Krantenkoppen

Mathieu Terryn van Bazart bezoekt toepasselijk speelgoedwinkel ‘t Bazarke en krijgt er een ‘gitaarke’

Mathieu Terryn (29), de frontman van Bazart, vroeg zijn volgers op sociale media of hij eens de speelgoedwinkel ‘t Bazarke in Mortsel moest bezoeken. De zanger rijdt daar namelijk vaak voorbij. De reacties waren allemaal overduidelijk ‘ja!’. Zo gezegd, zo gedaan.

Meer krantenkoppen in België

Demir gaat in Cassatie tegen klimaatarrest: “Franstalige rechter legt Vlaanderen collectieve verarming op”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Demir gaat in Cassatie tegen klimaatarrest: “Franstalige rechter legt Vlaanderen collectieve verarming op”

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) zal wel degelijk cassatieberoep aantekenen tegen de beslissing van het Brusselse hof van beroep, dat het Vlaams Gewest, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, en de Belgische staat donderdag het bevel gaf om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 55 procent te doen dalen in vergelijking met 1990. Dat heeft ze aangekondigd op Radio

Lees meer »
Gert Verheyen zorgt voor rode oortjes in ‘De slimste mens ter wereld’: “Bij ons is het nogal dikwijls ‘s ochtends”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Gert Verheyen zorgt voor rode oortjes in ‘De slimste mens ter wereld’: “Bij ons is het nogal dikwijls ‘s ochtends”

Na Toby Alderweireld kreeg ‘De slimste mens’ op woensdagavond alweer een voormalig Rode Duivel over de vloer. Dit keer was het de beurt aan Gert Verheyen, die meteen – jawel – het spel op gang trapte met een anekdote over z’n seksleven. Voor juryleden Ella Leyers en James Cooke reden genoeg om zelf ook flink wat suggestieve mopjes te maken.

Lees meer »
ANALYSE. 3,5 vierkante meter. Dat blijft er over per persoon als Israël het offensief op de Gazastrook hervat
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

ANALYSE. 3,5 vierkante meter. Dat blijft er over per persoon als Israël het offensief op de Gazastrook hervat

De oppervlakte van een tweepersoonsbed. Dat wil Israël de Palestijnen op de Gazastrook nog gunnen per persoon. Het houdt het been voorlopig stijf tegen de Amerikaanse druk om de oorlog te stoppen. Burgers die niet willen sterven, moeten maar hun toevlucht nemen tot de ‘humanitaire zone’ die daarvoor is afgebakend. Maar die is dus onooglijk klein. Vraag is hoe ver

Lees meer »
Cabaretier Karel Declercq te gast op de ‘Dag van de ondernemer’
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Cabaretier Karel Declercq te gast op de ‘Dag van de ondernemer’

Naar aanleiding van de ‘Dag van de ondernemer’ organiseerde de plaatselijke Ingelmunsterse Unizo-afdeling een avond met cabaretier Karel Declercq. Het was de bedoeling de dynamische kracht van de lokale ondernemers op een geanimeerde manier in de schijnwerpers te zetten.
The post Cabaretier Karel Declercq te gast op de ‘Dag van de ondernemer’ appeared first on KW.be.

Lees meer »
Ruim 8 procent meer kijkers voor erediensten op VRT
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Ruim 8 procent meer kijkers voor erediensten op VRT

Tussen 2018 en 2022 is het aantal kijkers van de erediensten op VRT met 8,23 procent gestegen. Voor de katholieke erediensten is er sprake van een stijging met zo’n 10 procent. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-parlementslid Karin Brouwers heeft opgevraagd.

Lees meer »
Felle discussie rond eventuele verkoop grond van gemeente, oppositie is kritisch: “Dossier is bezwaard met fouten”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Felle discussie rond eventuele verkoop grond van gemeente, oppositie is kritisch: “Dossier is bezwaard met fouten”

In een uitgebreid betoog maakte Groen-raadslid Yves De Bosscher brandhout van het dossier om grond te verkopen in de Spinnerijstraat in Moen. Zo ging de prijs van 90 naar 48,66 euro per vierkante meter. De andere oppositiepartijen volgden hem en hadden eveneens opmerkingen. Het punt werd uitgesteld.
The post Felle discussie rond eventuele verkoop grond van gemeente, oppositie is kritisch:

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Onderhandelaars hopen bestand in Gaza met nog twee dagen te verlengen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Onderhandelaars hopen bestand in Gaza met nog twee dagen te verlengen

