Krantenkoppen

Tim Merlier en Grace Verbeke winnen op strand van De Panne

Tweevoudig Belgisch wielerkampioen Tim Merlier (Soudal-Quick Step) heeft zondag de strandrace van De Panne gewonnen, De Panne Beach Endurance.

De voorbereiding op het nieuwe wegseizoen is nog maar pas gestart, maar toch kwam Tim Merlier samen met Yves Lampaert en nog enkele van zijn ‘Wolfpack’-ploegmaats aan de start van De Panne Beach Endurance, één van de belangrijkste afspraken op het Belgische strand.

De beslissing in de strijd voor winst viel ondanks de zware omstandigheden pas in de laatste meters van de vijftig kilometer lange wedstrijd: Merlier haalde het met kleine voorsprong voor de Nederlander Daan van Sintmaartensdijk. Tim Declercq, nog tot eind dit jaar ploegmaat van Merlier bij Soudal-Quick Step, werd derde.

Winst bij de vrouwen in De Panne ging voor de zevende keer naar Grace Verbeke, oud-winnares van de Ronde van Vlaanderen.

The post Tim Merlier en Grace Verbeke winnen op strand van De Panne is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

INTERVIEW. “Wij zijn inderdaad geïnteresseerd in Uijtdebroeks”: CEO Richard Plugge over zijn ‘nieuwe’ team, de ambities in 2024 en Van Aert
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

INTERVIEW. “Wij zijn inderdaad geïnteresseerd in Uijtdebroeks”: CEO Richard Plugge over zijn ‘nieuwe’ team, de ambities in 2024 en Van Aert

Met Jumbo-Visma won Richard Plugge (53) in 2023 de drie grote rondes. Sindsdien vertrok ‘koning’ Primoz Roglic naar een andere ploeg, mislukte een fusie met Soudal Quick-Step en kwamen nieuwe grote sponsors. Met Visma-Lease a Bike begint de Nederlandse CEO in 2024 even ambitieus aan een nieuw hoofdstuk. “Onze nieuwe doelen zullen anders zijn dan dit jaar. Maar niet minder

Lees meer »
Red Flames kunnen de dupe worden van ‘lelijk’ spelletje: maken ze écht wel nog kans op groepswinst?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Red Flames kunnen de dupe worden van ‘lelijk’ spelletje: maken ze écht wel nog kans op groepswinst?

De Red Flames speelden gisteren gelijk tegen Schotland en blijven in de running voor groepswinst in de Nations League. In theorie alvast, want evident wordt dat helemaal niet. De Flames moeten zélf winnen van Nederland en tegelijk hopen dat Engeland niet wint van Schotland. En net daar wringt het schoentje. De groepswinnaar neemt een optie op een ticket voor de

Lees meer »
Dune Hotel organiseert driedaagse rond zanger/imitator Olivier Laurent: “Onterecht hier amper bekend”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dune Hotel organiseert driedaagse rond zanger/imitator Olivier Laurent: “Onterecht hier amper bekend”

“In zijn geboorteland is hij helemaal niet populair, terwijl hij wereldberoemd is.” En dus gaan Peter Bruneel en Heidi Huys van het Dune Hotel daar iets aan doen: ze ontvangen zanger en stemmen-imitator Olivier Laurent voor een driedaags evenement, op 8, 9 en 10 december. De Gentenaar brengt dan in het Kursaal Oostende ‘Jacques Brel Hommage/45 ans/Ne Me Quitte Pas’.

Lees meer »
Hotshots, elite vuurvechters
De Standaard
De Standaard

Hotshots, elite vuurvechters

De VS telt meer dan honderd hotshot-teams die steevast bestaan uit de meest geoefende en ervaren brandweerlui. Wanneer het vuur moeilijk te bekampen is, trekken zij ten strijde. Fotograaf Max Whittaker volgt al twee jaar lang de Tallac hotshots.

Lees meer »
Vanaf 1 april zorgcoördinator voor elke kwetsbare aanstaande moeder
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Vanaf 1 april zorgcoördinator voor elke kwetsbare aanstaande moeder

Minister Frank Vandenbroucke gaat 11,468 miljoen euro investeren om kwetsbare moeders tijdens en na hun zwangerschap beter op te sporen en te begeleiden. Daarvoor zal het RIZIV een perinataal zorgtraject uittekenen. Na screening krijgt elke kwetsbare moeder een zorgcoördinator toegewezen tijdens de cruciale eerste 1.001 dagen van een kind.

