Krantenkoppen

Russische moordenaars die geronseld werden voor oorlog komen nu als vrije mannen naar huis, en dat valt slecht

De presidentiële gratie voor een jongeman die zijn ex-vriendin martelde en vermoordde lokt verbijstering uit in Rusland. Dat gevangenen werden geronseld om zes maanden te vechten in Oekraïne was bekend. Maar nu komen die criminelen en moordenaars als vrije mannen naar huis.

Meer krantenkoppen in België

Sushirestaurant Wu-Shi opvallende nieuwkomer in Gault&Millau-gids: “Dit komt als een absolute verrassing”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Sushirestaurant Wu-Shi opvallende nieuwkomer in Gault&Millau-gids: “Dit komt als een absolute verrassing”

Met een flinke 12 op 20 heeft sushirestaurant Wu-Shi uit Bredene een opgemerkte entree gemaakt in de nieuwe Gault&Millau-gids. Frank Wu en vriendin Lynn Bedert zijn begrijpelijk in de wolken met de erkenning. “We streven naar originaliteit en kwaliteit maar voorop blijft toch de toegankelijkheid van ons restaurant staan”, geeft Frank aan.
The post Sushirestaurant Wu-Shi opvallende nieuwkomer in Gault&Millau-gids:

Lees meer »
Veurnse culinaire hotspot Noek is nieuw in Gault&Millau
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Veurnse culinaire hotspot Noek is nieuw in Gault&Millau

Er is een nieuwe Veurnse culinaire hotspot toegevoegd in de Gault&Millau-gids. Simon en Norah van Noek zijn nog maar open sinds februari en prijken nu met 12 op 20 in de bekende culinaire gids.
The post Veurnse culinaire hotspot Noek is nieuw in Gault&Millau appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beurzen starten december met verlies

07:00 Na de zeer sterke novembermaand zetten de Aziatische beurzen een stapje terug. Beleggers kijken uit naar cijfers over de industriële activiteit in de eurozone en naar een toespraak van Fed-voorzitter …

Lees meer »
Rope skipping club brengt ‘Jumpfun, de musical’
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Rope skipping club brengt ‘Jumpfun, de musical’

Jumpfun, de Roeselaarse rope skipping club, staat letterlijk te springen om op zondag 3 december de musical te brengen in De Ark. De 95 jongeren krijgen de steun van wereldkampioen en Roeselarenaar Jelle Van Heesbeke.
The post Rope skipping club brengt ‘Jumpfun, de musical’ appeared first on KW.be.

Lees meer »
KMI waarschuwt voor gladde wegen op maandagochtend in West-Vlaanderen en aan Franse grens
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

KMI waarschuwt voor gladde wegen op maandagochtend in West-Vlaanderen en aan Franse grens

Het KMI waarschuwt voor gladde wegen. Zondagavond trekt een sneeuwzone verder over ons land in de richting van Nederland en Duitsland. Plaatselijk is daarbij ijzel mogelijk, klinkt in een nieuwe waarschuwing waarbij code geel geldt voor heel het land, behalve voor de provincies Namen en Luxemburg.
The post KMI waarschuwt voor gladde wegen op maandagochtend in West-Vlaanderen en aan Franse

Lees meer »
Zowat 200 goed verlichte fietsers beloond met gadgets op eerste Fluodag in Tielt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Zowat 200 goed verlichte fietsers beloond met gadgets op eerste Fluodag in Tielt

De Tieltse Fluodag was een succes. Leerkracht Dries De Baerdemaker van het SJI en de leerlingen van 6 Verzorging deelden vrijdagochtend in de Conventieweg hun volledige voorraad van 200 gadgets uit aan alle goed verlichte fietsers. Al schreef de politie ook enkele boetes uit.
The post Zowat 200 goed verlichte fietsers beloond met gadgets op eerste Fluodag in Tielt appeared

Lees meer »
Jean-Francois Lecompte bijzonder kritisch over lokale politiek: “Het draait vierkant in Menen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jean-Francois Lecompte bijzonder kritisch over lokale politiek: “Het draait vierkant in Menen”

Op amper een jaar van de gemeenteraadsverkiezingen begint het politieke landschap zich te vormen. Ook in Menen worden de degens geslepen voor wat ongetwijfeld een spannende strijd zal worden. Opmerkelijke nieuwkomer dit jaar: Stadslijst 2024. De nieuwe partij wil komaf maken met de politieke soep die de Menenaar geserveerd kreeg. “Veel te veel mensen zijn ontgoocheld”, klinkt het bij oprichter

Lees meer »
Meer dan 20.000 mensen nemen deel aan klimaatmars in Brussel, gebouw Europese Commissie beklad met rode verf: “We zetten ons allemaal in voor een beter klimaatbeleid”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Meer dan 20.000 mensen nemen deel aan klimaatmars in Brussel, gebouw Europese Commissie beklad met rode verf: “We zetten ons allemaal in voor een beter klimaatbeleid”

Aan het Brusselse Noordstation vond zondagmiddag de Klimaatmars plaats, waarbij zo’n duizenden deelnemers in de straten van Brussel samenkwamen om actie te eisen tegen de klimaatverandering. De mars gebeurde naar aanleiding van de VN-klimaattop COP28 in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. “De klimaatcrisis is enorm dringend. Daarom is een coherente aanpak nodig”, klinkt het bij Zanna Vanrenterghem, vicevoorzitter van

Lees meer »
Red Flames spelen gelijk tegen Schotland, zege tegen Nederland én puntenverlies Engeland nodig voor groepswinst
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Red Flames spelen gelijk tegen Schotland, zege tegen Nederland én puntenverlies Engeland nodig voor groepswinst

De Red Flames blijven ongeslagen aan Den Dreef. De Belgische voetbalvrouwen speelden gelijk tegen Schotland en blijven in de running voor groepswinst in de Nations League. Daarvoor moeten ze vooral Engeland danken. De Engelse vrouwen haalden een 0-2 achterstand op tegen Nederland en wonnen zelfs met 3-2. Eén goal te veel, want de Flames kunnen enkel nog groepswinnaar worden als

Lees meer »
Europese WHO-baas op klimaattop: “Gezamenlijke klimaatactie is onze enige hoop om te overleven”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Europese WHO-baas op klimaattop: “Gezamenlijke klimaatactie is onze enige hoop om te overleven”

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zegt dat “de klimaatcrisis een gezondheidscrisis is”. In Europa is het aantal hittegolven, overstromingen, droogtes en natuurbranden ernstig toegenomen. Vorig jaar vielen er zelfs 62.000 doden door hittegolven in 35 landen in de regio. Gezamenlijke klimaatactie is dringend nodig, heeft de Belg Hans Kluge, hoofd van WHO Europa, gezegd in een speech op de klimaattop COP28 in

Lees meer »
Verraste Plasterk officieel aangesteld als nieuwe verkenner: “Verzoek van Wilders had ik helemaal niet zien aankomen”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Verraste Plasterk officieel aangesteld als nieuwe verkenner: “Verzoek van Wilders had ik helemaal niet zien aankomen”

De Nederlandse PvdA’er Ronald Plasterk weet ook niet precies waarom PVV-leider Geert Wilders hem gevraagd heeft als verkenner op te treden. “Ik had het helemaal niet zien aankomen”, zei hij dinsdag, tijdens zijn eerste persconferentie in zijn nieuwe rol. Wilders liet hem wel weten het “een interessante gedachte” te vinden als Plasterk het zou gaan doen, en dat hij niet

Lees meer »