Krantenkoppen

Regula Ysewijn: ‘Zowel mijn ouders als het schoolsysteem hebben me in de kou laten staan’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

“11 mensen per week kregen HIV-diagnose in 2022”: aantal nieuwe gevallen in ons land is met 14% gestegen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“11 mensen per week kregen HIV-diagnose in 2022”: aantal nieuwe gevallen in ons land is met 14% gestegen

In 2022 kregen 597 mensen een HIV-diagnose in België, maakt Sciensano bekend. Dat is 14% meer dan in 2021. Maar het is wel opletten met conclusies trekken, omdat de jaarlijkse trends meer schommelen sinds de coronacrisis. Globaal gezien is er in het laatste decennium een dalende trend van nieuwe HIV-diagnoses in België. “Toch is, ondanks de vooruitgang van de voorbije

Lees meer »
Vandalen vernielen honderden boompjes in pas aangeplant bos in Sinaai, duizenden euro’s schade
VRT NWS
VRT NWS

Vandalen vernielen honderden boompjes in pas aangeplant bos in Sinaai, duizenden euro’s schade

Onbekenden hebben voor duizenden euro’s schade aangericht aan een pas aangeplant bosterrein in Sinaai, deelgemeente van Sint-Niklaas. De eigenaar van het bos, de vzw Durme, was nog volop bezig met de plantwerken, toen ze de schade dinsdag vaststelde. Ruim 500 boompjes zijn afgebroken of uit de grond getrokken. De vzw heeft een klacht ingediend, de politie is een onderzoek gestart.

Lees meer »
Wijkcomité De Koornbloem gaat in Torhout van start
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Wijkcomité De Koornbloem gaat in Torhout van start

Goed nieuws voor de Torhoutse wijk ’t Rozeveld. Enkele enthousiaste bewoners hebben een gloednieuw wijkcomité opgestart. Het heet De Koornbloem en het eerste initiatief wordt een gezellige kerstmarkt op zaterdag 16 december vanaf 17 uur. Het is de bedoeling om drie tot vier activiteiten per jaar te organiseren.
The post Wijkcomité De Koornbloem gaat in Torhout van start appeared first

Lees meer »
Geert Wilders kwam Vlaams Belang nog ondersteunen in 2018: “We mogen niet heel de wereld een Sint-Jansplein laten worden”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Geert Wilders kwam Vlaams Belang nog ondersteunen in 2018: “We mogen niet heel de wereld een Sint-Jansplein laten worden”

In 2018 had Gazet van Antwerpen een dubbelinterview met Antwerps Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter en zijn Nederlandse geestesgenoot Geert Wilders, die deze week de grote winnaar is geworden van de nationale verkiezingen in Nederland. Aanleiding was dat hij in Antwerpen de campagne van Vlaams Belang voor de lokale verkiezingen ging ondersteunen met een wandeling door de stad. Dat heeft hij

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Beelden tonen hoe vrijgelaten gijzelaars aankomen in Egypte – Netanyahu veroordeelt uitspraken van De Croo: “Steun aan terrorisme”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Beelden tonen hoe vrijgelaten gijzelaars aankomen in Egypte – Netanyahu veroordeelt uitspraken van De Croo: “Steun aan terrorisme”

In de Gazastrook is vrijdagochtend de afgesproken gevechtspauze ingegaan. Hamas heeft vanmiddag ook dertien Israëlische gijzelaars en ook nog eens tien Thaise gijzelaars en één Filipijnse vrijgelaten. Israël heeft in ruil vanavond 39 Palestijnse gevangenen vrijgelaten. Het gaat om de eerste vrijlatingen als onderdeel van de gevangenenruil tussen Hamas en Israël. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »
240.000 euro voor Sint-Michielscomplex
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

240.000 euro voor Sint-Michielscomplex

Op maandag 27 november wordt de gemeenteraad bijeengeroepen. Op de agenda staat onder andere de verkoop van het Sint-Michielscomplex in de Werf. Woonmaatschappeij Thuiswest – voorheen De Mandel – betaalt 240.000 euro en zal er 23 woongelegenheden creëren.
The post 240.000 euro voor Sint-Michielscomplex appeared first on KW.be.

Lees meer »
KIJK. Bewakingscamera filmt explosie op brug tussen Canada en VS: twee doden
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Bewakingscamera filmt explosie op brug tussen Canada en VS: twee doden

De Amerikaanse veiligheidsdienst FBI zegt een auto-explosie te onderzoeken op een brug tussen Canada en de Verenigde Staten bij Niagara Falls. Autoriteiten van de staat New York melden dat een situatie rond de Rainbow Bridge tussen de twee landen “nauw in de gaten wordt gehouden”. Woensdagavond stelden de autoriteiten dat er vooralsnog geen aanwijzingen dat het om een terreurdaad zou

Lees meer »
PORTRET. Goedgemutst, goedgebekt en hooggehakt: wordt Dilan Yeşilgöz-Zegerius (46) vandaag allereerste vrouwelijke premier van Nederland?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

PORTRET. Goedgemutst, goedgebekt en hooggehakt: wordt Dilan Yeşilgöz-Zegerius (46) vandaag allereerste vrouwelijke premier van Nederland?

Wint de liberale VVD vandaag de Nederlandse parlementsverkiezingen, dan verwelkomen onze noorderburen met huidig justitieminister Dilan Yeşilgöz-Zegerius (46) meteen hun eerste vrouwelijke minister-president ooit. Het orgelpunt van een politieke blitzcarrière: op haar zevende belandde ze als Turks-Koerdische per vluchtelingenbootje in Nederland en tien jaar geleden was ze nog ‘maar’ gemeenteraadslid in Amsterdam. Maak kennis met een ‘grote bek’ en controlefreak.

Lees meer »