Krantenkoppen

Ruim 40 kilogram gevaarlijk vuurwerk gevonden in kamer van kind in Nederland

In Alphen aan den Rijn, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, heeft de politie in een kinderkamer waarin een zeer jong kind slaapt 44,2 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Dat meldt wijkagent Ronald Jonkman zondagochtend op X.

Meer krantenkoppen in België

Onze man in het spoor van De Croo in Israël: “Hamas zijn nazi’s die uitgeroeid moeten worden”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Onze man in het spoor van De Croo in Israël: “Hamas zijn nazi’s die uitgeroeid moeten worden”

“Hamas-leden zijn nazi’s, we moeten ze allemaal uitroeien.” Israëlisch premier Benjamin Netanyahu’s boodschap aan Alexander De Croo was fors. Maar de premier zelf haalde ook de woede van de Israëli’s op zijn hals met enkele uitspraken die volgens hen “steun verlenen aan terrorisme”. Onze zusterkrant ‘Het Nieuwsblad’ zat in het spoor van de premier.

Lees meer »
Deze ochtend problemen met treinen tussen Kortrijk en Antwerpen door vrieskou: “Treinbestuurder raakte zelf niet met de trein in het station”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Deze ochtend problemen met treinen tussen Kortrijk en Antwerpen door vrieskou: “Treinbestuurder raakte zelf niet met de trein in het station”

Donderdagochtend waren er wat problemen met de treinen tussen Kortrijk en Antwerpen door de vrieskou. “De treinbestuurder kwam zelf met de trein naar Kortrijk vanuit Antwerpen. De bovenleidingen wisten van de vrieskou, waardoor de trein niet kon doorrijden en moest terugkeren naar Antwerpen. De bestuurder kon onmogelijk op tijd in Kortrijk raken, waardoor wij helaas de trein moesten beperken”, zegt

Lees meer »
Lowie (31) opent pastabar King’s in Lendelede: “Liefde voor Italiaans eten”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Lowie (31) opent pastabar King’s in Lendelede: “Liefde voor Italiaans eten”

Lowie Scheldeman (31) opent op vrijdag 1 december pastabar King’s in de Stationsstraat 31 in Lendelede. Een verhaal van een jongen die na een zwaar ongeval in 2006 lange tijd moest revalideren, later nog een diploma sportmanagement haalde en ondertussen ook horeca-ervaring opdeed in het restaurant van zijn ouders. “En die horeca wordt nu mijn toekomst”, zegt hij.
The post

Lees meer »
Na de Pano-reportage: oppositie in Knokke-Heist vraagt extra onderzoek en samenkomst deontologische commissie
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Na de Pano-reportage: oppositie in Knokke-Heist vraagt extra onderzoek en samenkomst deontologische commissie

Daags na de Pano-reportage over omstreden vastgoedkwesties in Knokke-Heist, kwam de gemeenteraad samen. De oppositiefracties, met N-VA voorop, pleitten er voor extra onderzoek en het samen roepen van de deontologische commissie. Kersvers burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) stelt aan alle mogelijke onderzoeken te zullen meewerken. Philip Van Eeghem legde er de eed af als nieuwe schepen.
The post Na de Pano-reportage:

Lees meer »
Reconstructie moet klaarheid brengen in onderzoek naar moord op juf Annelies
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Reconstructie moet klaarheid brengen in onderzoek naar moord op juf Annelies

Het gerecht organiseert donderdag een reconstructie van de feiten die op 4 oktober het leven kostten aan de populaire schooljuf Annelies Verschaeve (42) uit Geluwe. Haar ex-partner Sebastien H. (37) moet er tonen wat zich die noodlottige dag precies heeft afgespeeld.
The post Reconstructie moet klaarheid brengen in onderzoek naar moord op juf Annelies appeared first on KW.be.

Lees meer »
Amper maand na geboorte dochtertje: relatiebreuk voor Neymar na gelekte berichten met OnlyFans-model
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Amper maand na geboorte dochtertje: relatiebreuk voor Neymar na gelekte berichten met OnlyFans-model

Opnieuw een relatiebreuk voor de Braziliaanse stervoetballer Neymar Jr (31). Zijn relatie met WAG Bruna Biancardi (29) – met wie hij vorige maand nog een dochter kreeg – is afgesprongen, amper enkele dagen nadat Neymar naaktfoto’s gevraagd zou hebben aan Aline Farias, een OnlyFans-model. Zij lekte eerder deze week privéberichten op ‘X’, die verzonden zouden zijn door de Braziliaan.

Lees meer »
STANDPUNT. De cadans tegen de opwarming
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

STANDPUNT. De cadans tegen de opwarming

Het hof van beroep legt België, Vlaanderen en Brussel een strengere norm op voor CO2-uitstoot dan Europa. De politiek gaat dus, als ze de rechter volgt, harder moeten ingrijpen voor het klimaat dan tot nu het geval was. Dat roept drie vragen op: is deze uitspraak een politieke uitspraak, zoals de N-VA aanvoert? Met andere woorden, treedt de rechtbank hier

Lees meer »
Op bezoek bij Rudy Pevenage in Middelkerke:“Blij dat Jan Ullrich eindelijk zijn verhaal vertelt”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Op bezoek bij Rudy Pevenage in Middelkerke:“Blij dat Jan Ullrich eindelijk zijn verhaal vertelt”

Dinsdag verscheen op het Duitse Amazon Prime ‘Der Jan’, de nieuwe documentaire over het leven van ex-wielrenner en voormalig Tour-winnaar Jan Ullrich. Ook Rudy Pevenage (69), al sinds 1996 de vertrouwenspersoon van Ullrich en sinds een tweetal jaar inwoner van Middelkerke, komt in de docu aan bod. Wij gingen hem daarom een bezoekje brengen.
The post Op bezoek bij Rudy

Lees meer »
Hoge vlammen door affakkelen bij BASF in Antwerpse haven
VRT NWS
VRT NWS

Hoge vlammen door affakkelen bij BASF in Antwerpse haven

In de Antwerpse haven wordt er bij chemisch bedrijf BASF gefakkeld door een technische storing. Daarbij worden gassen verbrand via een fakkel. Wie hoge vlammen ziet boven de haven hoeft zich geen zorgen te maken. Er is geen gevaar voor de omgeving. Er kan wel licht- en geluidshinder optreden.

Lees meer »