Krantenkoppen

Monsanto moet ruim 1,5 miljard dollar betalen in rechtszaak rond onkruidverdelger Roundup

Monsanto, dat in handen is van Bayer, is vrijdag voor de rechtbank van Jefferson City in Missouri veroordeeld tot de betaling van meer dan 1,5 miljard dollar aan drie Amerikanen die kanker zouden hebben ontwikkeld door het gebruik van de onkruidverdelger Roundup. Dat bericht het persagentschap Bloomberg, die het heeft over een van de grootste schadeclaims dit jaar in de Verenigde Staten.

Meer krantenkoppen in België

Vrouw (20) die kind (3) betastte in Waasland Shopping weigert te praten: “Zoiets heb ik als advocaat nog nooit gezien”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Vrouw (20) die kind (3) betastte in Waasland Shopping weigert te praten: “Zoiets heb ik als advocaat nog nooit gezien”

De vrouw die maandag in Waasland Shopping een 3-jarig kind aanrandde, blijft aangehouden. Dat heeft de Dendermondse raadkamer vrijdag beslist. “Mijn cliënte betwist de feiten niet, maar reageert apathisch. Dit heb ik nog nooit gezien in mijn carrière”, zegt haar advocaat Ann Van de Steen. “Er werd dan ook een gerechtspsychiater aangesteld.”

Lees meer »
Onthult ‘Familie’-acteur Yanni Bourguignon het einde van Cédric? “Het contract dat ik had is afgelopen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Onthult ‘Familie’-acteur Yanni Bourguignon het einde van Cédric? “Het contract dat ik had is afgelopen”

De spektakel-musical ‘14-18′ keert volgende zomer terug en er is nieuw talent in te spotten. ‘Familie’-acteur Yanni Bourguignon en zanger Jérémie Vrielynck vervoegen de cast. Zij zijn te zien wanneer Jelle Cleymans en Jonas Van Geel de hoofdrollen Jan en Fons niet kunnen vertolken. Reporter Jarne hoort het duo uit over heel het gebeuren. Yanni bekent in het gesprek dat

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Onderhandelaars hopen bestand in Gaza met nog twee dagen te verlengen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Onderhandelaars hopen bestand in Gaza met nog twee dagen te verlengen

De gevechtspauze tussen terreurbeweging Hamas en Israël wordt met minstens een dag verlengd. Dat hebben de strijdende partijen bevestigd. Om 6 uur Belgische tijd zou het bestand aflopen, maar beide kampen hebben tot op het laatste moment onderhandeld. Twistpunt was de lijst met gijzelaars die Hamas zou vrijlaten. Israël was niet tevreden en waarschuwde een “veranderde” lijst te willen. “Anders

Lees meer »
Ditjes en datsja’s
De Standaard
De Standaard

Ditjes en datsja’s

De jachtige stad inruilen voor een meer rurale levensstijl, de droom is van alle tijden. In de voormalige Sovjet-Unie wordt die verzinnebeeld door datsja’s, houten landhuizen op het platteland. De ene is niet meer dan een veredeld schuurtje, de ander een pastorale keizerlijke villa.

Lees meer »
Ellen Verhulst maakt zangdebuut in kerstsingle van De Verhulstjes: “Ik zak door de grond van schaamte van mijn stem”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ellen Verhulst maakt zangdebuut in kerstsingle van De Verhulstjes: “Ik zak door de grond van schaamte van mijn stem”

Met hun allereerste kerstsingle verklaren De Verhulstjes het ‘Jingle Bells’-seizoen voor geopend. Een ideetje van vrouw des huizes Ellen Callebout (46), die steeds vaker op het voorplan treedt. “Dit had ik vijf seizoenen geleden nóóit gedaan”, vertelt ze. Heeft ze haar plek in de schijnwerpers gevonden en gaat ze straks met alle aandacht lopen? “Vroeger glipte ik al eens weg

Lees meer »
Cacaoprijs op hoogste niveau in 46 jaar
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Cacaoprijs op hoogste niveau in 46 jaar

De prijs van cacao, waarvan chocolade wordt gemaakt, blijft stijgen. Dinsdag bereikte de prijs op de termijnmarkt in New York 4.147 dollar per ton, het hoogste niveau sinds 1977, schrijft persagentschap Bloomberg.