De gevechtspauze tussen terreurbeweging Hamas en Israël wordt met minstens een dag verlengd. Dat hebben de strijdende partijen bevestigd. Om 6 uur Belgische tijd zou het bestand aflopen, maar beide kampen hebben tot op het laatste moment onderhandeld. Twistpunt was de lijst met gijzelaars die Hamas zou vrijlaten. Israël was niet tevreden en waarschuwde een “veranderde” lijst te willen. “Anders

Lees meer »
Fran Vanhoutte behaalt vier medailles op worldcup schaatsen in Italië
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Fran Vanhoutte behaalt vier medailles op worldcup schaatsen in Italië

Wat een fantastisch weekeinde beleefde Fran Vanhoutte in Italië. De skeelertopper laat steeds meer en beter van zich horen in het schaatsen. Op de eerste dag van de worldcup schaatsen voor junioren en neosenioren in het Stadio del Ghiaccio in het Italiaanse Baselga di Piné behaalde Fran Vanhoutte een knappe tweede plaats op de 1.000
The post Fran Vanhoutte behaalt

Lees meer »
IN BEELD. ‘J’aime la vie’ van Mathias Sercu in première: “Toen mijn zoon kanker kreeg, wou ik de film niet meer draaien”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

IN BEELD. ‘J’aime la vie’ van Mathias Sercu in première: “Toen mijn zoon kanker kreeg, wou ik de film niet meer draaien”

Een film die er hard inhakt, maar toch ook de glimlach om de mond tovert. Donderdag ging ‘J’aime la vie’ in première: een film over een alleenstaande moeder die de diagnose kanker krijgt. Regisseur Mathias Sercu kreeg het idee voor de film toen hij te horen kreeg dat zijn broer aan de ziekte leed. Net toen de opnames moesten beginnen

Lees meer »
Jacqueline blaast 101 kaarsjes uit in wzc Sint-Anna
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jacqueline blaast 101 kaarsjes uit in wzc Sint-Anna

Jacqueline Van Elslander blies op 23 november 101 kaarsjes uit. De kranige dame uit Eernegem verblijft pas sinds april 2021 in het woon-zorgcentrum Sint-Anna, en ook daar probeert ze nog zoveel mogelijk zelfstandig te zijn. “Ze geniet vooral van de sociale contacten die toch wel eerder beperkt waren toen ze nog alleen thuis woonde”, zegt zoon François.
The post Jacqueline

Lees meer »
Uniek dubbelconcert onder de noemer ‘Formidabele Kerstmis’: “We kiezen voor herkenbare muziek”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Uniek dubbelconcert onder de noemer ‘Formidabele Kerstmis’: “We kiezen voor herkenbare muziek”

Onder de noemer ‘Formidabele Kerstmis’ serveren het Koninklijk koor Amuzang uit Tielt, het Koninklijk koor Crescendo uit Meulebeke en de Meulebeekse Koninklijke harmonie Vreugd in Deugd een dubbelconcert. Op zaterdag 9 december treden ze om 19.30 uur op in de Sint-Amanduskerk in Meulebeke, en op zondag 10 december om 16 uur in de Sint-Jozefskerk in Tielt.
The post Uniek dubbelconcert

Lees meer »
Pientere suggesties tijdens kindergemeenteraad: van verplichte fietshelm tot workshop graffiti
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Pientere suggesties tijdens kindergemeenteraad: van verplichte fietshelm tot workshop graffiti

Op vrijdag 24 november kwam de kindergemeenteraad samen in het gemeentehuis. Zestien zestien 11- en 12-jarigen uit de basisscholen van Alveringem, Stavele en Leisele namen eraan deel. Er werden enkele pientere suggesties gedaan, de ene al meer realistisch dan de andere. Twee grote thema’s kwamen naar voren: verkeersveiligheid enerzijds – de fietshelm verplichten, automobilisten sensibiliseren
The post Pientere suggesties tijdens

Lees meer »
Traditionele meiboomplanting: Abby bereikt het hoogste bouwpunt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Traditionele meiboomplanting: Abby bereikt het hoogste bouwpunt

De site van de Groeningeabdij wordt momenteel volledig uitgebreid en omgedoopt tot Abby: een vernieuwend en eigenzinnig museum voor beeldende kunst in het historisch hart van de stad. De werf draait ondertussen op volle toeren. Aannemer Artes bereikte 30 november het hoogste bouwpunt. Dit ging traditioneel gepaard met het planten van een meiboom bovenop het paviljoen, gevolgd door een drink

Lees meer »