Krantenkoppen

Treinverkeer tussen Deinze en Lichtervelde hervat maandag

Na het zware ongeval begin deze week op een overweg in Ardooie, waarbij een trein met een vrachtwagen botste, is vanaf maandagochtend weer treinverkeer mogelijk tussen Deinze en Lichtervelde. Dat bevestigt Infrabel zondagavond.

Meer krantenkoppen in België

LIVE ISRAËL. Hamas laat 24 gijzelaars vrij en Israël 39 Palestijnse gevangenen – Israëlische minister veroordeelt uitspraken van De Croo als “steun aan terrorisme”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Hamas laat 24 gijzelaars vrij en Israël 39 Palestijnse gevangenen – Israëlische minister veroordeelt uitspraken van De Croo als “steun aan terrorisme”

In de Gazastrook is vrijdagochtend de afgesproken gevechtspauze ingegaan. Hamas heeft vanmiddag ook dertien Israëlische gijzelaars en ook nog eens tien Thaise gijzelaars en één Filipijnse vrijgelaten. Israël heeft in ruil vanavond 39 Palestijnse gevangenen vrijgelaten. Het gaat om de eerste vrijlatingen als onderdeel van de gevangenenruil tussen Hamas en Israël. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »
INTERVIEW. CEO Michele d’Alessandro van bpost-concurrent PPP: “Blijkbaar was de enige bedoeling van de concessie om geld aan bpost te geven”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

INTERVIEW. CEO Michele d’Alessandro van bpost-concurrent PPP: “Blijkbaar was de enige bedoeling van de concessie om geld aan bpost te geven”

Hij is één van dé spilfiguren in het dossier rond de krantenconcessie, maar hulde zich de afgelopen dagen in stilzwijgen. Tot nu. Michel d’Alessandro – CEO en eigenaar van PPP, dat als beste uit de aanbesteding kwam en zo roet in het eten strooit van bpost – reageert voor het eerst op de commotie. “Het enige dat wij aan de

Lees meer »
Zelfs geen roetvegen: Andy Peelman in ‘meest woke Sinterklaasfilm ooit’. “We hebben de perfecte pieten gecreëerd”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Zelfs geen roetvegen: Andy Peelman in ‘meest woke Sinterklaasfilm ooit’. “We hebben de perfecte pieten gecreëerd”

De eerste sinterklaasfilm die niemand kan kwetsen. Dat is volgens de makers gelukt met de Nederlandse prent ‘Sint Ahoy!’, waarin ook ‘onze’ Andy Peelman te zien is als Kapitein Kibbeling. Wij spraken met de acteur en ook met regisseur Andy van Veen over de inclusieve Sintfilm, die hulppieten met verschillende huidskleuren toont. Zónder roetvegen.

Lees meer »
Beelden tonen hoe gijzelaars in Rode Kruis-voertuigen naar Egypte worden gebracht
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Beelden tonen hoe gijzelaars in Rode Kruis-voertuigen naar Egypte worden gebracht

Hamas heeft vrijdagavond de eerste 24 gijzelaars vrijgelaten uit Gaza. Dat werd bevestigd door Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC), die hen in voertuigen aan de grensovergang in Rafah, Egypte hebben afgezet. In totaal gaat het om 13 Israëlische, tien Thaise en één Filipijnse gijzelaars. Beelden tonen hoe ze aan de grenspost worden toegejuicht door omstaanders.

Lees meer »