Krantenkoppen

Millet (27) overleefde Hamas-slachtpartij op festival: “Ik wist dat ze me zouden verkrachten en doden, het was een nachtmerrie”

Een lachende selfie met vrienden, en dan urenlang vrezen voor haar leven. Lopen tot ze niet meer kon, schuilen terwijl ze doodsangsten had. Millet Ben Haim (27) zal nooit vergeten welke terreur ze meemaakte op het Nova-festival, die noodlottige 7 oktober. Ze overleefde het, maar aan Bild vertelt ze hoe nooit nog iets hetzelfde zal zijn.

Meer krantenkoppen in België

Brussels Airlines vliegt dit jaar niet meer naar Tel Aviv
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Brussels Airlines vliegt dit jaar niet meer naar Tel Aviv

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zal zeker tot begin volgend jaar niet vliegen naar Tel Aviv, in Israël. De opschorting van de vluchten sinds de uitbraak van de oorlog tussen Israël en de extremistische Palestijnse organisatie Hamas is opnieuw verlengd, zo heeft Brussels Airlines vrijdag bevestigd.

Lees meer »
Arthur Soens (SCT Menen): “We zijn aan het groeien”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Arthur Soens (SCT Menen): “We zijn aan het groeien”

Twee weken geleden was SCT Menen verwikkeld in een burenduel met Wevelgem. Sporting mocht zijn derde zege vieren, haalde het met 2-0 van de Vlassers. Zondag wacht een duel met Hollebeke, de nummer dertien de stand. Een vierde overwinning zit er aan te komen. “Moet kunnen”, hoopt Arthur Soete.
The post Arthur Soens (SCT Menen): “We zijn aan het groeien”

Lees meer »
Frankrijk maakt stranden, parken en bossen rookvrij
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Frankrijk maakt stranden, parken en bossen rookvrij

Frankrijk breidt het aantal zones uit waar niet gerookt mag worden in het land. Stranden, openbare parken, bossen en de omgeving van scholen worden aan de lijst toegevoegd. De Franse minister van Gezondheid Aurélien Rousseau heeft dit dinsdag bekendgemaakt. Hij stelt dat “rookvrije zones de norm zullen zijn”.

Lees meer »
Inbrekers doorzoeken woning terwijl Joke (22) met peuter ligt te slapen: “Dit gevoel is bijzonder vies”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Inbrekers doorzoeken woning terwijl Joke (22) met peuter ligt te slapen: “Dit gevoel is bijzonder vies”

Terwijl mama Joke (22), haar vriend James (23) en hun peuter Jens (1) boven lagen te slapen doorzochten inbrekers woensdagnacht hun huis. Ze deden beneden hun ronde en stalen geld, sigaretten en twee skateboards. “Toen ik de inbraak ontdekte vreesde ik dat ze boven ook waren geweest en liep ik in paniek naar Jens zijn kamer, waar de dieven gelukkig

Lees meer »
Johan en Katia zagen hun woning uitbranden: “Schoorsteen pas gereinigd en nu ontstaat daar de brand”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Johan en Katia zagen hun woning uitbranden: “Schoorsteen pas gereinigd en nu ontstaat daar de brand”

Johan en Katia likken de wonden een dag nadat hun woning bijna volledig in vlammen is opgegaan. We treffen ze voor hun huis. Ze kunnen nog steeds niet geloven wat zich hier maandagavond heeft afgespeeld. “Verschrikkelijk, maar we kunnen niet bij de pakken blijven zitten”, zegt Katia.
The post Johan en Katia zagen hun woning uitbranden: “Schoorsteen pas gereinigd en

Lees meer »
Zijn deze regenwormen het antwoord op wateroverlast van de toekomst?
VRT NWS
VRT NWS

Zijn deze regenwormen het antwoord op wateroverlast van de toekomst?

Hoe we de huidige én toekomstige wateroverlast kunnen aanpakken, is een vraagstuk dat zich steeds meer opdringt. Onderzoekers van het Louis Bolk Instituut in Nederland zijn een wel heel apart, duurzaam antwoord op het spoor. "Regenwormen kunnen helpen om de waterhuishouding van graslanden te regelen", zegt onderzoekster Roos van de Logt. En daar kan vooral de blauwkopworm een glansrol in

Lees meer »
Nieuwe 48-urenstaking bij spoor bevestigd
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Nieuwe 48-urenstaking bij spoor bevestigd

Er komt een nieuwe 48 urenstaking bij het spoor begin december. Twee van de drie vakbonden zetten de plannen door, zo heeft HR Rail, de juridische werkgever van het spoorpersoneel vrijdag bekendgemaakt. De staking, met alternatieve dienstregeling, zal starten op 5 december om 22.00 uur.

Lees meer »
Molenbeek opent eerste antidiscriminatieloket van België
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Molenbeek opent eerste antidiscriminatieloket van België

Sint-Jans-Molenbeek krijgt binnenkort een antidiscriminatieloket. De Brusselse gemeente is daarmee de eerste in België die een dergelijk loket zal hebben, zegt de Molenbeekse gemeenteraad donderdag in een mededeling. Bedoeling is discriminatie op vlak van werk en huisvesting tegen te gaan.

Lees meer »
Vrouw van hoofd Oekraïense militaire inlichtingendienst vergiftigd
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Vrouw van hoofd Oekraïense militaire inlichtingendienst vergiftigd

De vrouw van Kyrylo Boedanov, het hoofd van de Oekraïense militaire inlichtingendienst, is volgens lokale media vergiftigd. Na enkele dagen misselijkheid is ze in het ziekenhuis opgenomen, melden Oekraïense media. Ze zou met zware metalen zijn vergiftigd, die ongebruikelijk zijn in het dagelijks leven. Officieel is er nog geen bevestiging daarvoor.

Lees meer »
Afdeling dementie van WZC Zonnelied opent weggeefwinkeltje
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Afdeling dementie van WZC Zonnelied opent weggeefwinkeltje

Woonzorgcentrum Zonnelied opende een weggeefwinkeltje voor personen met dementie. ‘t Winkeltje is een nieuw project in het kader van reminiscentie ‘naar de winkel gaan’ en om het gevoel van eigenwaarde en welzijn van de betrokken bewoners te verhogen.
The post Afdeling dementie van WZC Zonnelied opent weggeefwinkeltje appeared first on KW.be.

Lees meer »
Astrid Coppens is 40 en viert tien jaar samen met Bram: “Geen botox voor mij, ik wil er niet uitzien als een konijn”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Astrid Coppens is 40 en viert tien jaar samen met Bram: “Geen botox voor mij, ik wil er niet uitzien als een konijn”

Astrid Coppens (40) heeft twee jubileums te vieren: niet alleen is het tien jaar geleden dat ze haar eigen kledingcollectie oprichtte, ze is ook tien jaar samen met haar man Bram. “Maar van liefde op het eerste gezicht was geen sprake”, vertelt ze in ‘Story’, waar ze ook verklapt dat er spannende toekomstplannen zijn op het kleine scherm. “De voorbije

Lees meer »