Krantenkoppen

Samenwerking met wzc Sint-Godelieve stopgezet, maaltijden De Zonnewijzer krijgen Oostends sausje

Stad Gistel doet voor de bereiding van maaltijden geserveerd in lokaal dienstencentrum De Zonnewijzer voortaan een beroep op de buren van Oostende. De keuken van het Sociaal Huis schudt voortaan lekkere bordjes uit de koksmuts.

In lokaal dienstencentrum De Zonnewijzer in de Bruidstraat is het mogelijk om tussen 11.30 en 12.15 uur voor een speciaal tarief een middagmaal te nuttigen. Elke dag gaat het om gemiddeld veertig eters die, afhankelijk van hun situatie, tussen de 5,5 en 9 euro betalen voor een maaltijd – soep, hoofdschotel en dessert.

Jarenlang deed het Sociaal Huis voor de bereiding van die maaltijden een beroep op de buren van woonzorgcentrum Sint-Godelieve. Recent stapten ze daar over op een zogenaamde ‘koude lijn’: maaltijden worden enkele dagen op voorhand geproduceerd en weer geregenereerd tegen het moment dat ze geserveerd moeten worden. Het Sociaal Huis besloot hier niet in mee te stappen om praktische redenen. “Mensen moesten namelijk al tien dagen op voorhand beslissen of ze al dan niet zouden komen eten. Dat werd lauw onthaald bij zij die in De Zonnewijzer komen eten. Daarop besloten we de samenwerking te beëindigen”, legt bevoegd schepen Michel Vincke (Vooruit) uit.

“Een marktbevraging bracht ons vervolgens bij de centrale keuken van het Sociaal Huis Oostende. Die staat daar ook in voor de maaltijden in het personeelsrestaurant en de verschillende ontmoetingscentra. De gerechten worden tot in Gistel gebracht.”

Heel gelukkig

“We mochten nu al verschillende keren proeven van hun keuken en het moet gezegd worden: we zijn zeer gelukkig over de samenwerking”, zegt Michel Vincke. “De gebruikers van ons buurtrestaurant kunnen nu tot één dag op voorhand vóór 11.30 uur wijzigingen doorgeven. De maaltijden kunnen ook afgehaald worden en thuis koel bewaard worden.” Het stadsbestuur houdt zich eraan om woonzorgcentrum Sint-Godelieve te bedanken voor de voorbije samenwerking.

The post Samenwerking met wzc Sint-Godelieve stopgezet, maaltijden De Zonnewijzer krijgen Oostends sausje is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vrouw (20) die kind (3) betastte in Waasland Shopping weigert te praten: “Zoiets heb ik als advocaat nog nooit gezien”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Vrouw (20) die kind (3) betastte in Waasland Shopping weigert te praten: “Zoiets heb ik als advocaat nog nooit gezien”

De vrouw die maandag in Waasland Shopping een 3-jarig kind aanrandde, blijft aangehouden. Dat heeft de Dendermondse raadkamer vrijdag beslist. “Mijn cliënte betwist de feiten niet, maar reageert apathisch. Dit heb ik nog nooit gezien in mijn carrière”, zegt haar advocaat Ann Van de Steen. “Er werd dan ook een gerechtspsychiater aangesteld.”

Lees meer »
Openda is de gevaarlijkste man bij winnend RB Leipzig en scoort alweer
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Openda is de gevaarlijkste man bij winnend RB Leipzig en scoort alweer

Vier dagen na z’n tweeklapper op het veld van Manchester City kreeg Loïs Openda tegen Bundesliga-laagvlieger Heidenheim een nieuwe kans om z’n doelpuntentotaal op te krikken. De kansen creëerde hij wel, maar uiteindelijk had hij toch een strafschop nodig om ook deze wedstrijd te scoren. En toch was Openda alweer de gevaarlijkste man bij Die Roten Bullen.

