Krantenkoppen

Stéphane Muylle zegt horeca vaarwel en opent V Store in Brugge: “Winkel is mijn woonkamer, de klanten zijn mijn gasten”

De Brugse ondernemer Stéphane Muylle kiest na vele jaren in de horeca voor een geheel nieuwe uitdaging: V Store, een winkel met kunst, decoratie en exclusieve dranken in de Noordzandstraat. “Na mijn hartaanval als gevolg van stress door personeelsproblemen, heb ik de horeca vaarwel gezegd.”

Hij baatte achttien jaar restaurant Cafedraal uit, daarna volgden ‘t Putje en Panier d’Or. Stéphane Muylle is geen kleine naam in de Brugse horeca. Stéphane komt uit een echte horecafamilie en runde ook in Knokke twee grote zaken. Maar nu spreekt hij enkel nog in de verleden tijd over deze sector. “In 2019 heb ik een hartfalen gehad. De stress door aanhoudende personeelsproblemen had daar veel mee te maken”, vertelt Stéphane.

“En daarna kwam de coronacrisis en werd het nog moeilijker want het personeel dat tijdens die sluiting van een ander leven had geproefd, kwam niet meer terug. Ik heb toen beslist om al mijn activiteiten in de horeca stop te zetten en nam ruim de tijd om na te denken wat ik wél nog wilde doen.”

kunst en whiskey

En dat is dus V Store, een nieuw winkelconcept op de hoek van de Noordzandstraat met de Dweerstraat dat zich moeilijk laat omschrijven. De V staat overigens voor de vorm van de winkel. “We combineren hier streekproducten en exclusieve dranken met kunst en fijne decoratiestukken”, vertelt Stéphane.

Concreet gaat het onder meer om de betere wijnen, champagnes, whiskys en gins, waaronder sommigen van Brugse makelij. Daarnaast vind je er prints van foto’s van beroemde fotografen en van poparticonen zoals Andy Warhol en Roy Liechtenstein. Ook sigaren, advocaat, honing en artisanale confituren zitten in het aanbod. “Ik heb me altijd graag met mooie producten omringd. Deze winkel moet overkomen als mijn huiskamer en de mensen die over de vloer komen zijn mijn gasten.”

“Ik bied dan ook graag een glaasje of een klein hapje aan als ze snuisteren tussen ons mooi aanbod, maar voor alle duidelijkheid: het is geen horecazaak”, zegt Stephane. “Op termijn gaan we ook nog de tweede verdieping inrichten. Daar heb je een prachtig zicht op de winkelstraten die hier samenkomen.”

(PDV)

V Store in de Noordzandstraat 65 is elke dag geopend.

The post Stéphane Muylle zegt horeca vaarwel en opent V Store in Brugge: “Winkel is mijn woonkamer, de klanten zijn mijn gasten” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Fleur & Alexander uit ‘Blind getrouwd’ gaan scheiden, maar wat als de deur op kier was blijven staan?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Fleur & Alexander uit ‘Blind getrouwd’ gaan scheiden, maar wat als de deur op kier was blijven staan?

Het verhaal van Fleur (29) en Alexander (29) uit ‘Blind getrouwd’ is over en uit. Zonder ooit één aanvaring of minder moment te hebben beleefd, ziet het koppel geen toekomst samen. In een openhartig gesprek met ‘TV Familie’ vertellen Fleur en Alexander nu over hun huwelijk, hun gevoelens én hun huidige band als goeie vrienden. En wat als een nieuwe

Lees meer »
Unieke tentoonstelling in de Sint-Bertinuskerk in Poperinge: “Kerstbeelden uit de hele wereld”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Unieke tentoonstelling in de Sint-Bertinuskerk in Poperinge: “Kerstbeelden uit de hele wereld”

De Sint-Bertinuskerk in Poperinge wordt omgetoverd tot een grootse expo van kerstbeelden en -stallen uit de hele wereld. Michael Moyaert en Greet Van Engeland uit Gits en Joris Missiaen en Moniek Inghelbrecht uit Ichtegem stellen meer dan 500 exemplaren uit hun verzameling tentoon.
The post Unieke tentoonstelling in de Sint-Bertinuskerk in Poperinge: “Kerstbeelden uit de hele wereld” appeared first on

Lees meer »
Boerin (78) ook in beroep vrijgesproken voor moordpoging op haar man: “Mogelijk wou ze door theater op te voeren de familie treffen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Boerin (78) ook in beroep vrijgesproken voor moordpoging op haar man: “Mogelijk wou ze door theater op te voeren de familie treffen”

Een bijna 79-jarige vrouw uit Pittem is ook in beroep vrijgesproken voor de moordpoging op haar man. Volgens het hof is er twijfel of ze haar man weldegelijk wou verdrinken in de regenput. Haar dochters reageren ontgoocheld.
The post Boerin (78) ook in beroep vrijgesproken voor moordpoging op haar man: “Mogelijk wou ze door theater op te voeren de familie

Lees meer »
Zelfs Iggy Pop en Cillian Murphy zijn fan: dit is Charlotte Adigéry, leading lady in ‘De slimste mens’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Zelfs Iggy Pop en Cillian Murphy zijn fan: dit is Charlotte Adigéry, leading lady in ‘De slimste mens’

Opvallen of goed quizzen, dat is waar je mee scoort in ‘De slimste mens ter wereld’. En Charlotte Adigéry doet het alle twee. Achter de immer stralende glimlach schuilt ook een gewiekste tegenspeelster van de andere BV’s. Enkel Alex Agnew doet het met zijn acht deelnames beter, maar de Gentse spraakwaterval is met 7 dé leading lady van Vlaanderens bekendste

Lees meer »
KIJK. ‘Experts’ op Russische staats-tv ontkennen grijnzend dat Rusland achter vergiftiging vrouw Oekraïense inlichtingenchef zit
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. ‘Experts’ op Russische staats-tv ontkennen grijnzend dat Rusland achter vergiftiging vrouw Oekraïense inlichtingenchef zit

Een panel van ‘experts’ heeft op de Russische staatszender Rusland-1 grijnzend ontkend dat Moskou iets te maken heeft met de vergiftiging van Marianna Boedanova, de echtgenote van het hoofd van de militaire inlichtingendienst van Oekraïne, Kyril Boedanov. ‘Experts’ is hier letterlijk te nemen, want aan het woord was onder meer Andrej Loegovoj, de man die door de Britse politie gezocht

Lees meer »
Zeldzame olifantentweeling geboren in Kenia
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Zeldzame olifantentweeling geboren in Kenia

In Kenia is een zeldzame olifantentweeling geboren. Dierenbeschermingsorganisatie Save the Elephants maakte het heuglijke nieuws vrijdag bekend. De twee olifantenkalveren werden ter wereld gebracht door en vrouwtje met de naam Alto in het Nationaal Park van Samburu, in het centrum van het Oost-Afrikaanse land.

Lees meer »
Escaperoom The GamePost in Izegem zoekt overnemers: “De combinatie met onze andere jobs werd te zwaar”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Escaperoom The GamePost in Izegem zoekt overnemers: “De combinatie met onze andere jobs werd te zwaar”

Hou je van spelletjes en vloeit er ook wat ondernemerschap door je aderen? Dan kan je in Izegem momenteel een goede slag slaan. De bekende escaperoom The GamePost in het oude postgebouw staat er te koop. Oprichters Dimitri, Fabrice en Peter kunnen de uitbating niet langer combineren met hun dagelijkse job.
The post Escaperoom The GamePost in Izegem zoekt overnemers:

Lees meer »