Krantenkoppen

Russische moordenaars die geronseld werden voor oorlog komen nu als vrije mannen naar huis, en dat valt slecht

De presidentiële gratie voor een jongeman die zijn ex-vriendin martelde en vermoordde lokt verbijstering uit in Rusland. Dat gevangenen werden geronseld om zes maanden te vechten in Oekraïne was bekend. Maar nu komen die criminelen en moordenaars als vrije mannen naar huis.

Meer krantenkoppen in België

Vader en dochter vochten samen tegen kanker, maar Karel (59) verloor de strijd: “We organiseren geen verjaardagsfeest, wel een begrafenis”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vader en dochter vochten samen tegen kanker, maar Karel (59) verloor de strijd: “We organiseren geen verjaardagsfeest, wel een begrafenis”

Karel Lefevere (59) en zijn dochter Ine (35) streden samen tegen kanker. Bij hem werd longkanker vastgesteld, zij kreeg borstkanker. Wekenlang lagen ze naast elkaar in de zetel. Ze spraken over chemosessies, het leven en de dood. Ine lijkt haar gevecht nu te gaan winnen. Maar Karel verloor het zijne donderdagavond. “Ik zweef momenteel tussen opluchting, verdriet en angst.”

Lees meer »
Is dit echt een andere Geert Wilders?
De Standaard
De Standaard

Is dit echt een andere Geert Wilders?

De campagne van Geert Wilders begon al op de dag dat premier Mark Rutte zijn vertrek van het politieke toneel aankondigde. Zelden maakte hij het voor zijn politieke collega’s op rechts zo moeilijk om hem aan de kant te schuiven.

Lees meer »
Stoppen met alcohol heeft blijvende impact op Evi Hanssen: “Na wijntje werd ik vaak ‘s nachts wakker met paniekaanval”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Stoppen met alcohol heeft blijvende impact op Evi Hanssen: “Na wijntje werd ik vaak ‘s nachts wakker met paniekaanval”

Evi Hanssen (45) noemde zichzelf een sociaal aanvaardbare drinker. Tot ze de (tap)kraan dichtdraaide en besefte dat de impact van haar alcoholgebruik immens was. Hoe haar leven er beter op is geworden, vertelt ze met veel humor in haar voorstelling ‘Sinds ik niet meer drink’ en nu ook in ‘Dag Allemaal’, waar ze maar liefst tien impactvolle veranderingen in haar

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Tijdelijk staakt-het-vuren van start: “Duizenden Palestijnen proberen terug te keren naar noorden van Gazastrook”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Tijdelijk staakt-het-vuren van start: “Duizenden Palestijnen proberen terug te keren naar noorden van Gazastrook”

Nu de gevechtspauze ingegaan is, keren duizenden ontheemde Palestijnen terug naar het noorden van de Gazastrook. Dat melden ooggetuigen. Het Israëlisch leger waarschuwde eerder dat de oorlog nog niet voorbij is: de noordelijke regio blijft een “gevaarlijke oorlogszone”, klinkt het. De eerste Israëlische gijzelaars zouden rond 16 uur lokale tijd (15 uur in België) vrijgelaten worden. Na het bestand zal

Lees meer »
Project ‘Joepie! Vakantie!’ van Karibu vzw is een succes: “Meebouwen aan solidaire gemeente”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Project ‘Joepie! Vakantie!’ van Karibu vzw is een succes: “Meebouwen aan solidaire gemeente”

Jaarlijks reflecteert de stuurgroep van Karibu over wat de meest prangende noden zijn voor mensen op de vlucht in Anzegem. De scholen zijn bezorgd dat de kinderen niet genoeg Nederlands oefenen tijdens de lange zomervakantie. Het project ‘Joepie! Vakantie!’ blijkt een schot in de roos.
The post Project ‘Joepie! Vakantie!’ van Karibu vzw is een succes: “Meebouwen aan solidaire gemeente”

Lees meer »
Britney Spears ongerust over uitspraken van zus Jamie Lynn: “enorm kreng”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Britney Spears ongerust over uitspraken van zus Jamie Lynn: “enorm kreng”

Hoewel de onthullingen in de recente memoires van de Amerikaanse zangeres Britney Spears (41) de tongen los maken, is Spears vooral ongerust over de uitspattingen van haar jongere zusje Jamie Lynn (32). Zij staat momenteel in de spotlights met haar deelname aan de Britse realityreeks ‘I’m a celebrity…get me out of here!’ en zou daar geen blad voor de mond

Lees meer »
Voorlopig geen uitbreiding voor kinderdagverblijven Mowgli en Bagheera
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Voorlopig geen uitbreiding voor kinderdagverblijven Mowgli en Bagheera

Na een zorginspectie in september bleek dat kinderdagverblijven Mowgli en Bagheera op een aantal punten tekortschoten. Het Vlaams Agentschap Opgroeien start een handhavingstraject op. De kinderdagverblijven blijven open, maar kunnen voorlopig niet uitbreiden.
The post Voorlopig geen uitbreiding voor kinderdagverblijven Mowgli en Bagheera appeared first on KW.be.

Lees meer »