Krantenkoppen

Oekraïens leger claimt Russen 3 tot 8 kilometer te hebben teruggeduwd: grootste opmars in enkele maanden tijd

Het Oekraïense leger heeft de Russen naar eigen zeggen “drie tot acht kilometer” teruggeduwd op de oever van de rivier Dnjepr. Het gaat om de eerste schatting met cijfers over de vooruitgang van de troepen in de door de Russen bezette zone sinds het begin van het tegenoffensief.

Meer krantenkoppen in België

Verdachte opgepakt voor stalbrand in Bever
VRT NWS
VRT NWS

Verdachte opgepakt voor stalbrand in Bever

De politie heeft een man opgepakt die verdacht wordt van brandstichting in Bever. De man zou er een drietal weken geleden een brand hebben gesticht in een stal van een boerderij. Hij werd op 18 november opgepakt en blijft voorlopig aangehouden.

Lees meer »
Filipijnen wijzen op “zwerm” van 135 Chinese schepen rond rif
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Filipijnen wijzen op “zwerm” van 135 Chinese schepen rond rif

De Filipijnen hebben zondag melding gemaakt van een “zwerm” van meer dan 135 Chinese schepen rond een rif dat door Manilla wordt opgeëist. De situatie is “alarmerend”, klinkt het. De Chinese boten liggen volgens de kustwacht “verspreid” rond Whitsun Reef, dat de Filipijnen Julian Felipe Reef noemen, in de Zuid-Chinese Zee. Het rif ligt op ongeveer 320 kilometer ten westen

Lees meer »
Plannen voor heraanleg Steenstraat bij ‘zwart kruispunt’ doen gemoederen verhitten op gemeenteraad
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Plannen voor heraanleg Steenstraat bij ‘zwart kruispunt’ doen gemoederen verhitten op gemeenteraad

De plannen voor de heraanleg van de Steenstraat in Esen (Diksmuide) tussen de Roeselarestraat en de grens met Werken (Kortemark) waren op de gemeenteraad voer voor discussie. Zo is er onenigheid tussen de oppositie en meerderheid over de manier van aanpak.
The post Plannen voor heraanleg Steenstraat bij ‘zwart kruispunt’ doen gemoederen verhitten op gemeenteraad appeared first on KW.be.

Lees meer »
België opvallend kwetsbaar voor vergrijzingskost
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

België opvallend kwetsbaar voor vergrijzingskost

België is, meer dan de meeste andere geïndustrialiseerde landen, kwetsbaar voor de kosten die gepaard gaan met de vergrijzing. In een groep van achttien geïndustrialiseerde landen is enkel Italië nog kwetsbaarder voor die kost. Dat blijkt uit onderzoek dat de bank BNP Paribas Fortis uitvoerde, en dat aan bod kwam tijdens de macro-economische vooruitzichten voor 2024 die de bank voorstelde.

Lees meer »
‘Comme Chez Soi’ verloor Michelinsterren, maar nu is er opnieuw hoop: Laurence Wynants is ‘Gastvrouw van het Jaar’: “We kijken weer naar boven”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

‘Comme Chez Soi’ verloor Michelinsterren, maar nu is er opnieuw hoop: Laurence Wynants is ‘Gastvrouw van het Jaar’: “We kijken weer naar boven”

Eindelijk goed nieuws voor de familiedynastie achter het Brusselse ‘Comme Chez Soi’, dat de voorbije jaren de ene na de andere Michelinster moest prijsgeven. Laurence Wynants (52) – dochter van de legendarische Pierre en vrouw van huidig chef Lionel Rigolet (54) – werd door Gault&Millau bekroond tot ‘Gastvrouw van het jaar’. “Ze bleef sereen en waardig haar rol vervullen, terwijl

Lees meer »
Mag de gsm van tafel met kerst?
De Standaard
De Standaard

Mag de gsm van tafel met kerst?

Een etentje zonder smartphone, zou dat niet iets zijn? Een eindejaarsfeest zonder gsm’s op tafel? Zou u het kunnen? Of zijn we allemaal phubbers, mensen die er geen graten in zien om in gezelschap naar de telefoon te grijpen? Ik beken, ik doe het. Het is niet oké. Om verschillende redenen, zo blijkt.

Lees meer »
Voorleesdag strijkt neer in brandweerkazerne
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Voorleesdag strijkt neer in brandweerkazerne

De Voorleesweek in Vlaanderen en Brussel is een jaarlijks initiatief van de vzw Iedereen Leest en benadrukt het belang van lezen en voorlezen. Basisschool Gravenbos pakte echter uit met een speciale Voorleesdag. Op tal van bekende locaties werd een verhaal voorgedragen. De Oostmolen, de brandweerkazerne, buitenschoolse kinderopvang, tegelwinkel Boudolf, het dienstencentrum, het stadhuis, de muziekschool,
The post Voorleesdag strijkt neer

Lees meer »
Geen internet? Dan moeten operatoren u straks vergoeden: “Hoe langer de storing duurt, hoe sterker dat bedrag omhoog gaat”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Geen internet? Dan moeten operatoren u straks vergoeden: “Hoe langer de storing duurt, hoe sterker dat bedrag omhoog gaat”

Telecomoperatoren moeten u volgend jaar automatisch compenseren bij een langdurige onderbreking. Per dag dat u geen gebruik kan maken van internet of telefonie moet de aanbieder u een deel van het abonnementsgeld in mindering brengen. Vanaf wanneer heeft u recht op compensatie? Hoeveel moet de provider u dan minimaal? En wat als ik dat onvoldoende vind? Hieronder de nieuwe regeling

Lees meer »
Alle gezinsuitbreidingen, scheidingen en nieuwe liefdes op een rij: hoe gaat het met de ‘Blind getrouwd’-kandidaten uit alle acht seizoenen?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Alle gezinsuitbreidingen, scheidingen en nieuwe liefdes op een rij: hoe gaat het met de ‘Blind getrouwd’-kandidaten uit alle acht seizoenen?

‘Blind getrouwd’ gaat inmiddels al acht seizoenen mee, maar is het dé succesformule om de ware liefde te vinden? Ondertussen zijn er al 33 koppels de revue gepasseerd, maar wie is er tot vandaag de dag nog gehuwd? En hoe zit het met de deelnemers die besloten elks hun eigen weg te kiezen? Zo is een kandidate uiteindelijk gehuwd met

Lees meer »
Meteen HiB-label voor nieuwe zaak De Draperie in Poperinge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Meteen HiB-label voor nieuwe zaak De Draperie in Poperinge

In de Gasthuisstraat 12 in Poperinge, tegenover de Gasthuiskapel, openden Dries Dewulf (35) en Steffie Regheere (31) hun nieuwe zaak De Draperie. Men kan er terecht voor alle raamdecoratie in het algemeen: gordijnen, rolgordijnen, overgordijnen, Luxaflex en dergelijke meer, van het opmeten, plaatsen tot dienst na verkoop.
The post Meteen HiB-label voor nieuwe zaak De Draperie in Poperinge appeared first

Lees meer »