Krantenkoppen

Snelheidsduivel haalt 108 km/uur in zone 50 op weg naar rally in Kortrijk

Tijdens de rally van Kortrijk werden zowel op zaterdag 18 als zondag 19 november snelheids- en andere verkeerscontroles gehouden in de omgeving van het parcours en op de invalswegen naar het stadscentrum. Daarvoor werden de fietsbrigade, de verkeersmotards, politieteams per combi én de hondengeleiders ingezet.

Er werd onder andere geflist in de Moeskroensesteenweg in Aalbeke, de Weggevoerdenlaan, Doorniksesteenweg, Marksesteenweg en Magdalenastraat in Kortrijk en op de Pottelberg in Marke en Kortrijk

Meer dan 700 bestuurders rijden te snel

Over het ganse weekend werden in totaal 8.518 bestuurders gecontroleerd, 736 daarvan reden te snel, wat overeenkomt met 8,6%.

“De aangekondigde snelheidscontroles door organisatie en politie, samen met de sterke aanwezigheid van stewards en politiemensen hebben zeker hun effect gehad. De veiligheid van zowel toeschouwers, piloten, medewerkers als gewone weggebruikers was primordiaal. Er was wel een absolute uitschieter op zondag in de Doorniksesteenweg. Daar reed een bestuurder maar liefst 108 km/u waar maximum 50 km/u mag gereden worden”, klinkt het bij de politie.

Bijna 100 auto’s getakeld

Op zaterdagmorgen moesten 96 voertuigen getakeld worden zodat de servicezone vrij was voor de rallyteams. Een groot deel van de takelingen gebeurde in de straten rond de rechtbank van Kortrijk, die bij de vorige edities niet tot de servicezone behoorden

Exact 14 foutparkeerders werden geverbaliseerd omdat ze op het voetpad, fietspad of mindervalidenplaats geparkeerd stonden en 9 bestuurders werden geverbaliseerd omdat ze een straat inreden waar de doorgang voor alle verkeer verboden was.

Twee lichtgewonden

Verder droeg één bestuurder zijn gordel niet. Op het parcours waren enkel kleine ongevallen met vooral materiële schade aan de rallywagens. Daarbij werden 2 inzittenden licht gewond, zij werden ter plaatse verzorgd en moesten niet naar het ziekenhuis.

“De hulpdiensten en organisatie waren heel tevreden over de goede samenwerking en over het verloop van de ordedienst rond de rally, die vlot en zonder grote incidenten is verlopen”, besluit de politiewoordvoerder.

The post Snelheidsduivel haalt 108 km/uur in zone 50 op weg naar rally in Kortrijk is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vrouw (20) die kind (3) betastte in Waasland Shopping weigert te praten: “Heel apathisch, zoiets heb ik in mijn carrière als advocaat nog nooit gezien”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Vrouw (20) die kind (3) betastte in Waasland Shopping weigert te praten: “Heel apathisch, zoiets heb ik in mijn carrière als advocaat nog nooit gezien”

De vrouw die maandag in Waasland Shopping een 3-jarig kind aanrandde, blijft aangehouden. Dat heeft de Dendermondse raadkamer vrijdag beslist. “Mijn cliënte betwist de feiten niet, maar reageert apathisch. Dit heb ik nog nooit gezien in mijn carrière”, zegt haar advocaat Ann Van de Steen. “Er werd dan ook een gerechtspsychiater aangesteld.”

Lees meer »
Trump krijgt toch weer spreekverbod in civiele fraudezaak
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Trump krijgt toch weer spreekverbod in civiele fraudezaak

Een rechter in New York heeft Donald Trump in zijn civiele fraudezaak opnieuw een spreekverbod opgelegd. De oud-president en zijn advocaten mogen zich daardoor niet meer in het openbaar uitlaten over medewerkers van de rechtbank. Trump is al vaker met rechters gebotst over zijn uitlatingen, die hij vooral verspreidt via sociale media.

Lees meer »
Is het klimaatarrest een kantelpunt of een schijnoverwinning?
De Standaard
De Standaard

Is het klimaatarrest een kantelpunt of een schijnoverwinning?

Het Brusselse hof van beroep verplicht de Belgische overheden om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 te verminderen met 55 procent. Juridisch en symbolisch is het ontegensprekelijk een belangrijke rechterlijke uitspraak, maar kan ze de strijd tegen de klimaatverandering ook echt beïnvloeden?

Lees meer »
IN BEELD. Etna spuwt opnieuw lava
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

IN BEELD. Etna spuwt opnieuw lava

De Etna spuwt opnieuw lava. Dat meldt het Italiaanse Instituut voor Geofysica en Vulkanologie (INGV) in Catania. Lava van de grootste actieve vulkaan in Europa verlichtte de nachtelijke hemel boven het oosten van Sicilië op vrijdagavond.

Lees meer »
Sterke toename in aantal klachten over uitvallende omvormers bij zonnepanelen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Sterke toename in aantal klachten over uitvallende omvormers bij zonnepanelen

Netbeheerder Fluvius heeft dit jaar al 4.878 klachten ontvangen over uitvallende zonnepanelen. Dat zijn er nu al 1.887 of 63 procent meer dan in heel vorig jaar. Vooral de piek in juni 2023 valt op. Die maand ontving Fluvius maar liefst 1.470 klachten, ongeveer vier keer meer dan in juni 2022. Dat blijkt uit cijfers die cd&v-fractieleider Peter Van Rompuy heeft opgevraagd.

Lees meer »
Wie heeft Belaid Absa (72) uit Meulebeke gezien?
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Wie heeft Belaid Absa (72) uit Meulebeke gezien?

Op vrijdag 1 december om middernacht verliet de 72-jarige Belaid Absa zijn woning in Oude Tieltstraat in Meulebeke en begaf zich naar een nachtwinkel in Kortrijk. Hij raakte de weg kwijt en had omstreeks 4 uur, nadat hij tankte in Herzele, een laatste contact met zijn familie. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
The post Wie heeft Belaid Absa (72)

Lees meer »
Verkenner Plasterk heeft meer tijd nodig
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Verkenner Plasterk heeft meer tijd nodig

Ronald Plasterk heeft meer tijd nodig voor de verkenning naar een nieuwe regeringscoalitie in Nederland. Dat heeft hij in een brief aan voorzitter Vera Bergkamp van de Tweede Kamer laten weten. Hij streeft ernaar om uiterlijk in de week van 11 december zijn verslag in te leveren.

Lees meer »