Krantenkoppen

Rostune brengt ‘Tom, Dick & Harry’ op de planken in Sijsele: “Heel wat nieuwe gezichten”

Koninklijk Theater Rostune brengt, met première op vrijdag 24 november, zes voorstellingen van ‘Tom, Dick & Harry’ op de planken in de Cultuurfabriek. “Het is een pure, maar fijne komedie op een hoog tempo”, zegt ondervoorzitter van Rostune Guy Bonte.

Liefhebbers van het betere amateurtoneel in de regio kunnen sinds jaar en dag bij Koninklijk Theater Rostune terecht. En ook dit najaar brengen ze opnieuw een fijne komedie op de planken. Op vrijdag 24 november heeft in de Cultuurfabriek namelijk de première plaats van Tom, Dick & Harry; een stuk geschreven door de bekende Britse toneelschrijver Ray Cooney dat voor Rostune georganiseerd wordt door John Schouppe.

Vertrekpunt van het stuk is het koppel Tom en Linda, die een baby adopteren. Het wordt de gelukkigste dag van hun leven, althans, als Toms broers – Dick en Harry – niet besloten hadden hen te komen helpen. Het resultaat van hun hulp zijn twee illegale Kosovaarse immigranten, een versneden lijk en een lading gesmokkelde sigaretten.

Alsof de problemen nog niet groot genoeg blijken te zijn, worden de vluchtelingen ook nog gezocht door het hoofd van de Oost-Europese maffia. De broers willen alle twijfels over de slaagkansen van de adoptie doen verdwijnen en opereren enkel uit goede wil…

Instroom

“Tom, Dick & Harry is een pure, maar fijne komedie op een hoog tempo”, verduidelijkt Guy Bonte, ondervoorzitter en PR-verantwoordelijke van Rostune. “Het is regisseur John Schouppe, ook een grote naam in het amateurtheater, die het stuk bij ons aanbracht, samen met enkele andere stukken om uit te kiezen. Ook bijzonder leuk aan deze voorstelling is dat er mensen in meespelen die nog niet eerder of nog niet vaak bij ons op de planken stonden.”

“We hebben de voorbije maanden een instroom van nieuwe jonge mensen gezien; waaronder ook mijn eigen zoon Karel. Zij nemen enkele grote rollen op zich. Het is dan ook een goede zaak dat ze met een ervaren regisseur kunnen samenwerken. Die doorstroming van jongere mensen is natuurlijk erg belangrijk voor de toekomst van Rostune.” De cast bestaat uit Anaïs Haesebrouck, Dimitri Beausaert, Gorik Braert, Inge Taelman, Karel Bonte, Kelly Margodt, Lut Maes, Paul Saelens, Rita Turpeyn en Sabine Traen.

Meer info en tickets: www.theaterrostune.be

The post Rostune brengt ‘Tom, Dick & Harry’ op de planken in Sijsele: “Heel wat nieuwe gezichten” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Deze diva’s doen Adele verbleken: ontdek de eerste beelden van nieuwe talentenjacht ‘Starstruck’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Deze diva’s doen Adele verbleken: ontdek de eerste beelden van nieuwe talentenjacht ‘Starstruck’

n het gloednieuwe VTM-programma ‘Starstruck’ zeggen mensen met talent hun dagelijkse leven voor heel even vaarwel om te kunnen schitteren als een echt muziekicoon. Wie kan, net als Harry Styles, miljoenen harten sneller laten slaan? En wie zal, net als Lady Gaga, zich ontpoppen tot popprinses? Laura, Dominique en Manal denken alvast dat zij in zich hebben wat nodig is

Lees meer »
Nieuwe oproep voor Bellende Vlakken naar aanleiding van de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuwe oproep voor Bellende Vlakken naar aanleiding van de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking

Op zondag 3 december is het de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking. Naar aanleiding van deze dag, lanceert Stad Oostende een nieuwe oproep naar handelszaken en horeca om zich in te schrijven voor Bellende Vlakken. Dat is een project waarmee zaken hun zaak toegankelijker maken door drempels weg te werken. Ondertussen zet de Stad alle huidige ingeschreven zaken

Lees meer »
Ex-vrouw van seriedoder Michel Fourniret opnieuw voor assisen voor drie moorden: zal ze weer onverwachte onthullingen doen?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ex-vrouw van seriedoder Michel Fourniret opnieuw voor assisen voor drie moorden: zal ze weer onverwachte onthullingen doen?

Monique Olivier (75) – de ex-vrouw van de in 2021 overleden seriedoder Michel Fourniret (79) – staat vanaf vandaag voor assisen in het Franse departement Hauts-de-Seine, ten westen van Parijs. Ze wordt beschuldigd van medeplichtigheid aan het ontvoeren en doden van Estelle Mouzin in 2003, Joanna Parrish in 1990 en Marie-Angèle Domèce in 1988. Families van de slachtoffers hopen dat

Lees meer »
Influencer vindt froufrou iets te lang en zet er zelf de schaar in: “Noem één ding dat je beter niet doet voor je op date gaat”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Influencer vindt froufrou iets te lang en zet er zelf de schaar in: “Noem één ding dat je beter niet doet voor je op date gaat”

Jules Pepping maakte zich midden oktober klaar voor een eerste date, maar vond dat haar froufrou net iets te lang was toen ze in de spiegel keek. Hoewel sociale media vol staat met video’s die bewijzen dat zulke plannen wel eens fout kunnen lopen, besloot de Australische om de schaar in haar pony te zetten. “Noem één ding dat je

Lees meer »
Nog maar 4 spaarformules, een calculator om te vergelijken en makkelijker overstappen: dit moet u straks meer rente op uw spaarcenten opleveren
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nog maar 4 spaarformules, een calculator om te vergelijken en makkelijker overstappen: dit moet u straks meer rente op uw spaarcenten opleveren

De bank moet u voortaan wijzen op spaarrekeningen met een hoger rendement. Dat is de belangrijkste ingreep in een protocol met de sector dat vandaag is ondertekend. “De concurrentie moet meer spelen”, zegt staatssecretaris voor Consumentenzaken Alexia Bertrand. Dit is hoe de overheid de banken (zachtjes) wil dwingen om ons spaargeld weer wat meer te laten opbrengen.

Lees meer »