Lees meer »
Gazaans jongetje schreeuwt het uit tegen journalist: “Ik heb mijn broertje vanonder het puin gehaald, begraaf mij maar mee met hem”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Gazaans jongetje schreeuwt het uit tegen journalist: “Ik heb mijn broertje vanonder het puin gehaald, begraaf mij maar mee met hem”

Mensen verzamelen zich aan het Al-Ahli Baptist-ziekenhuis in Gaza-Stad om rond de lichamen van hun naasten te rouwen alvorens de slachtoffers worden begraven. Ook de kleine Mohammed Khalid Shehta kwam om bij de Israëlische luchtaanvallen. Zijn broer Saaed is ontroostbaar: “Mijn lieve broertje, mijn vriendje! Waar is mijn mama?” Een omstaander verzekert hem dat ze Mohammed niet zullen begraven “alvorens

Lees meer »
KIJK. “Laat de taart maar komen”: Sam Gooris steekt oude hit in nieuw jasje voor jarige schoonvader Jean-Marie Pfaff (70)
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. “Laat de taart maar komen”: Sam Gooris steekt oude hit in nieuw jasje voor jarige schoonvader Jean-Marie Pfaff (70)

Jean-Marie Pfaff wordt 70 jaar en dat laten ze bij JOE niet zomaar voorbijgaan. Sven & Anke zetten de gewezen keeper in de bloemetjes. “Het is vandaag een familiedag”, vertelt Pfaff aan de telefoon. En daarom schakelt het ochtendduo de hulp in van Sam Gooris. Hij brengt een speciaal loflied voor zijn schoonvader. Zijn hit ‘Laat het gras maar groeien’

Lees meer »
Bastien (14): “Met de dieren bezig zijn, is echte kermis”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bastien (14): “Met de dieren bezig zijn, is echte kermis”

Pas 14 jaar, maar toch weet Bastien Monbaliu al heel veel over het boerenleven. Hij heeft vooral een grote interesse in koeien en is in zijn sas op het landbouwbedrijf van een van zijn opa’s. “De interesse voor dieren zit in mijn genen. Ik ben tussen de koeien opgegroeid en werk dus graag buiten en met mijn handen.”
The post

Lees meer »
Unesco erkent eeuwenoude landbouwtechniek “witteren”, die ook in Lommel wordt gebruikt, als Immaterieel Cultureel Erfgoed
VRT NWS
VRT NWS

Unesco erkent eeuwenoude landbouwtechniek “witteren”, die ook in Lommel wordt gebruikt, als Immaterieel Cultureel Erfgoed

Werelderfgoedorganisatie UNESCO heeft de eeuwenoude landbouwtechniek "witteren" erkend als Immaterieel Cultureel Erfgoed. Ook in Lommel wordt de traditionele irrigatietechniek nog steeds in stand gehouden. Via sloten en greppels wordt water tot op het grasland geleid. Daarbij wordt dus niets anders dan de zwaartekracht en natuurlijke stroming van het water gebruikt. Zeven landen dienden gezamenlijk een aanvraag in om het "witteren"

Lees meer »
‘Lies’ (34) werd aangerand en bijna verkracht tijdens een wandeling: “Iets in me zegt dat zijn honger niet gestild is”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

‘Lies’ (34) werd aangerand en bijna verkracht tijdens een wandeling: “Iets in me zegt dat zijn honger niet gestild is”

Op 28 juli werd ‘Lies’ aangerand en bijna verkracht in natuurpark Berlare Broek, vlak bij het Donkmeer. Op klaarlichte dag, midden in de zomer, als er veel toeristen zijn. “Daar moet je lef voor hebben”, zegt ‘Lies’. Even later keerde de vriend van ‘Lies’ terug naar de plaats van de feiten. Daar kwam hij oog in oog te staan met

Lees meer »
De dolle fratsen van Schoepke
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De dolle fratsen van Schoepke

Het Klein Amateur Toneel (K. A. T) uit Slypskapelle treedt binnenkort opnieuw met een reeks voorstellingen naar buiten. De acteurs brengen dit jaar de komedie ‘Schoepke’ op de planken.
The post De dolle fratsen van Schoepke appeared first on KW.be.

Lees meer »