Krantenkoppen

Moeder van Conner Rousseau: “Reactie van Groen-voorzitster vind ik erger dan zijn uitspraken”

Christel Geerts (Vooruit), ex-burgemeester van Sint-Niklaas, verdedigt haar zoon Conner Rousseau. De gevallen partijvoorzitter heeft foute uitspraken gedaan, erkent ze in ‘De zevende dag’, maar hij heeft er wel “goed op gereageerd”. Volgens haar kan de “zatte nacht” niet los gezien worden van Rousseau’s “zware jaar” met “bedreigingen” en een gedwongen coming-out.

Meer krantenkoppen in België

Tachtig jaar geleden stortte bommenwerper neer op de Zwarteberg: “Tien bemanningsleden overleefden dankzij parachute”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Tachtig jaar geleden stortte bommenwerper neer op de Zwarteberg: “Tien bemanningsleden overleefden dankzij parachute”

Walter Tailly (76) uit Ieper verdiept zich al acht jaar in het verhaal van de Amerikaanse B17-bommenwerper die op 1 december 1943 neerstortte op de Zwarteberg. Dag op dag tachtig jaar later vertelt hij in zijn lezing in Westouter hoe alle tien de bemanningsleden overleefden en twee ervan uit Duitse handen bleven dankzij het verzet. “Curtis Easley werd negen maanden

Lees meer »
Nibies Chocoladecreaties opent pop-upstore in Kortrijk
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nibies Chocoladecreaties opent pop-upstore in Kortrijk

Op 2 december opende Nibies een pop-upstore in de Sionstraat 8 in Kortrijk. Een jaar na het ontstaan van hun webshop openden ze vorig jaar hun chocoladeboetiek in Stasegem. Ze kregen de smaak te pakken om hun klanten te ontvangen in hun boetiek en gaan nu nog een stap verder.
The post Nibies Chocoladecreaties opent pop-upstore in Kortrijk appeared first

Lees meer »
“We gaan geen klimaatparadijs bouwen op een braakliggend industrieterrein”: premier De Croo houdt toespraak op COP28
VRT NWS
VRT NWS

“We gaan geen klimaatparadijs bouwen op een braakliggend industrieterrein”: premier De Croo houdt toespraak op COP28

In de omslag naar een groene economie is het niet óf ecologie óf industrie: beide moeten hand in hand gaan. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open VLD) gezegd tijdens zijn toespraak op de klimaatconferentie in Dubai (COP28). Hij legde sterk de nadruk op samenwerking, internationaal maar ook tussen de sectoren. Wanneer België het tijdelijke EU-voorzitterschap gaat waarnemen vanaf januari,

Lees meer »
Samen Lezen staat in het teken van ‘Leeftijd’
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Samen Lezen staat in het teken van ‘Leeftijd’

Deze maand vond de voorlaatste editie van dit jaar plaats van Samen Lezen. Dit initiatief, in het leven geroepen door de plaatselijke bib, blijft een succesnummer.
The post Samen Lezen staat in het teken van ‘Leeftijd’ appeared first on KW.be.

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Hamas en Israël nog oneens over vrij te laten gijzelaars: “Als lijst van Hamas niet verandert, hervatten we gevechten”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Hamas en Israël nog oneens over vrij te laten gijzelaars: “Als lijst van Hamas niet verandert, hervatten we gevechten”

De gevechtspauze tussen terreurbeweging Hamas en Israël loopt deze morgen om 6 uur Belgische tijd af. De strijdende partijen onderhandelen over een verlenging. Die lijkt grotendeels afhankelijk van de lijst met gijzelaars die Hamas bereid zou zijn vrij te laten. Israël wil volgens lokale media vóór het verstrijken van het bestand een “veranderde” lijst van de terreurbeweging krijgen. “Anders worden

Lees meer »