Krantenkoppen

Russische moordenaars die geronseld werden voor oorlog komen nu als vrije mannen naar huis, met alle gevolgen van dien

De presidentiële gratie voor een jongeman die zijn ex-vriendin martelde en vermoordde, lokt verbijstering uit in Rusland. Dat gevangenen werden geronseld om zes maanden te vechten in Oekraïne was bekend. Maar nu komen die criminelen en moordenaars als vrije mannen naar huis.

Meer krantenkoppen in België

Dode en gewonde bij mesaanval op toeristen in Parijs: dader was eerder al veroordeeld voor terreurplannen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Dode en gewonde bij mesaanval op toeristen in Parijs: dader was eerder al veroordeeld voor terreurplannen

Bij een mesaanval in het vijftiende arrondissement van Parijs, nabij de Eiffeltoren, zijn zaterdagavond een dode en een gewonde gevallen. De aanvaller werd opgepakt. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin op X. Een politiebron meldt aan het Franse persbureau AFP dat die persoon “Allah akbar” geroepen zou hebben, en dat hij bekend stond voor psychiatrische problemen.

Lees meer »
Okra huldigt kaartkampioenen Bernard Vanhoutte en Martine Benoit
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Okra huldigt kaartkampioenen Bernard Vanhoutte en Martine Benoit

Na 11 speeldagen zit het seizoen 2023 voor de 44 kaarters van Okra erop. Tijd om de kampioenen te huldigen tijdens een gezellige namiddag. Op de foto herkennen we vooraan v.l.n.r.: Bernard Vanhoutte die met 22 punten de kampioenstitel 2023 op zijn naam mag schrijven. Hij wordt geflankeerd door Martine Benoit die met 19 punten
The post Okra huldigt kaartkampioenen

Lees meer »
De Verhulstjes pakken uit met eerste kerstsingle: “Het was een idee van Ellen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

De Verhulstjes pakken uit met eerste kerstsingle: “Het was een idee van Ellen”

De Verhulstjes zijn vastberaden om er een feestelijke kerst van te maken. Voor het eerst komt Vlaanderens meest amusante familie met een eigen kerstsingle. Met ‘Wil jij mijn kerstcadeautje zijn?’ hopen ze jong en oud in de feeststemming te brengen. In een interview bij Qmusic vertellen Gert Verhulst, zijn partner Ellen en zijn kinderen Viktor en Marie over het nummer.

Lees meer »
Zestien West-Vlaamse verenigingen voortaan koninklijk
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Zestien West-Vlaamse verenigingen voortaan koninklijk

Woensdagavond overhandigde provinciegouverneur Carl Decaluwé in zijn ambtswoning op de Burg in Brugge ereplaketten aan zestien West-Vlaamse verenigingen die in 2023 de titel ‘Koninklijke Maatschappij’ toegekend kregen. Elke vereniging die minstens vijftig jaar bestaat kan daarvoor een aanvraag indienen bij het Koninklijk Paleis.
The post Zestien West-Vlaamse verenigingen voortaan koninklijk appeared first on KW.be.

Lees meer »
België opvallend kwetsbaar voor vergrijzingskost
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

België opvallend kwetsbaar voor vergrijzingskost

België is, meer dan de meeste andere geïndustrialiseerde landen, kwetsbaar voor de kosten die gepaard gaan met de vergrijzing. In een groep van achttien geïndustrialiseerde landen is enkel Italië nog kwetsbaarder voor die kost. Dat blijkt uit onderzoek dat de bank BNP Paribas Fortis uitvoerde, en dat aan bod kwam tijdens de macro-economische vooruitzichten voor 2024 die de bank voorstelde.

Lees meer »
Van ‘grasdiamanten’ van tot oude zitjes: verkoop van opvallende memorabilia levert Barcelona al ruim miljoen op
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Van ‘grasdiamanten’ van tot oude zitjes: verkoop van opvallende memorabilia levert Barcelona al ruim miljoen op

FC Barcelona kan door verbouwingswerken tot eind volgend jaar niet in het Spotify Camp Nou-stadion spelen. Maar dat betekent niet dat de Catalanen geen munt kunnen slaan uit hun mythische tempel. Barça heeft namelijk een heleboel memorabilia uit het oude stadion op de markt gebracht en het concept slaat ook aan. De Catalanen verdiende er al ruim een miljoen aan.

Lees meer »
TSC Proven naar Ploegsteert: “Belangrijk voor eindronde”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

TSC Proven naar Ploegsteert: “Belangrijk voor eindronde”

Na de 2-3-overwinning tegen GS Voormezele staat TSC Proven voor een nieuwe verplaatsing. Zondag mag het naar Henegouwen waar het US Ploegsteert in de ogen kijkt. Doelman Maxim Senesael beseft dat het een belangrijke match is voor de eindrondetickets.
The post TSC Proven naar Ploegsteert: “Belangrijk voor eindronde” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Geschatte opbrengst? 100 miljoen euro. Toch aarzelt regering met digitaks
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Geschatte opbrengst? 100 miljoen euro. Toch aarzelt regering met digitaks

De digitaks, die grote techbedrijven vanaf 2023 in ons land moesten betalen, komt er vooralsnog niet. “We wachten op een internationaal akkoord hierover”, aldus financiënminister Vincent Van Peteghem (CD&V). Experts reageren teleurgesteld: “Gelet op onze huidige budgettaire krapte is het haast schuldig verzuim deze maatregel – die andere Europese landen al wél namen – niet nu al in te voeren.”

Lees meer »