Lees meer »
Nele Doolaeghe is nieuwe Volwassen Begeleider van Chiro Stine Heule
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nele Doolaeghe is nieuwe Volwassen Begeleider van Chiro Stine Heule

Witte rook uit de schoorsteen van de lokalen van Chiro Stine Heule: na een zoektocht van een drietal maanden heeft Heules grootste jeugdbeweging met Nele Doolaeghe een nieuwe Volwassen Begeleider gevonden. Samen met Dries Verhauwaert staat ze de komende jaren de 24-koppige leidingsbende van Chiro Stine bij met raad en daad.
The post Nele Doolaeghe is nieuwe Volwassen Begeleider van

Lees meer »
Stijn Camelbeke (Rekkem Sport) wil het burenduel tegen Menen winnen: “Mijn laatste wedstrijd als T1”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Stijn Camelbeke (Rekkem Sport) wil het burenduel tegen Menen winnen: “Mijn laatste wedstrijd als T1”

Zondag staat het burenduel Rekkem Sport SCT Menen op het voetbalmenu. Het wordt de laatste wedstrijd van Stijn Camelbeke als T1. Camelbeke heeft bij Rekkem veel verdiensten. Voor zijn laatste match op de bank vraagt hij de spelers om een extra tandje bij te steken.
The post Stijn Camelbeke (Rekkem Sport) wil het burenduel tegen Menen winnen: “Mijn laatste

Lees meer »
Het spirituele kantje van Charlotte Adigéry en het quizdebuut van Petra De Sutter: dit was ‘De slimste mens’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Het spirituele kantje van Charlotte Adigéry en het quizdebuut van Petra De Sutter: dit was ‘De slimste mens’

Ze bezwoer tijdens de eerste aflevering van ‘De slimste mens ter wereld’ dat ze de show zou stelen, en Charlotte Adigéry hield woord. Maandagavond pakte de zangeres wederom uit met een opvallende outfit, ze vertelde eveneens over haar fascinatie voor het bovennatuurlijke. Verder ging Petra De Sutter gezwind met de overwinning aan de haal, en zorgden juryleden Philippe Geubels en

Lees meer »
Meer mensen geconfronteerd met malaria, waarschuwt de WHO
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Meer mensen geconfronteerd met malaria, waarschuwt de WHO

Hoewel er steeds meer toegang is tot middelen om malaria te voorkomen, zoals medicatie en speciale muggennetten, worden meer mensen geconfronteerd met de tropische ziekte. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), die erop wijst dat de klimaatverandering een impact zal hebben op de verdere verspreiding van de ziekte.

Lees meer »
Nederlandse vertaling van boek over Brits koningshuis onthult per ongeluk wél wie de ‘Royal racist’ is
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Nederlandse vertaling van boek over Brits koningshuis onthult per ongeluk wél wie de ‘Royal racist’ is

Nog geen dag lag de Nederlandstalige versie van Endgame, het langverwachte boek van de Britse biograaf Omid Scobie over het Britse koningshuis, in de winkelrekken of het is er alweer weggehaald. De aanleiding daarvoor is dat de identiteit van de ‘Royal racist’ in het Nederlandstalige boek wél genoemd wordt, terwijl daar in het Engelstalige boek over gezwegen wordt.

Lees meer »
Vier ondernemers laten zich inspireren door retailcoaches
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vier ondernemers laten zich inspireren door retailcoaches

KERNpunt, de vzw die instaat voor de uitrol van het detailhandelsbeleid van de provincie, bundelt de krachten met de gemeente en biedt een coach-ingtraject aan. Vier lokale ondernemers tekenden op het aanbod in. Ze krijgen de komende maanden advies en inspiratie van een retailcoach, op maat van hun zaak. Het doel hiervan is voor een nieuwe economische dynamiek te zorgen

Lees meer »
Ellen staat steeds meer in de schijnwerpers bij ‘De Verhulstjes”: “Vroeger voelde ik me overbodig”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ellen staat steeds meer in de schijnwerpers bij ‘De Verhulstjes”: “Vroeger voelde ik me overbodig”

Met hun allereerste kerstsingle verklaren De Verhulstjes het feestseizoen voor geopend. Een ideetje van vrouw des huizes Ellen Callebout (46), die steeds vaker op het voorplan treedt. “Dit had ik vijf seizoenen geleden nóóit gedaan”, vertelt ze in dit gesprek over de media, haar ambities en haar plekje in de schijnwerpers. “Vroeger glipte ik al eens weg van de camera’s,

Lees meer »