuur Wervik, Chiro Speratoker Geluwe als de middelbare school Sint-Jozefscollege pakken in deze donkere dagen in het kader van de fietsverlichting elk afzonderlijk uit met een opmerkelijke campagne naar de ouders, leden en leerlingen toe.
The post Jeugdbewegingen en middelbare school wijzen op belang van fietsverlichting appeared first on KW.be.

Lees meer »
SportSolid vernieuwt aanbod van kindersportkampen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

SportSolid vernieuwt aanbod van kindersportkampen

Elke zomer kunnen kinderen tussen 8 en 15 jaar bij SportSolid terecht voor fietskampen in en rond sportpark Drogenbrood. Een zestigtal kinderen amuseren zich dan drie dagen lang op de fiets onder begeleiding van medewerkers van Sportsolid. “Omdat we hoorden dat veel ouders hun kinderen graag een week willen laten sporten, vernieuwen we ons aanbod.
The post SportSolid vernieuwt aanbod

Lees meer »
Bresschilders namen afscheid van hun ‘meester’ Frans Herpelinck
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bresschilders namen afscheid van hun ‘meester’ Frans Herpelinck

Nog tot zondag 17 december om 18 uur loopt in de Gotische zaal van het stadhuis in Poperinge een overzichtstentoonstelling van De Bresschilders. Dat is een vriendengroep, die reeds 17 jaar op maandagnamiddag samenkomt in het Lokaal Dienstencentrum De Bres, Veurnestraat, om te schilderen onder leiding van inspirator en bezieler Frans Herpelinck. De man is bijna 91, en neemt hiermee

Lees meer »
Pas de ajuinmethode toe en kleed je vooral niet té warm: expert geeft 5 tips om de koude dagen comfortabel door te komen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Pas de ajuinmethode toe en kleed je vooral niet té warm: expert geeft 5 tips om de koude dagen comfortabel door te komen

De kletsnatte periode ligt achter ons, nu is de winter echt in aantocht. Woensdag duikt het kwik volgens weerman Frank Deboosere voor het eerst onder nul. En met de energiecrisis in het achterhoofd, hebben we massaal de thermostaat lager gezet. Hoe vermijd je dan dat je zit te klappertanden in de zetel of achter je bureau? Simpelweg je warmste trui

Lees meer »
“Bepaalde mensen lieten Mannaert vallen”: onze chef voetbal legt uit waarom Club-CEO afstand neemt van grote liefde
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Bepaalde mensen lieten Mannaert vallen”: onze chef voetbal legt uit waarom Club-CEO afstand neemt van grote liefde

Club Brugge ziet straks een van dé bepalende figuren van het voorbije decennium vertrekken, want Vincent Mannaert stopt eind dit seizoen als CEO. Onze chef voetbal Niels Poissonnier ziet dat Mannaert een grote leemte na zal laten en schetst de frustraties die er bij de CEO mee toe leidden de stekker eruit te trekken: “Club hertekende intern zijn beslissingsstructuur. Ineens

Lees meer »
KIJK. Honderden Syriërs en Turkse Koerden op de vuist in Duitse vluchtelingenopvang, drie mannen raken gewond
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Honderden Syriërs en Turkse Koerden op de vuist in Duitse vluchtelingenopvang, drie mannen raken gewond

In het vluchtelingencentrum Tegel in Berlijn kregen honderden vluchtelingen het maandag met elkaar aan de stok. Het zou gaan om een geëscaleerde ruzie tussen Syriërs en Turkse Koerden. Volgens politiecommissaris Stephan Weh is het normaal dat zulke incidenten gebeuren: “Wanneer verschillende culturen en religies met elkaar samenleven in zo’n kleine ruimte, ontstaan er soms conflicten.”

Lees meer »
Helena Ponette en Giebe Algoet verkozen tot Oostendse sportvrouw en sportman 2023
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Helena Ponette en Giebe Algoet verkozen tot Oostendse sportvrouw en sportman 2023

Vrijdagavond zijn de Trofeeën van Sportverdienste uitgereikt voor een vol CC De Grote Post in Oostende. Naast de meest verdienstelijke Oostendse sportvrouw en sportman van het afgelopen sportjaar werden ook prijzen uitgedeeld aan de beste jeugdsporters, beste sportploegen en voor de meest bijzondere sportprestatie.
The post Helena Ponette en Giebe Algoet verkozen tot Oostendse sportvrouw en sportman 2023 appeared first

Lees meer »
Opnieuw trekt klimaatmars door Brussel, mét Anuna De Wever: “Ik heb spijt van focus alleen op klimaat. Het is tijd voor revolutie”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Opnieuw trekt klimaatmars door Brussel, mét Anuna De Wever: “Ik heb spijt van focus alleen op klimaat. Het is tijd voor revolutie”

In Brussel vindt vandaag de klimaatmars plaats van de Klimaatcoalitie, met daarin tientallen verenigingen waaronder milieubewegingen en vakbonden. Anuna De Wever, jarenlang het boegbeeld van Youth for Climate, is geen lid, maar ze doet mee aan acties en aan de mars. De jonge Antwerpse ziet de klimaatstrijd nu helemaal anders dan vroeger: voor haar draait het nu om systeemverandering, om

Lees meer »