Krantenkoppen

Verdachte opgepakt na mislukte overval op Brugse juwelierszaak

In het onderzoek naar de mislukte gewapende overval op een Brugse juwelierszaak kon zaterdagavond een 41-jarige verdachte opgepakt worden. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De overvaller moest zaterdagmiddag zonder buit afdruipen.

Meer krantenkoppen in België

Hamas eist aanslag in Jeruzalem op waarbij 3 doden en 13 gewonden vielen
VRT NWS
VRT NWS

Hamas eist aanslag in Jeruzalem op waarbij 3 doden en 13 gewonden vielen

De Palestijnse terreurbeweging Hamas eist de verantwoordelijkheid op van een slag in Jeruzalem, in Israël. Daarbij zijn vanochtend drie mensen gedood. De Israëlische politie heeft bevestigd dat de twee aanvallers, broers uit Oost-Jeruzalem, zijn doodgeschoten. De aanslag gebeurde kort nadat Israël en Hamas hadden aangekondigd dat de gevechtspauze in Gaza met een dag verlengd wordt.

Lees meer »
Samen Lezen staat in het teken van ‘Leeftijd’
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Samen Lezen staat in het teken van ‘Leeftijd’

Deze maand vond de voorlaatste editie van dit jaar plaats van Samen Lezen. Dit initiatief, in het leven geroepen door de plaatselijke bib, blijft een succesnummer.
The post Samen Lezen staat in het teken van ‘Leeftijd’ appeared first on KW.be.

Lees meer »
Viervoudig WK-winnaar G-darts Vincent D’Hondt nu ook Europees kampioen: “Wij verdienen meer erkenning”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Viervoudig WK-winnaar G-darts Vincent D’Hondt nu ook Europees kampioen: “Wij verdienen meer erkenning”

Vincent D’Hondt (49) is in het Noord-Ierse Belfast Europees kampioen G-darts geworden. Hij won eerder al vier keer het BK en WK, maar “trofeeën en bekers boeien me niet zozeer. Wat meer erkenning, dat zou verdiend zijn. Als darter. Niet als G-darter. Ik heb al tornooien bij de valide spelers gewonnen, hoor.”
The post Viervoudig WK-winnaar G-darts Vincent D’Hondt nu

Lees meer »
Na Tielt openen Roxana en Peter nu ook Roemeense slagerij in centrum Roeselare: “Perfecte locatie, want er zitten hier veel landgenoten”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Na Tielt openen Roxana en Peter nu ook Roemeense slagerij in centrum Roeselare: “Perfecte locatie, want er zitten hier veel landgenoten”

Twee jaar nadat Roxana en haar man Peter Luca hun slagerij in Tielt startten, opende het koppel vrijdagochtend de deuren van een tweede winkel in Roeselare. De zaak palmt het pand in waar tot voor kort Slagerij Dries een tijdelijke winkel had. “Dit is de ideale locatie. Pal in het centrum van een stad waar er een grote Roemeense gemeenschap

Lees meer »
Brad Pitt zoekt toenadering tot vervreemde kinderen: “Hij schreef hen brieven en nodigde hen uit voor verzoeningsgesprek”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Brad Pitt zoekt toenadering tot vervreemde kinderen: “Hij schreef hen brieven en nodigde hen uit voor verzoeningsgesprek”

De Amerikaanse acteur Brad Pitt (59) wil de band met zijn kinderen verbeteren. De acteur was het mikpunt van spot nadat zijn zoon Pax Thien (20) zich via sociale media uitliet over zijn vader: “Wat een f*cking slechte vader en world class a**hole”, klonk het. Toch wil Brad hem nu vergeven en de spanningen in het gezin Jolie-Pitt oplossen.

Lees meer »
Nieuw-Zeeland verbiedt smartphone op school
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nieuw-Zeeland verbiedt smartphone op school

Nieuw-Zeeland gaat het gebruik van smartphones in de scholen verbieden. Dat heeft premier Christopher Luxon vrijdag aangekondigd. De maatregel moet zorgen voor betere schoolresultaten, aangezien de lees- en schrijfvaardigheden van de Nieuw-Zeelandse jeugd achteruitgaan.

Lees meer »
Nele Doolaeghe is nieuwe Volwassen Begeleider van Chiro Stine Heule
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nele Doolaeghe is nieuwe Volwassen Begeleider van Chiro Stine Heule

Witte rook uit de schoorsteen van de lokalen van Chiro Stine Heule: na een zoektocht van een drietal maanden heeft Heules grootste jeugdbeweging met Nele Doolaeghe een nieuwe Volwassen Begeleider gevonden. Samen met Dries Verhauwaert staat ze de komende jaren de 24-koppige leidingsbende van Chiro Stine bij met raad en daad.
The post Nele Doolaeghe is nieuwe Volwassen Begeleider van

Lees meer »
Boer Ronny (66) is nagel aan doodskist van Paul Gheysens in ‘golfoorlog’ Knokke: “Nog voor geen miljoen verkoop ik aan die dikke nekken”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Boer Ronny (66) is nagel aan doodskist van Paul Gheysens in ‘golfoorlog’ Knokke: “Nog voor geen miljoen verkoop ik aan die dikke nekken”

Wie aan Knokke-Heist denkt, denkt aan hippe beachbars, roze polo’s en dikke bakken door de straten. Dat Paul Gheysens net in de kustgemeente een golfterrein met alles erop en eraan wil aanleggen, hoeft dan ook niet te verbazen. De ganse discussie rond de aanleg werd al de ‘Golfoorlog’ gedoopt. En in al dat juridisch geweld zit ook één opvallende figuur

Lees meer »
Europese Commissie stelt versterkte rechten pakketreizigers voor
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Europese Commissie stelt versterkte rechten pakketreizigers voor

De Europese Commissie heeft woensdag een aantal voorstellen op tafel gelegd om de rechten van passagiers en reizigers te versterken. Daarbij heeft ze bijzondere aandacht voor mensen die een pakketreis kopen, na de pijnlijke ervaringen die tal van deze reizigers hebben meegemaakt tijdens de coronapandemie.

Lees meer »