Krantenkoppen

Van gesloten ondernemingen tot verhuizende marktkramers: wat speelt er in Zele?

Iemand moet de rij sluiten. Maar het rapport dat de inwoners van Zele aan hun gemeente hebben gegeven, is dramatisch met een score van 42,8 op 100. Dorpsbakker Mieke sluit de deuren en marktkramers verhuizen naar een andere locatie. Zijn Zelenaars azijnpissers of is er wat anders aan de hand? “Die score vind ik écht onbegrijpelijk”, reageert burgemeester.

Meer krantenkoppen in België

ONZE OPINIE. “Overheid moet niet subsidiëren wat ook zonder subsidies kan. Grote uitgevers zijn krachtig genoeg om zelf krantenbedeling te organiseren”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

ONZE OPINIE. “Overheid moet niet subsidiëren wat ook zonder subsidies kan. Grote uitgevers zijn krachtig genoeg om zelf krantenbedeling te organiseren”

“Dat de federale regering eerst beslist dat er jaarlijks 125 miljoen euro subsidie naar de bedeling van kranten moet gaan, maar het roer helemaal omgooit nu bpost niet als beste verdeler uit de bus komt, lijkt op doorgestoken kaart”, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Maar dat er nu fors gesnoeid wordt in de subsidie, is wél terecht.”

Lees meer »
Verplichte gemeenschapsdienst is in Oostende wel een succes
VRT NWS
VRT NWS

Verplichte gemeenschapsdienst is in Oostende wel een succes

De verplichte gemeenschapsdienst blijkt in Oostende goed te werken. Deze week moest minister van Werk Jo Brouns (CD&V) toegeven dat het systeem niet naar behoren werkt, want er zijn tot nu toe maar vijf deelnemers. Drie van die vijf mensen zijn aan de slag in Oostende. Dat is volgens de stad te danken aan een sterk ondersteuningssysteem.

Lees meer »
“Menselijke resten” gevonden bij neergestort Amerikaans vliegtuig in Japan
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

“Menselijke resten” gevonden bij neergestort Amerikaans vliegtuig in Japan

Speurders hebben maandag “menselijke resten” en “brokstukken” gevonden aan de Japanse kust, vijf dagen na de crash van een Osprey-transportvliegtuig van het Amerikaanse leger. Dat heeft de Amerikaanse luchtmacht bevestigd. De Japanse televisiezender NHK beweert dat het om vijf lichamen gaat. Volgens de luchtmacht werden de gevonden resten geborgen, maar nog niet geïdentificeerd.

Lees meer »
Koksijde en De Panne willen beide skelet van orka Reveil: “Staatssecretaris moet knoop doorhakken”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Koksijde en De Panne willen beide skelet van orka Reveil: “Staatssecretaris moet knoop doorhakken”

Op 29 oktober stierf een orka op het strand van De Panne. De kustgemeente wil het skelet graag in zijn bezoekerscentrum Duinpanne. Maar ook buurgemeente Koksijde is kandidaat en heeft plaats in zijn Navigo Visserijmuseum. Omdat de twee de knoop niet kunnen doorhakken, moet staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Thomas Dermine het doen.
The post Koksijde en De Panne willen beide skelet

Lees meer »
Walter Vanlerberghe stelt ‘Vergeten Cafés’ voor in Bierkasteel in Izegem: “300 pagina’s vol anekdotes”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Walter Vanlerberghe stelt ‘Vergeten Cafés’ voor in Bierkasteel in Izegem: “300 pagina’s vol anekdotes”

Op vrijdag 8 december stelt Walter Vanlerberghe tussen 10 en 12 uur zijn boek ‘Vergeten Cafés in Ingelmunster, vroeger en nu’ voor in Het Bierkasteel in Izegem. Het boek telt 300 pagina’s, inclusief talrijke foto’s uit vervlogen tijden.
The post Walter Vanlerberghe stelt ‘Vergeten Cafés’ voor in Bierkasteel in Izegem: “300 pagina’s vol anekdotes” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Rudi Vranckx gaat over een jaar met pensioen: “Ik mis een sociaal leven”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Rudi Vranckx gaat over een jaar met pensioen: “Ik mis een sociaal leven”

Net als idool Bruce Springsteen lijkt het erop dat Rudi Vranckx (63) born to run is. “Ik sta altijd vertrekkensklaar en als ik in het buitenland ben voor het werk, is het leven een stuk simpeler”, vertelt Vranckx, die zeer binnenkort naar de theaters trekt met de voorstelling Kleine helden. “Jammer genoeg betaal ik voor dat leven wel een prijs.”

Lees meer »
Pakistaanse oud-premier Sharif vrijgesproken in corruptiezaak
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Pakistaanse oud-premier Sharif vrijgesproken in corruptiezaak

Een Pakistaanse rechtbank heeft woensdag de veroordeling wegens corruptie van oud-premier Nawaz Sharif vernietigd. Mogelijk opent dit opnieuw de weg naar de politiek voor Sharif, die enkele jaren geleden na onthullingen in de ‘Panama Papers’ door het Pakistaanse Hooggerechtshof uit zijn functie werd ontzet. “Dankzij Allah”, zo reageerde Sharif na de rechtszaak.

Lees meer »
Viervoudig WK-winnaar G-darts Vincent D’Hondt nu ook Europees kampioen: “Wij verdienen meer erkenning”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Viervoudig WK-winnaar G-darts Vincent D’Hondt nu ook Europees kampioen: “Wij verdienen meer erkenning”

Vincent D’Hondt (49) is in het Noord-Ierse Belfast Europees kampioen G-darts geworden. Hij won eerder al vier keer het BK en WK, maar “trofeeën en bekers boeien me niet zozeer. Wat meer erkenning, dat zou verdiend zijn. Als darter. Niet als G-darter. Ik heb al tornooien bij de valide spelers gewonnen, hoor.”
The post Viervoudig WK-winnaar G-darts Vincent D’Hondt nu

Lees meer »
Tim Merlier wint op ijskoud strand van Bredene, Thijs Zonneveld tweede
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Tim Merlier wint op ijskoud strand van Bredene, Thijs Zonneveld tweede

Tweevoudig Belgisch wielerkampioen Tim Merlier (Soudal Quick-Step) heeft zondag De Classic gewonnen, een beachrace op het strand van Bredene. In een chaotische sprint haalde hij het voor de Nederlandse wielerjournalist/renner Thijs Zonneveld.
The post Tim Merlier wint op ijskoud strand van Bredene, Thijs Zonneveld tweede appeared first on KW.be.

Lees meer »