Krantenkoppen

Nieuwe Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere wil zich ook blijven inzetten voor haar stad Harelbeke

Melissa Depraetere, de nieuwe voorzitter van Vooruit, wil zich ook blijven inzetten voor haar stad Harelbeke. De 31-jarige Depraetere volgt Conner Rousseau op, nadat hij vorige vrijdag ontslag heeft genomen als voorzitter. Ze is momenteel ook gemeenteraadslid in Harelbeke. Ze beseft dat ze het ontzettend druk zal krijgen, maar Depraetere laat Harelbeke zeker niet los.

Meer krantenkoppen in België

Dronken Australiër klampt zich 400 kilometer lang vast onder vrachtwagen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Dronken Australiër klampt zich 400 kilometer lang vast onder vrachtwagen

Om geld te besparen op een taxi en een gratis rit van 50 kilometer te versieren heeft een dronken Australiër er niet beter op gevonden dan zich stiekem vast te klampen aan het onderstel van een vrachtwagen. Wat hij echter niet wist, was dat de truck zonder geplande tussenstop onderweg was naar een andere deelstaat. Uiteindelijk hing de dronkaard zo’n

Lees meer »
Het spirituele kantje van Charlotte Adigéry en het quizdebuut van Petra De Sutter: dit was ‘De slimste mens’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Het spirituele kantje van Charlotte Adigéry en het quizdebuut van Petra De Sutter: dit was ‘De slimste mens’

Ze bezwoer tijdens de eerste aflevering van ‘De slimste mens ter wereld’ dat ze de show zou stelen, en Charlotte Adigéry hield woord. Maandagavond pakte de zangeres wederom uit met een opvallende outfit, ze vertelde eveneens over haar fascinatie voor het bovennatuurlijke. Verder ging Petra De Sutter gezwind met de overwinning aan de haal, en zorgden juryleden Philippe Geubels en

Lees meer »
Politici testen positief op PFAS: “Wij willen weten waarom”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Politici testen positief op PFAS: “Wij willen weten waarom”

Negen politici, onder wie twee West-Vlamingen, hebben hun bloed laten testen door de Bond Beter Leefmilieu (BBL). Het resultaat: allen hebben ze in meer of mindere mate giftige PFAS-stoffen in hun bloed. “Er is politieke actie nodig om het gebruik van PFAS aan banden te leggen”, stelt BBL.
The post Politici testen positief op PFAS: “Wij willen weten waarom” appeared

Lees meer »
Franse vader stapt politiekantoor binnen om te zeggen dat hij zijn drie dochters vermoord heeft: “Mogelijk toegeslagen tijdens hun slaap”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Franse vader stapt politiekantoor binnen om te zeggen dat hij zijn drie dochters vermoord heeft: “Mogelijk toegeslagen tijdens hun slaap”

Een Franse vader is gisteren het politiekantoor in Dieppe (Normandië) binnengestapt met de boodschap dat hij zijn drie dochters vermoord heeft. De lichamen van de slachtoffers (4, 10 en 11 jaar) werden nadien teruggevonden in zijn woning in Alfortville (Val-de-Marne). “Mogelijk sloeg hij toe terwijl ze aan het slapen waren”, stelde procureur Stéphane Hardouin tijdens een persconferentie.

Lees meer »
De Haan erft archief Leon Ide: “Dé architect van de Concessie”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De Haan erft archief Leon Ide: “Dé architect van de Concessie”

Een waardevolle collectie bouwplannen van architect Leon Ide verhuisde naar het gemeentehuis van De Haan: 44 jaar na zijn dood schonk z’n familie het archief van de man integraal aan de gemeente. De collectie bestrijkt zijn volledige loopbaan. “Ide was ontegensprekelijk dé architect die het sterkst zijn stempel heeft gedrukt op de villabouw van de Concessie”, zegt burgemeester Wilfried Vandaele.<br

Lees meer »