Krantenkoppen

Suzan & Freek spelen hun grootste concert in ons land: zo gaat het er backstage aan toe

Suzan & Freek hebben zaterdagavond z’n grootste show ooit in België gespeeld, in het Sportpaleis in Antwerpen. Het Nederlandse duo brak vijf jaar geleden door met hun hit ‘Als het avond is’, intussen hebben ze drie albums uit en zijn ze ook ontzettend populair in Vlaanderen. VTM NIEUWS volgde hen vóór en tijdens het optreden.

Meer krantenkoppen in België

“Atmosferische rivier kan lokaal zorgen voor 300 mm regen”: zuidoosten van Europa zet zich schrap voor wateroverlast
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Atmosferische rivier kan lokaal zorgen voor 300 mm regen”: zuidoosten van Europa zet zich schrap voor wateroverlast

Het noorden van Italië en de Balkan zetten zich schrap voor heel wat wateroverlast. Een zogenaamde ‘atmosferische rivier’ zal in de komende dagen zware regenval naar de regio aanvoeren. Lokaal kunnen er honderden liters aan neerslag vallen volgens sommige weermodellen. Men verwacht daarom ook dat er zich heel wat wateroverlast kan voordoen. De atmosferische rivier zal in de bergen dan

Lees meer »
Gert Verheyen zorgt voor rode oortjes in ‘De slimste mens ter wereld’: “Bij ons is het nogal dikwijls ‘s ochtends”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Gert Verheyen zorgt voor rode oortjes in ‘De slimste mens ter wereld’: “Bij ons is het nogal dikwijls ‘s ochtends”

Na Toby Alderweireld kreeg ‘De slimste mens’ op woensdagavond alweer een voormalig Rode Duivel over de vloer. Dit keer was het de beurt aan Gert Verheyen, die meteen – jawel – het spel op gang trapte met een anekdote over z’n seksleven. Voor juryleden Ella Leyers en James Cooke reden genoeg om zelf ook flink wat suggestieve mopjes te maken.

Lees meer »
“Wie gesignaleerd stond, kon vandaag voorbij controlepost wandelen”: kopzorgen bij politiekorpsen in ons land door ICT-problemen
VRT NWS
VRT NWS

“Wie gesignaleerd stond, kon vandaag voorbij controlepost wandelen”: kopzorgen bij politiekorpsen in ons land door ICT-problemen

Door ICT-problemen in het hoofdkantoor van de federale politie in Brussel konden politiezones over het hele land vandaag bijna geen opzoekingen verrichten of processen-verbaal opstellen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en de federale politie bevestigt het nieuws aan onze redactie. De problemen hadden op sommige plaatsen mogelijk ernstige gevolgen. "Op de luchthaven kon vandaag niemand worden gecontroleerd", aldus Luc Breugelmans

Lees meer »
Vlaanderen stopt adoptie van kinderen uit drie landen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Vlaanderen stopt adoptie van kinderen uit drie landen

Voor heel wat kandidaat-adoptiegezinnen breken onzekere tijden aan nu het niet meer mogelijk zal zijn om kinderen te adopteren vanuit Gambia, Haïti en Marokko. Dat is het gevolg van een intensieve screening van alle herkomstlanden waar Vlaanderen mee samenwerkt in het kader van interlandelijke adoptie.

Lees meer »
t’Hope vzw wint armoedeprijs
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

t’Hope vzw wint armoedeprijs

Gezondheidszorg is niet alleen duur, maar vaak ook complex. Dat bleek uit een bevraging die t’Hope afnam bij mensen met armoede-ervaringen. Daarom lanceerden t’Hope vzw, Welzijnsschakel, Vereniging waar armen het woord nemen en stad Roeselare het project ‘Vinger aan de pols’. “Door in gesprek te gaan met ervaringsdeskundigen, konden we problemen zichtbaar maken en verbetervoorstellen opmaken.”
The post t’Hope vzw

Lees meer »
Servische regeringspartij beschuldigd van kopen van stemmen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Servische regeringspartij beschuldigd van kopen van stemmen

De Servische Progressieve Partij (SNS) van de nationalistische president Aleksander Vucic organiseert de aankoop van stemmen via een callcenter. Dat blijkt woensdag uit onderzoek van het Centrum voor Onderzoeksjournalistiek in Servië. Medewerkers van een callcenter in dienst van de partij kunnen hun loon verdrievoudigen als ze kunnen bewijzen dat ze voor SNS-kandidaten stemmen. In Servië staan op 17 december vervroegde

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Nederlander na 54 dagen vrijgelaten door Hamas – Israël bij VN: “Geen permanent wapenbestand”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Nederlander na 54 dagen vrijgelaten door Hamas – Israël bij VN: “Geen permanent wapenbestand”

De tijdelijke gevechtspauze tussen terreurbeweging Hamas en Israël loopt donderdagochtend om 6 uur Belgische tijd af, maar de strijdende partijen voeren intensieve onderhandeling voor een nieuwe verlenging. Woensdag werd de Nederlandse Israëliër Ofir Engel (18) na 54 dagen vrijgelaten. Engel maakte deel uit van een groep van tien Israëlische en vier Thaise gijzelaars die Hamas liet gaan. Volg alle ontwikkelingen

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Hamas en Israël nog oneens over vrij te laten gijzelaars: “Als lijst van Hamas niet verandert, hervatten we gevechten”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Hamas en Israël nog oneens over vrij te laten gijzelaars: “Als lijst van Hamas niet verandert, hervatten we gevechten”

De gevechtspauze tussen terreurbeweging Hamas en Israël loopt deze morgen om 6 uur Belgische tijd af. De strijdende partijen onderhandelen over een verlenging. Die lijkt grotendeels afhankelijk van de lijst met gijzelaars die Hamas bereid zou zijn vrij te laten. Israël wil volgens lokale media vóór het verstrijken van het bestand een “veranderde” lijst van de terreurbeweging krijgen. “Anders worden

Lees meer »
Gemeentelijke kinderopvang De Buidel viert twintigste verjaardag: “Kinderen krijgen hier inspraak”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Gemeentelijke kinderopvang De Buidel viert twintigste verjaardag: “Kinderen krijgen hier inspraak”

Vrijdag 1 december is het exact twintig jaar geleden dat de gemeentelijke kinderopvang De Buidel zijn deuren opende. Dat wordt vrijdag uiteraard gevierd samen met de begeleiders, de kinderen, hun ouders en het gemeentebestuur.
The post Gemeentelijke kinderopvang De Buidel viert twintigste verjaardag: “Kinderen krijgen hier inspraak” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Harder, beter, sneller: de opmerkelijke cijfers achter de transformatie van Anderlecht na één jaar Riemer
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Harder, beter, sneller: de opmerkelijke cijfers achter de transformatie van Anderlecht na één jaar Riemer

Brian Riemer (45) is één jaar trainer van Anderlecht. Paars-wit ging in die twaalf maanden van ploeg in crisis over tot titelkandidaat. Anderlecht pakt niet alleen meer punten, ook in het balbezit en de intensiteit zijn er opmerkelijke veranderingen waarneembaar. Al is er ook wat statistisch geluk gemoeid bij de paars-witte opmars. Een blik op de evolutie van Anderlecht met

Lees meer »