Krantenkoppen

Tijdslijn ontslag van OpenAI-topman

15:55 Een overzicht van gebeurtenissen voor en na het ontslag van OpenAI-topman Sam Altman.

Meer krantenkoppen in België

“Hij wist dat hij zijn patiënten zou doden, toch deed hij verder”: het waargebeurde verhaal achter Netflixdocu ‘Bad Surgeon’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Hij wist dat hij zijn patiënten zou doden, toch deed hij verder”: het waargebeurde verhaal achter Netflixdocu ‘Bad Surgeon’

Op het eerste zicht was Paolo Macchiarini (65) de ideale man: een topchirurg die een pionier was in zijn vak, én een verloofde die alles overhad voor zijn vrouw. Maar de realiteit was heel anders. De plastieken luchtpijpen waarmee Paola zogenaamd de levens van verschillende mensen had gered, waren eigenlijk tikkende tijdbommen… En hij wist dat. Zelfs op privévlak was

Lees meer »
RAPPORT. Elke dag ondernemen 25 Vlamingen een zelfmoordpoging, bij tieners is 70 procent een meisje
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

RAPPORT. Elke dag ondernemen 25 Vlamingen een zelfmoordpoging, bij tieners is 70 procent een meisje

Elke dag ondernamen in 2022 25 Vlamingen een zelfmoordpoging – opvallend genoeg vooral jonge vrouwen. Van de tieners die jonger zijn dan 18 jaar en zichzelf van het leven willen beroven is zelfs 70 procent een meisje. Ondanks dat duizelingwekkende cijfer is het aantal suïcidepogingen de laatste twee decennia wel met een kwart gedaald. Hoe komt dat? En vooral: wat

Lees meer »
Lieven (38) lanceert unieke en hilarische kledingcollectie ‘Werkvreugde’: “Voor een toffe sfeer op de werkvloer”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Lieven (38) lanceert unieke en hilarische kledingcollectie ‘Werkvreugde’: “Voor een toffe sfeer op de werkvloer”

De 38-jarige Moorsledenaar Lieven Degrauwe brengt met ‘Werkvreugde’ een nieuwe kledingcollectie op de markt. Op zijn t-shirts staan leuke, sappige quotes die bij werknemers een glimlachophet gezicht toveren. “Werkvreugde is van onschatbare waarde en humor kan een essentiële rol spelen in het creëren van een aangename werksfeer.”
The post Lieven (38) lanceert unieke en hilarische kledingcollectie ‘Werkvreugde’: “Voor een toffe

Lees meer »
Ontbijten met Caroline Gennez (Vooruit): “Zou u uw kinderen een Vlaams Belang-onderwijsminister toewensen? Ik denk dat dat een gevaar is”
VRT NWS
VRT NWS

Ontbijten met Caroline Gennez (Vooruit): “Zou u uw kinderen een Vlaams Belang-onderwijsminister toewensen? Ik denk dat dat een gevaar is”

Een ontbijt, een politicus en een journalist: dat zijn de ingrediënten van het wekelijkse zaterdaginterview in "De ochtend" op Radio 1 van VRT NWS-journalist Michaël Van Droogenbroeck. Vandaag is Caroline Gennez van Vooruit te gast. Een gesprek over het Israëlisch-Palestijns conflict, maar ook over de verkiezingen die eraan komen en over de rol van ex-voorzitter Conner Rousseau.

Lees meer »
Studenten psychologie en orthopedagogie eisen duidelijkheid over verplicht extra stagejaar: “Wij willen onze toekomst plannen”
VRT NWS
VRT NWS

Studenten psychologie en orthopedagogie eisen duidelijkheid over verplicht extra stagejaar: “Wij willen onze toekomst plannen”

In een open brief aan minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) vragen studenten klinische psychologie en klinische orthopedagogie duidelijkheid over het extra stagejaar in hun masteropleiding dat vanaf volgend jaar in het leven wordt geroepen. Het plan ligt al een tijdje op tafel, maar details over de stageplaatsen en de verloning ontbreken nog.

Lees meer »
NAVO-leden verhogen druk op Turkije om Zweeds lidmaatschap goed te keuren: “Er mag geen dag meer verloren gaan”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

NAVO-leden verhogen druk op Turkije om Zweeds lidmaatschap goed te keuren: “Er mag geen dag meer verloren gaan”

De vertragingsmanoeuvres om het Zweedse NAVO-lidmaatschap goed te keuren, beginnen de NAVO-leden op de zenuwen te werken. Uitstel kan zwaarwegende gevolgen hebben, meent de Franse minister van Buitenlandse Zaken Catherine Colonna. “Het gaat hier om de sterkte en geloofwaardigheid van ons bondgenootschap”, zei Colonna dinsdag bij een NAVO-bijeenkomst in Brussel. “Er mag geen dag meer verloren gaan.”

Lees meer »