Lees meer »
Jean Elleboudt, nazaat van Zeewacht-stichter en bestuurder drukkerij, overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jean Elleboudt, nazaat van Zeewacht-stichter en bestuurder drukkerij, overleden

In De Haan overleed op dinsdag 28 november Jean Elleboudt, de laatste nazaat van De Zeewacht-stichter Alphonse Elleboudt die nog zelf aan de krant meewerkte. Jean Elleboudt was meester-drukker en bestuurder van de Unitas-drukkerij. Hij werd 92 jaar.
The post Jean Elleboudt, nazaat van Zeewacht-stichter en bestuurder drukkerij, overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »
Schoenenwinkels mogen niet zomaar Birkenstock verkopen: “We gaven precies een presentatie in een Louis Vuitton-kantoor”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Schoenenwinkels mogen niet zomaar Birkenstock verkopen: “We gaven precies een presentatie in een Louis Vuitton-kantoor”

Alsof ze een examen moeten afleggen, ondanks 40 jaar geleden al geslaagd. Zo voelt het voor heel wat Belgische schoenenwinkels nu ze plots geen Birkenstocks meer mogen verkopen. Wie het merk nog wil aanbieden, moet zijn imago verdedigen bij het hoofdkantoor in Amsterdam. Maar hoe ervaren Belgische schoenenwinkels die wending? “Dit is broodroof”, zegt Olivier Schatteman van Sandra in Knokke.

Lees meer »
Geslaagd eerste grootouderfeest bij Pinokio
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Geslaagd eerste grootouderfeest bij Pinokio

Naar aanleiding van zijn 35ste verjaardag heeft kinderdagverblijf Pinokio in Meulebeke vorige week woensdag voor het eerst een grootouderfeest georganiseerd.
The post Geslaagd eerste grootouderfeest bij Pinokio appeared first on KW.be.

Lees meer »
Kortrijks Symfonisch Orkest viert 95 jaar met jubileumconcert in Sint-Maartenskerk op 2 december
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Kortrijks Symfonisch Orkest viert 95 jaar met jubileumconcert in Sint-Maartenskerk op 2 december

Het Kortrijks Symfonisch Orkest, een orkest voor geschoolde, niet-professionele muzikanten, bestaat 95 jaar. Dat wordt gevierd met een spetterend jubileumconcert ‘KSO 95’ op zaterdag 2 december om 20 uur in de Sint-Maartenskerk in Kortrijk.
The post Kortrijks Symfonisch Orkest viert 95 jaar met jubileumconcert in Sint-Maartenskerk op 2 december appeared first on KW.be.

Lees meer »
Oppositie vraagt bijeenkomst deontologische commissie in Knokke-Heist na Pano-reportage
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Oppositie vraagt bijeenkomst deontologische commissie in Knokke-Heist na Pano-reportage

De oppositiepartij #voorKH wil dat de deontologische commissie van Knokke-Heist zo snel mogelijk bijeen komt. Die vraag komt er donderdag naar aanleiding van de Pano-reportage van woensdagavond op VRT1. Ook minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) vroeg al om extra onderzoek.
The post Oppositie vraagt bijeenkomst deontologische commissie in Knokke-Heist na Pano-reportage appeared first on KW.be.

Lees meer »
IN BEELD – ‘Vlaanderen Muziekland Winter’ neemt drie december-afleveringen op in Antwerpen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

IN BEELD – ‘Vlaanderen Muziekland Winter’ neemt drie december-afleveringen op in Antwerpen

Ook voor wie de winterse kou te uitdagend zou zijn, is er goed nieuws. ‘Vlaanderen Muziekland Winter’ zal opnieuw te volgen zijn op Pickx+. Zelfs drie keer feest, want aan de Stadsschouwburg in Antwerpen werden er maar liefst drie afleveringen opgenomen, met heel wat bekende nationale en internationale artiesten.
The post IN BEELD – ‘Vlaanderen Muziekland Winter’ neemt drie december-afleveringen

Lees meer »